Starejše od 10 let na odpad

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Torej rešimo nekaj avtomobilskih tovarn, da bo najebalo ljudstvo.
stupid-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ko že govoriš o odpatkih, a veš kakšen keks delajo Kitajci okolju...... med OI v Pekingu, je zmagovit jadralc skoču v morje in našmu vasiliju reku, upam, da se nam jutr stegnu.....

Enkrat si pejt ogledat neko kitajsko mesto like peking, pa še gasmasko uzem, to je tam obvezni rekvizit....
Mal si poglej zakaj zahodnjaki gradijo fabrke dol
pocen delovna sila
nobenih inšpekcij za okolje itd....

Pr nas je pa okolska dajatev, draga nafta, draga delovna sila, pa še okoljevarstveniki ti dihajo za vrat in še zmeraj so zlorabe...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.671
6.709
113
pri taščici
še pred parimi leti je neka skupina elanovih direktorjev pridelala 4mrd sit dobička in so zahtevali bajne nagrade zaradi tega. Ampak a ni hudič da je pred tem in po tem morala država konkretno pomagat elanu pri životarjenju....

Se bom probal vzdržat pisnega razmišljanja, me pa zanimajo komentarji (tistih ki imajo polne riti in od tistih ki zaslužijo manj kot 500 evrov...)

delavec je kljub temu da je podjetje odlično poslovalo delal za minimalca, direktor pa je pripravljal kupček denarja za odkup firme.
Kje je tukaj poštenost in enakopravnost do svojih delavcev, kaj šele do tistih na vzhodu....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Hehe keber pejt raj v zdravstvo in si tam na koncesijo popravlej zobe........ garantirano čez par let boš škrbast..

Kr se tiče gospodarstva, ljudstvo bo bolj najebalo, če grejo vsi ti na zavod......., že zdej recimo sava stoji zaradi nenaročil... in kok časa po tvoji veleumni pameti bo sicer tuj lastnik gledal naše delavce in jih doma socialno podpiral.....

odgovori na vprašanje........

In kako bodo države financirale brezposelnost in dajale socialno podporo.....
eu ma še eno težavo nataliteto.....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa ti resno misliš da bi 3 veliki direktorji zaprli te firme?
bonk.gif
in se potem popravlja v sloveniji. Ne vem kaj si eni mislijo da se bodo avto firme zaprle iz danes na jutri in selile proizvodnjo v Brazilijo in kitajsko? Pa veš da ima VW tam že leta tovarne? Plače so res strošek gigantov sam a ti giganti izdelke prodajajo na trgu al ji podarjujejo? Sicer ne vem koliko stane proizvodnja kakega golfa, megana, punta, stila, fusiona, bmw serije 7 tu pol prihajajo prihodki nazaj. Za enzota vem kok stane produkcija ampak to je že druga tema.
Kot sem že napisal pustit jih je potrebno pri miru ker brez delavec ne bodo mogli delat avtomobile, ki se še vedno prodajajo (prodaja VW ju je padla za 5.3%) to pomeni da se še vedno prodajajo sam v takih količinah ne več in pol tut nagrada ne bo tako visoka ker ne bo takih rezultatov. Balon pa so sami pihali!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
VW ma podružnice po celem svetu....... potem mi pa ti povej kaj bo firma brez naročil...... Recesija se je šele začela... Recimo primer naše Save Tires.....

Delavci so na prisilnem dopustu...... in kok časa po tvoje bo lastnik gledal in plačeval delavce doma..... enostavno odgovori na vprašanje....

Selitev proizvodnje je navaden keks....... lep primer sta recimo tovarni Števeci in IskraTel Simens je hotu oba zapret, mu to ni ratal, ker ni mogu prevzet firme.....

pa prosim ne govori mi samo o direktorjih.... lastniki so važni ne direktorji.... Lastniku je važno ali je podjetje renabilno ali ni.....

se mi zdi da ti gledaš lastnike firm, kot bi bili socialni delavci.... vsaka izguba povpraševanja za tako veliko firmo pri taki optimizaciji pomeni strošek in 5,3 je velik strošek.....

pa recesije še zdaleč ni konec, se je šele začela... jest res ne zastopm kako ne razumeš tega....

