Bedarija, janzevec dandanes je prav dobro vino. Za spricar pa sploh. Še tekmujejo z njim. Kaj je to frambelo sploh? Nekaj iz domace garaze?
Frambela se gugl skoraj ne najde. Govorimo o spricarju, in o nekih vinih, ki so nekako splosno poznana in dostopna. Valjda ne bomo delali spricarja iz nekaga frambela (nikad čuo) od nekega Grajfa ( nikad čuo sploh.....pa sem iz foha)....in to po 20e flaša. Osebno pa verjamem da ti sede. Meni je tudi všeč vino Jožek iz kleti Franček, al pa Micka od Dobrovina...Janževec je nekoč bi dobro vino, danes pa je to pač v gostilni zraven domačega vina ena od opcij ki gre vedno pogojno skoz. No vidiš, z zadnjo izjavo si pokazal svoj primitivizem in neznanje. Vinarstvo Grajf so kar eni večjih predelovalcev v tem delu. Seveda imajo tudi ostala dobra buteljčna vina.
kakorkoli, familija se ukvarja z vinarstvom 200 let, menda vedo, kaj delajo
Najboljši špricar je z belim polsuhim (ali suhim) mešanim vinom (zvrst), s pravo (in ne preveč) kisline, ne sme imeti preveč alkohola in mora biti piten - da ga ob delulahko spiješ liter ali dva . Štajerska, prleška, prekmurska in nekatera dolenjska vina ustrezajo kriterijem, primorska žal ne.
Janževec in Haložan sta oba odlična izbira oz. standard, je pa res da v manjših kleteh dobiš boljše (in večkrat žal tudi veliko slabše) zvrsti.
Saj pravim - ritoznojčan!
Janževec in Haložan sta oba odlična izbira oz. standard, je pa res da v manjših kleteh dobiš boljše (in večkrat žal tudi veliko slabše) zvrsti.
Po večini smo v mladih letih naročevali mariborčana, meni osebno boljši od janževca, ker ni bil tako kisel, šipona pa nikoli nisem mogel pit. V ponudbi bil tudi Svečinčan, tudi dober.
Katerega Valthuberja misliš?Ja vse to je BILO nekoč korektno. Svečinčan pa je isto kot Ritoznojčan, vsak vinar v Svečini ima Svečinčana. Praviloma je večina solidnih. Valdhuber ima zagotovo vedno dobrega. Pa še nekaj je pomembno pri vinu in sicer da je tekom cele "sezone" bolj ali manj enako, kaj se pa dogaja v praksi, ko začne določenim vinarjem konec leta zmankovati kakšne sorte začnejo mešati skupaj vse živo.
Katerega Valthuberja misliš?
Ah daj no nisi še pil šprica z vrtovčanom, lahko piješ in piješ pa si drug dan kot rožica.Najboljši špricar je z belim polsuhim (ali suhim) mešanim vinom (zvrst), s pravo (in ne preveč) kisline, ne sme imeti preveč alkohola in mora biti piten - da ga ob delu lahko spiješ liter ali dva . Štajerska, prleška, prekmurska in nekatera dolenjska vina ustrezajo kriterijem, primorska žal ne.
Janževec in Haložan sta oba odlična izbira oz. standard, je pa res da v manjših kleteh dobiš boljše (in večkrat žal tudi veliko slabše) zvrsti.
Špricer/špricar je za štajerce osnova, vi mate pa bevando .Ah daj no nisi še pil šprica z vrtovčanom, lahko piješ in piješ pa si drug dan kot rožica.
Primorca ne moreš prepričati, da so vzodnoslovenska vina boljša ne za špricer ne za solo pitje žal.
Sej verjamem, da ste vi Janževca navajeni, ma pri nas je WTF.