Starčki na cestah - sindrom lemingov?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Danes na poti v službo je bilo običajno jutro - nič posebnega, kot praktično vsak dan je tudi tokrat na enem semaforju v prazno križišče in v debelo rdečo (vsaj 3 sekunde) pripeljal starček v manjšem vozilu japonske znamke (včeraj je to nalogo prevzela stara mamka v Renaultu) in tisti, ki so imeli zeleno, so morali čakati, da ni Darwin opravil svojega.

Povod za tole pisanje pa se je zgodil nekaj kasneje. Na poti na kavo čakamo pri prehodu za pešce (rdeča za pešce, zelena za avte), ko se mimo primaje starček 70+ let in mrtvo hladno zakoraka s svojih 0.5m/s preko prehoda. Seveda je avto, ki je pripeljal skozi zeleno zaviral, da ni prišlo do neljubega dogodka.
No, ko preko križišča čez kakšno minutko v senci čakam na kavico, se taisti starček primaje do tega istega prehoda (z druge strani) in jo zopet z isto hitrostjo in v rdečo za pešce, ter zeleno za avte mahne preko (starček 2 : Darwin 0).
Ker je poleg še en prehod za pešce (pravokoten na prejšnjega) sem glede na ponavljajoči se vzorec že pričel vleči iz žepa telefon, da samomorilca poslikam, ko se (je v roku 5minut) zgodilo že tretjič: starček zopet odcopatka v rdečo za pešce, avti pa se je ravno prižgala zelena (starček 3 : Darwin 0).
Dobil sem občutek, da se je človek (kljub obljubljenim višjim pokojninam) naveličal živeti in iskal žrtev, ki ga bi odrešila.

LP,

Milan
381178-stardec.JPG

Priponke

• 381178-stardec.JPG
    381178-stardec.JPG
    59,2 KB · Ogledi: 145

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
policijo poklicat pa v marico strpat da ga na Pohorje peljejo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če bi ga ustavil in mu rekel, da ne more kr tak hodit preko, pa bi te nadrl, da je on prvoborec, heroj tretjega reda osmega odreda koroškega bataljona sedemnajste divizije in da bo on hodil tam, ko mu paše
grin1.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Verjetno je njegov moto "Česar ne vidim, to zame ne obstaja" in se lahko mirno sprehaja kjerkoli in kadarkoli.
evil.gif

Podobnih pacientov je pri nas ogromno tudi v avtomobilih. Zadnjič sem spet opazoval stričkota, ki se je v svojih rosnih 70-80 letih starosti s klobukom na glavi takole priključil na glavno cesto (glej fotko). Vozil pa nekega vw polota...

Mimo otočka po levi strani in lepo po nasprotnem pasu dalje... 30-40km/h.... in je cez približno 100m ugotovil, da nekaj ne stima, ter se vrnil spet na desni pas.
stupid-1.gif

381210-stardec.jpg

Priponke

• 381210-stardec.jpg
    381210-stardec.jpg
    53,8 KB · Ogledi: 148
Nazadnje urejeno:

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Naš stardec?

Dvomim, razen, če je Stardec iz Maribora, ali pa je prišel na festival Lent. Danes je menda na sporedu slovenski FolkArt in se zna zgoditi, da sem videl na delu našega performerja.
hysterical-1.gif

LP,

Milan

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Takle mi je (zopet 60+let v bordo rdeči Fiesti) prejšnji četrtek na vzhodnem koncu Ptujske ceste v MB pripeljal nasproti po 4pasovnici, a se mu je dalo z blendanjem in trobljenjem dopovedati, da je polkrožno obrnil in odtaval v pravo smer.

LP,

Milan

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Pa to niso nič krivi, ker se zmotijo. Vsi ostali, ki pa ''namerno'' prekoračijo hitrost, so pa morilci v obliki metkov iz puške...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Če se zmotiš, je vse v redu, če boš pa to zavestno, namerno naredil, je pa hud, hud prekršek, ki ga je treba kaznovati s tisoč in več €€€. Vsaj tako nonstop nabija stardec. In ker se od starejših učimo...