Današnji lastniki bi radi imeli fabrke v čajni..... razvoj pa pr seb in ta trend je skoz večji........ tukaj je optimizacija največja zaenkrat.. (pazi za lastnike), če bi se pa azijske države držale nekih norm in priznale avtorske pravice, bi pa še razvoj najraj ke selil...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Hehe keber pejt raj v zdravstvo in si tam na koncesijo popravlej zobe........ garantirano čez par let boš škrbast..
Sem že zelo dolgo, pa nisem nič škrbast.
grims-1.gif

>>> In kako bodo države financirale brezposelnost in dajale socialno podporo.....
Ne na tak način, da gredo avtomobili po 10 letih avtomatsko v uničenje. Saj res: gradbeništvo je tudi v krizi, dajmo podreti vse hiše, stare več kot 20 let.
cheer.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in kdo pravi da bo firma ostala brez naročil? Zakaj je potem porsche postal mislim da 70% lastnik VW ja a mislijo da bodo ostali brez naročil in se bo firma zaprla? Jaz govorim o direktorjih zato ker oni odgovarjajo za delovanje in poslovanje firm lastniki so zato da pobirajo dobiček managerjem pa vodenje zaupajo zato ker... zakaj ni Mirko Tuš direktor Tuš d.d. ampak je to Svetelšek? Konkretno save tires ne poznam verjetno pa ne delajo samo avtomobilskih gum ampak še kaj drugega kar je povezano z gumo? Prilagodit je potrebno delovni čas ga po potrebi skrajšat odpuščanja so na zadnjem mestu pa veš zakaj? Zato ker je to slabo za delovno klimo in in posledično je lahko končni izdelek z napako ker se delavcu je+be ker si misli bom itak na cesti. JA če bo recesija (no vem da bo) to ne pomeni das bo potrebno zdaj da bomo menjali kar vse od hiš, opreme, strojev, avtomobilov mi! Se ti to zdi logično? Te veliko korporacije imajo preveč zaposlenih te bodo morale odpuščat to je pa dejstvo in država s svojo injekcijo bi lahko naredila le kratkotrajni učinek, temu se reče umiranje na obroke šolski primer je podjetje mura! PA uzakonimo da bomo morali vsi doma imet vsaj eno murino obleko in bomo s tem rešili firmo?
ne-ne-1.gif

A misliš da imajo jacja zapreti VW al pa renaulta, forda ali opela? Tu se bo pokazalo kateri direktorji so si zaslužili tiste nagrade iz preteklosti!

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
še enkrat lastniki postavijo predsednika uprave in nadzorni svet, če lastnikom to ni všeč zamenjajo........ tako je to v privat sektorju......

direktorji čudeža ne morjo narest.... lastnik pa lahko zapira fabrke.......
načeloma gre tukaj za več firm, ki niso samo v nemčiji...... primarno pa ponavadi zaprejo podružnice....

za lastnika ni to nič nouga, da zapre neretabilno firmo... kok so vredno je so pokazale delnice..... in delničarje oz lastnike nič ne briga kdo si kaj upa in kdo ne......... sorry

nismo več v socializmu, čeprou se počas vračamo vanga.........

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Si ne delam utvar: moje razmišljanje ne bo nikoli splošno sprejeto, tvoje pa je blagodejno za večino ljudi, ki jim višek revščine pomeni podrt Jugo; svoje riti pa dosti dlje od smučanja v Avstriji in namakanja v hrvaškem morju niso odnesli. Bomo ostali v zlati kletki še kakšno leto dlje...

Mene iskreno povedano boli k****, kako se bo dana situacija razrešila. Tako kot me boli k. koliko državo stane brezposelnost in kakšni socialni nemiri lahko grozijo. Jaz sem (žal) nad našo državo obupal. Vem samo to, da za reševanje nisem pripravljen storiti ničesar in niti ne verjamem, da bi lahko kaj pripomogel. Oz. ne želim. Za to so poklicani drugi, jaz se bom njihovi odločitvi samo prilagodil. Če bo treba reciklirat reciklirat stare avtomobile, jih pač bomo(-ste). Nekje na svetu bom že našel košček zemlje, kjer se bom lahko prevažal s staro garo
wink-1.gif

B.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
aja pa še neki...

naše firme z skorumpiranimi politiki pust.... sej poznamo tud elan in acroni...... tud mercator....

ko to zagovarjaš a si upajo... misliš da bo pr nas bavčar kej simpatiziral z drogo........

Veš podjetje ki se ukvarja z konkurenčno dejavnostjo bo marsikej nardila, da je ni več...... in zato so prpravljen marsikateri fajn plačat....

tolk o tem gdo si kaj upa, kdo ne.......

