Če si imel kaj vinskega spomina, si opazil, da je bil Mariborčan vsaka dva tedna drugačen, ker so imeli silno majhne serije, 10.000 ali 20.000 steklenic. Najbolj konstanten v enem letu pred desetletji je bil Jeruzalemčan, ki so ga v istih časih naredili v 200.000 litrski cisterni in to serijo flaširali. Ta vina se vsa pripravijo tako, da negujejo posamezne sorte, potem pa jih združijo v eno cisterno, da dobijo tisto, kar predvidevajo, da bo potrošnikom všeč. Dve seriji nista povsem enaki.Po večini smo v mladih letih naročevali mariborčana, meni osebno boljši od janževca, ker ni bil tako kisel, šipona pa nikoli nisem mogel pit.
Se strinjam do neke mere, a vino za špricar ne more biti buteljčno vino - eno je vino za užitek, ki mora imeti izrazite arome (glede na priložnost/hrano), drugo je vino za osvežilno pijačo. Tukaj so zakonitosti nekoliko drugačne.Če si imel kaj vinskega spomina, si opazil, da je bil Mariborčan vsaka dva tedna drugačen, ker so imeli silno majhne serije, 10.000 ali 20.000 steklenic. Najbolj konstanten v enem letu pred desetletji je bil Jeruzalemčan, ki so ga v istih časih naredili v 200.000 litrski cisterni in to serijo flaširali. Ta vina se vsa pripravijo tako, da negujejo posamezne sorte, potem pa jih združijo v eno cisterno, da dobijo tisto, kar predvidevajo, da bo potrošnikom všeč. Dve seriji nista povsem enaki.
Danes so stvari drugačne, večina kleti se je odločila, da so oni predobri, da bi prodajali kaj užitnega v litrcah in računajo, da jih na trgu čaka kup potrošnikov, ki bodo kupovali njihove buteljke iz enakega vina po bistveno bolj navitih cenah.
Ne vem, pred 20-25 leti je kar teklo, ne glede na serijo.Če si imel kaj vinskega spomina, si opazil, da je bil Mariborčan vsaka dva tedna drugačen, ker so imeli silno majhne serije, 10.000 ali 20.000 steklenic. Najbolj konstanten v enem letu pred desetletji je bil Jeruzalemčan, ki so ga v istih časih naredili v 200.000 litrski cisterni in to serijo flaširali. Ta vina se vsa pripravijo tako, da negujejo posamezne sorte, potem pa jih združijo v eno cisterno, da dobijo tisto, kar predvidevajo, da bo potrošnikom všeč. Dve seriji nista povsem enaki.
Danes so stvari drugačne, večina kleti se je odločila, da so oni predobri, da bi prodajali kaj užitnega v litrcah in računajo, da jih na trgu čaka kup potrošnikov, ki bodo kupovali njihove buteljke iz enakega vina po bistveno bolj navitih cenah.
Kerner je dobra roba. Drugače je pa najboljši špricar zmeraj domač.
Kerner je dobra roba. Drugače je pa najboljši špricar zmeraj domač.
No,kaj pa za nasvet?
pa od Balona močan pa tudi dober,pa Kralj,ta se mi je zdel pa fenomenalen.
Na Bizeljskem. V njihovih kleteh.Kje se da ta dva kupit za probo?
Na Bizeljskem. V njihovih kleteh.
Zakaj slabo? Greš tja v klet pa.....Slabo. Torej odpade.
Zakaj slabo? Greš tja v klet pa.....