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
ne vem a se samo meni zdi, ali so ti semaforji pri faksu res malo čudni in moraš brezveze čakat. tudi jaz grem večkrat kar čez rdečo, ker se mi ne ljubi čakat 5 minut. seveda pa grem malo hitrej čez ko pa tale starček
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mene je dons izsilila ena stara na kolesu...neverjetno hladno pred avto, kot da bi delala samomor....niti malo ni pogledala levodesno.
bonk.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Si hotu bit spet malo duhovit pred tukajšnjo dinamik mularijo?
Iz slike sodeč še vsi avti lepo čakajo, kar pomeni, da imajo "tardečo"
Verjetno se je dedek čez cesto odpravil pri zeleni luči, vendar ga je rdeča luč "ujela" proti koncu prečkanja poti čez cesto. A si ti prepričan, da boš v njegovih letih hitreje hodil?
A tisti, ki pa že na samem štartu prečkajo cesto čez rdečo te pa ne motijo? In to počne po večini mladina.
Nič druzga kot naložu si, in to iz razloga, da boš pri tukajšnjih kljukcih tipa XXXL, vaginko itd...dobil podporo za svoje brezvezno in nesramno kozlanje po starih in obnemoglih ljudeh.
Namesto, da se delaš norca iz bolnega ter počasnega starčka in ga slikariš kako se matra in ne znajde najbolj v prometu, bi šel raje do njega, ga prijel za roko in mu pomagal čez cesto.
Ti si vreden vsega obsojanja, ker se iz starih in obnemoglih ljudeh norca delaš, ne pa tisti ubogi strček ki težko hodi.
Osnovno vzgojo iz morale si kot kaže šprical. Saj ni čudno ko pa po gostilnah sediš, namesto da bi se učil, kako je treba starim in bolnim ljudem pomagat.
Sram te bodi in veh vas, ki se tukaj norca iz starosti delate!

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
O poglej, poglej, dežurni nergač čez dinamike, vseved o prometni varnosti in zaščitnik peesdarij stardecov v prometu se je spet oglasil. Vsebina: nič novega.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Bereš diagonalno, pa si izpustil kakšno vrstico mojega sporočila?
Saj lahko še enkrat napišem, da ti ne bo treba skrolati na prvo sporočilo (saj veš, lahko te prime krč v kazalec zaradi rolerja na miški
smile-1.gif
).
Za preprečitev sem bil dovolj blizu le prvič, ko je starček mrtvo hladno šel mimo naš skupine, katera je čakala na zeleno za pešce. Tisti trenutek še ni bilo avta, je pa pripeljal, ko je bil stari točno na njegovi polovici, a je voznik pokazal dovolj strpnosti in ga počakal.
Drugič in tretjič sem bil dovolj blizu, da sem videl semaforje in dovolj daleč, da mi ne bi bilo treba biti prvi na mestu nesreče, če bi starega zadel avto.
Še enkrat: v treh poizkusih v 5 minutah stari niti za trenutek ni stal na prehodu za pešce, ko je na semaforju za pešce gorela zelena.
Slika je ni najboljša, a verjemi mi, da avti za starčkovim hrbtom čakajo zato, ker je iz nasprotne smeri semafor zelen (za levo in naravnost) in so trenutek za tem speljali tudi oni, stari pa je bil takrat na sredi voznega pasu tistih, ki so imeli že prej prižgano zeleno za naravnost. Semafor za pešče za prehod, na katerem se na sliki nahaja, je odprt le prvo polovico intervala semaforja za avte, kateri je z rdečo lučjo lepo viden na sliki.

Se ti moje pisanje zdi posmehovanje? Zame je uspeh, če tole sporočilo prebere kak drugi stari dec, ki bi se v tem trenutku znašel za volanom in ne bi odreagiral, kot 'dinamiki', ki spremljajo dogajanje okoli sebe.
S tem, ko si ti tole prebral, je namen posta dosežen in morda bo kakšen od leming starčkov zaradi nauka sporočila dočakal Matildo v obliki odpovedi srca med spanjem namesto v obliki 80-letne mamke v Kii Pride.
evil.gif

LP,

Milan

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Se ti moje pisanje zdi posmehovanje?
Tako je. Zgolj in samo posmehovanje. To je bil tudi cilj tvojega spiska.
Hotel si popljuvat nebogljenega starčka, izpadel pa si nevzgojeni in nesramni mulc. Zgodbico si pa itak prikrojil tako da je všečna tebi, XXXL-u turbobiču, vaginkotu in ostali turbo brezvezniški eliti.
Bodi pošten pa pejd danes na isto mesto slikat vso mularijo, ki bo tam prečkala cesto čez rdečo. Bo šlo? Samo prej popucaj telefon, da boš imel dost placa za vsaj 200 posnetkov.
Citat:
Zame je uspeh, če tole sporočilo prebere kak drugi stari dec,
Citat:
S tem, ko si ti tole prebral, je namen posta dosežen in morda bo kakšen od leming starčkov zaradi nauka sporočila dočakal Matildo v obliki odpovedi srca med spanjem namesto v obliki 80-letne mamke v Kii Pride.
Kakopak, na tem forumu kar mrgoli takih in podobnih starčkov po katerih tukaj pljuvaš. Vsi v domovih za ostarele tole berejo.
Nakladač brezvezni...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Očitno stardeci le niso tako zelo nebogljeni kot jih hočeš prikazati. Vsaj po tvojem pisanju sodeč. Za zmerjanje "ubogih nebogljenih mulcev" imajo še pa še energije.

Če je pa komu lahko očitati prikrajanje dejstev, si verjetno ti prej na vrsti kot kdorkoli drugi.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
stardec, ko mačku stopiš na rep zamijavka.. ti se pa dereš, ko maček med parjenjem že 2931 postov kle
evil.gif