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ker nismo v socialnizmu sem proti pomoči! Kdo postavlja direktorje v d.d. tut vem. Direktor ne rabi narest čudeža če je dober bo z drugimi inštrumenti se potridil da bo probal zadevo rešit. Lahko tut zapre fabriko če meni da bo tako najbolje sam a si pomislil na posledice, ki bi jih lahko imelo okolje? Recimo da se REnault (bog ne daj) odloči da zapre firmo v novem mestu misliš da se bodo pilicaji še vozili v renojih, da se bodo dolenjci in kdo drug še podpiral to tovarno od katere tudi živi dolenjska? LAhko je reč bomo zaprli ampak pol moreš tut jajca imet za posledice. Pa veliko je korakov ki jih narediš preden vidiš da podjetje ne more preživet brez stalnih injekcij (mura)!

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Glej sine. Nemška avtomobilska industrija si ne upa za svoje avte garantirat 7 let. Torej vsak avto bi moral bit za na odpad takoj, ko firma ne more več garantirat avtomobilove brezhibnosti. Torej so potencialno nevarni. Kaj ti misliš o tem ni važno. Menda firma bolj ve od tebe kaj je naredila. Torej gestapo avto bi moral bit v kanti takoj, ko mu poteče garancija, ker je nevaren.
Kolk let si že upajo garantirat pri BMWju?.

Malo si zamešal smisel garancije. Garancija bi morala v svojem smislu pokrivati tako imenovane otroške umrljivosti. Napake, ki se nenamerno zgodijo v proizvodnji zaradi slabega materiala, trenutne neskoncentriranosti delavca, toleranc procesa,... Če na garancijo gledamo iz njenega pravega pomena, potem 7-letna garancija pri Kii pomeni, da tovarna predvideva, da se bodo posledice njihovih odstopanj v proizvodnji odpravljale 7 let. Po 7 letih bo pa avto prišel na neko konstantno pogostost okvar, ki bo ostala do konca njegove življenjske dobe.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a so bavčarja lastniki zamenjali po teh potezah? Očitno mu zaupajo in samo oni vedo kaj jim je predstavil! A so kolinsko že zaprli? Pa ti misliš da bo nekdo dal ne vem na pamet 20 milijonov evrov zato da bo nekaj zaprl?
ne-ne-1.gif
pa mislim da bo prodaja samo upadala.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Čeprav se pogovarjamo o avtomobilski industriji, velja za vse panoge enako. Živimo v kapitalizmu, kjer je cilj lastnikov in uprav čim večji dobiček. Posledično podjetja znižujejo stroške. Eden izmed velikih stroškov so plače zaposlenih. Torej manjše plače več dobička. Logika kapitalizma je, da je potrebno prodati po čim večji ceni za čim nižji strošek. Optimizacija stroškov ponekod pomeni selitev proizvodnje na vzhod. Ampak tukaj se začenja logika kapitalizma lomiti. Kapitalist bi robo še kar prodajal Evropejcu, delal bi jo pa na Kitajskem. Kako bo brezposeln Evropejec kupoval robo
sprasujem se.gif

Kako bo slabo plačan delavec kupoval nove dobrine
sprasujem se.gif

Tole s selitvami proizvodnje se bo moralo počasi nehat, pa tudi delitev ustvarjenega bo morala biti bolj pravična, drugače nam sledijo recesija na recesijo.

Še eno vprašanje. Kdo največji del svojega prihodka potroši za proizvode
sprasujem se.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.671
6.709
113
pri taščici
tole o okolju na kitajskem ti čisto verjamem....
Samo kaj ko bo tako kot vedno najebala raja, vodstvo pa bo še bogatejše...
raja mora pač piti vodo iz reke (ker ji raja ne omogoči vodovoda, vode v plastenki pa si ne more privoščit) bogati pa uvažajo vodo iz drugega konca sveta...
Kako je že enkrat MAdonna dala na leto bajne tisočake za neko "sveto" vodo iz bližnjega vzhoda?, medtem ko drugi....

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
LOL, politiki imajo ponavadi 4 leten mandat
in fsake 4 leta so na ponovni preiskusnji - volitvah

Velika možnost izbire. Med A in A. To je to...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ce mislis, da je v politiki res vse tako enostavno in nasploh udobno,
pa se tudi ti podaj v lagodnost politicnega sveta

Da bi končal kot Kramberger ?