Spletni nakupi e-BAY (4)

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
Citat:
Return shipping

Buyer pays return shipping

poglej pod Shipping and payments in Return policy ima tole skoraj vsak, tako da se zavarujejo v vsakem primeru ... tudi sam sem se skliceval da ni moja napaka pri ebay supportu. vendar so rekli da lepo pise da kupec placa posiljanje nazaj

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
a zna tole bit jutr že v SLO?

Sobota, Februar 21, 2015 Lokacija Čas Kos
6 Procesirano v LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 04:14
1 Kos
5 Pošiljka prispela v DHL center v LEIPZIG - GERMANY LEIPZIG - GERMANY 01:50
1 Kos
4 Odpremljeno iz DHL centra BRUSSELS - BELGIUM BRUSSELS - BELGIUM 00:21
1 Kos

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kaj to pomen

MC010 Unauthorized use of your account -- action required

Sem gledal ni bilo sploh nobenega linka za kliknit.... pa tudi pošiljatelj je zgledal taprav. No gesla sem menjal za vsak slučaj.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.453
346
83
34
A na ebay.com ni možnosti, da bi ti prikazoval samo trgovce iz EU?

Koliko se kaj čaka na pošiljke iz Španije?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

spodaj levo med filtri je tudi filter od kod... oziroma kje naj se prodajalec nahaja (eu, ang, svet, de,....) koliko casa se caka (predvidoma) pa pise v opisu pod zadevo, katero zelis kupiti (za vsako zadevo, ki je naprodaj na ebay....). vendar moras biti registriran oz prijavljen (ti avtomaticno pokaze koliko casa in denarja bo postnina)

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Ali se da flitrirati tudi po številu prodanih kosov?

Včasih se je dalo filtrirati tudi po premiuim sellerjjih (ali nekaj podobnega), tako da ti je pokazalo samo tiste, ki imajo že veliko prodaj na ebayu..?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.453
346
83
34
Citat:
Uporabnik smt pravi:
spodaj levo med filtri je tudi filter od kod... oziroma kje naj se prodajalec nahaja (eu, ang, svet, de,....) koliko casa se caka (predvidoma) pa pise v opisu pod zadevo, katero zelis kupiti (za vsako zadevo, ki je naprodaj na ebay....). vendar moras biti registriran oz prijavljen (ti avtomaticno pokaze koliko casa in denarja bo postnina)

Na angleškem in nemškem ta filter imam, na .com pač ne al sem pa slep.
confused-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
.com je "ameriški" in " je logično", da ne moreš izbrat eu;)

probaj .ie imaš vse cene v €

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
ksz...

Kateri način je najcenejši za pošiljanje male stvari (ki gre v kuverto, teže pa ima manj kot 100g) v EU, da imam tudi neko potrdilo, da mi potem kupec ne more stistnit "dispute", ker kao ni dobil?

Predvidevam, da preko pošte slovenije, kar navadno pismo, priporočeno?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Na ebay sem kupil ovitek za telefon. Po 60 dneh ga nisem prejel, (sumim da ga kitajc sploh ni poslal, je imel nizko ceno za eno vrsto izdelka (iz med več modelov) samo za to da je imel nižjo ceno.
Odprl dispute. Sedaj hoče imeti moj PayPal email naslov (ki je drugačen kot ta na ebay oziroma preko katerega si dopisujeva.
Ker do sedaj ni nihče zahteval mojega PayPal računa se mi zdi to malo čudno (pa sem dobil že vrnjen denar na ebay )
Kako bom denar s PayPal dobil nazaj na VE?
Oziroma ali bo naslednji nakup preko PP cenejši za to vračilo?

edit:
cheer.gif

Citat:
Good news! We let the seller know you didn't receive the item, and the seller issued you a full refund. This request is now closed.

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Hitro vprašanje. Iz DX-a sem naročil neko navigacijo, ki je bila dostavljena z defektno baterijo - domnevam, glede na to, da se ne polni kjub indikatorju polnjenja. Skratka zadevo sem reklamiral po ustaljenem postopku, podkrepil s slikami, opisom itd..Danes dobil odgovor:

Citat:
Sorry for the inconvenience caused. Would you like to keep this item? We can save $10 in your dx account as a discount if yes?

dejansko baterija res ni vredna več ampak vseeno nekako nisem zadovoljen s ponudbo. Še najraje bi imel, da mi mi menjali z novim artiklom ali vsaj poslali ustrezno baterijo ampak verjetno se ne splača komplicirat in je najbolje, da sprejmem ponudbo in gremo dalje
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Vrednost navi pa je? Ne spoznam se na strom. Lahko pomeris na kontaktih kamor se konecta baterija če tja pride strom. Če pride ustrezne moči (podatek na polnilcu) potem bi mu jaz odgovoril da naj ti pošlje drugo baterijo. Naj jo dobi kjer hoče.

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Veliki trgovci vedno probajo najprej na tak način. Napiši da izdelek ni funkcionale kot bi moral biti in da je kot takšen zate useless, zato prosiš da ti pošljejo neustrezne kose, nov izdelek ali full refund (ki je v končni fazi lahko tudi na dx account)

TurboD

Pripravnik
19. dec 2012
112
3
18
Mene pa samo zanima, ali je res potrebno za vsak ebay.xxx imeti potrebno svojo prijavo. Eno za .com, eno za .de, enega za ...itd.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ne. Uporabniški račun velja in deluje na vseh ebay domenah. Jaz iščem na co.uk in zadetke iz cele evrope oz. odvisno kaj iščem. Cene so sicer v funtih, se pa vsaj nemščini/francoščini/itd.. izogneš.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Veliki trgovci vedno probajo najprej na tak način. Napiši da izdelek ni funkcionale kot bi moral biti in da je kot takšen zate useless, zato prosiš da ti pošljejo neustrezne kose, nov izdelek ali full refund (ki je v končni fazi lahko tudi na dx account)

thx, bom poizkusil, pa bom videl odziv
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Kako je s prodajo na ebayu, ima veze kater ebay je, vem da je nekaj stroska pa nevem kakos e to gleda, ali ima veze ce prodas ali ne kljub temu da das rezervirano ceno ?