Citat:
Uporabnik stricek18 pravi:
Ufff pizdarija :-(
Kaj je lahko narobe če je pich rate temp 50 stopinj?
Namreč hladil sem tako kot vedno z grainfather counter worth cillerjem in kot kaže sem cev dal malo prenizko in mi je ohladilo samo spodnji del pivine, zgoraj pa je ostala vroča. seveda sem videl temperaturo na zaslonu 25 stopinj in sem lepo cev dal v fermentor potem pa ugotovim da je v fermentorju vroča pivina :-( notri pa že kvas.
Kakšne so lahko posledice? Kvas je US-05, pivina pa je takoj šla v zmrzovalnik da se ohladi na 25 stopinj potem pa v kontrolirano fermentacijo na 18 stopinj ;-)
Citat:
Uporabnik stricek18 pravi:
Ah če bi imel še kakšen kvas doma :-(
Hvala za odgovor. Nič kar bo pa bo ;-) za po grlu bo sigurno xD
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Nadomešča staranje piva v hrastovih sodih, kjer zanalašč hočeš imeti hrastove tanine v pivu.
http://beersmith.com/blog/2012/02/20/oak-in-your-beer-oak-chips-and-barrel-aging/
Citat:
Uporabnik kumino pravi:
Ti dam 1 flasko, ce hoces probat, da jih ne bos kupoval, ce ti okus ni vsec. Iz kje si?