Citat:
Mislim, da se kle na forumu tega ne zavedate... Imel sem prilko videt eno fabrko, v kateri delajo delavci na dve izmene (12 ur) za plačo 80 eurov na mesec....
Vaginalko, k bi ti to vidu, bi se streznu in bi zid začel zavestno blokirat tuje izdelke.... sorry...
Živim po zelo enostavnih načelih, eno od njih je ENAKOST:
Kitajec, ki dela za 100$ na mesec v nemogočih razmerah je ENAK meni in tebi. In meni je popolnoma običajno, da zadeve težijo k ravnovesju. Jasno mi je, da živimo mnogo predobro. Stanovanje, hladilnik, avto, počitnice... meni to ni samoumevno. In da bodo ljudje okrog mene ohranili te privilegije (napram državam tretjega sveta), nisem pripravljen storiti prav veliko; vsekakor nisem pripravljen plačevat premije, ki jo s seboj prinašajo domači izdelki. Pred leti sem razmišljal drugače, če se le da slovenski izdelki, ampak pogledi se spreminjajo...
Zavedam se, kaj bi pomenil propad avtomobilske industrije. In sem ga pripravljen sprejet. Verjetno eden redkih, če ne edini na tem forumu. Je.bat.ga, če zapelješ v slepo ulico, boš prej ko slej moral obrnit. Obenem mislim, da je za večino ljudi, ki nasprotujejo predlogu uničenja starih avtomobilov, ta predlog pravzaprav dober. Tako kot je dobro, da kupujejo slovenske izdelke. Vse to bi pomagalo, da ostanemo v lažnem okrilju izobilja in socialne varnosti. Ki meni čisto odgovarja, da ne bo pomote, ampak sem pripravljen tudi na drugačne scenarije.
B.