Spletni nakupi e-BAY (4)

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Zavarovano imajo v primeru poškodbe embalaže. Če tega ni, lahko pozabiš na odškodnino. Velja pa za vse, ne samo DHL.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Me prav zanima kako bo rešil to zadevo, kaj pa če mu je kitajec podvalil navigacijo z razbitim zaslonom
wink-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
To so zoprne zadeve, ker dejansko ne moreš vedeti, kje je krivec.

Dejstvo je, da je dobil počen zaslon. Krivec pa je lahko od proizvajalca do zadnjega v verigi dostave.

Sam sem imel do zdaj k sreči le en podoben primer za k sreči blago manjše vrednosti (20 eur).
Embalaža ni bila poškodovana, kar pa še ne pomeni, da nekdo ni tega paketa "vrgel" in je počilo ohišje naprave. Kljub nalepki "pozorno ravnanje".

Zato vem, da zavarovalnica krije samo vidno poškodovane pošiljke. Pa še tu je verjetno problem.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Dobra.

Nekako sem dobil tak opis (brez videa) tudi od človeka, ki pozna zadeve. V Nemčiji.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Pričakovana tišina in potuhnjenost obeh strani. Prodajalec je bil pred sklepom posla zelo prijazen, zgovoren, zdaj, ko sem omenil problem in mu poslal slike, se ne odziva več. DHL pa itak kar nekaj muti in poizveduje (če sploh) v Hong Kongu. Tole bom verjetno lahko pozabil. Od teh kitajcev ne naročim ničesar več. V enem tednu 2 pošiljki - 1 razbita navigacija, na drugi pa fuč baterija. Vse novo, zapakirano. Dobra šola za naprej.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Saj res nima smisla. Jaz sem do zdaj pri Kitajcih naročil 8 stvari.
Ena ni nikoli prišla, drugi ni delala baterija (kot tebi), tretja je bolj igrača za otroke kot to, kar naj bi bila, četrta ni delala, pet-sedem tako-tako, osma pa je o.k. (power bank, ki sem jo omenil mislim da v tej temi). Povprečje porazno.
uf-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Lani preko 100 nakupov (dx in podobno, ebay, aliexpress...), od tega se je 2x zgodilo, da izdelek ni prišel (sem dobil vrnjen denar), 1x da spominska kartica ni bila takšne kapacitete, kot je pisalo na njej in tudi tu sem brez težav dobil denar nazaj in 1x je led žarnica utripala (buyincoins - tu sem se malo skregal, ker so mi vrnili samo 80% vrednosti nakupa).

Je pa zanimiva trenutna tečajna situacija. Večina kitajskih stvari se kupuje preko ebay.co.uk. Cene v listingih so potem vedno v GBP, toda če ima prodajalec original oglas v USD ti Paypal zaračuna v USD. Trenutno se najbolj splača kupovat v GBP. Primer izdelka od včeraj - listing je bil 1,42GBP (=1,90€), zaračunano je bilo 2,28USD (=1.99€).

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Pričakovana tišina in potuhnjenost obeh strani. Prodajalec je bil pred sklepom posla zelo prijazen, zgovoren, zdaj, ko sem omenil problem in mu poslal slike, se ne odziva več. DHL pa itak kar nekaj muti in poizveduje (če sploh) v Hong Kongu. Tole bom verjetno lahko pozabil. Od teh kitajcev ne naročim ničesar več. V enem tednu 2 pošiljki - 1 razbita navigacija, na drugi pa fuč baterija. Vse novo, zapakirano. Dobra šola za naprej.
Do sedaj imam dobre izkušnje z Kitajci, pa že kar nekaj robe naročil, nobenega problema, pa večina po navadni pošti.
Malo počakaj, vse se bo uredilo, pa vztrajati moraš pri obeh
wink-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Evo, sem prejel odgovor kitajke:

Citat:
Our country are on Chinese Spring Festival From 14th Feb to 26th Feb ,all shipping company are on holidays, I will connect my DHL agent on 27th Feb,

if the DHL can not pay for you , I will send you a new one . you send the broken GPS to me , ok?

regards,

amy

Očitno so še osebe z visokimi moralnimi standardi.
shocked-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne gre se za moralo, gre se za biznis. Kitajci ponavadi kar vnaprej pošljejo mail, da če bo KARKOLI narobe, najprej njih kontaktirat, ker jim več škodi negativna ocena na ebayu kot pa da eno navigacijo še enkrat pošljejo zastonj.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Pri nas že nebi, dobil takega odgovora. Kaj pa če se zmeniš in odkupiš tega z počenim ekranom, za neko realno ceno, pol ga pa sam zamenjaš. Saj si mojster za kaj takega
smile-1.gif

Glej kaj bo zate najbolj ugodno, sedaj si na potezi ti
wink-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ni variante. Problem je v tem, da že "poznam" to no-name čunga lunga navigacijo, ki je sicer dokaj kvalitetna saj je namenjena motoristom. Nemogoče dobit samo TFT zaslon. Imam eno doma že od prej prav, tako z razbitim TFT-jem in sem želel naročit samo ta del vendar ni nikjer nobene številke, tako da bi dejansko kupoval mačka v žaklju. Sem se o tem pogovarjal že s tem prodajalcem, pa mi ne more zrihtat samo zaslona, čeprav je sicer zmožen naročila 50000 kosov te igrače mesečno.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Pa tu pozabljate še na to, da želijo navigacijo s počenim zaslonom nazaj.

Koliko pa bo poštnina za to?

Meni so pri zadevi, ki sem jo že omenil (GPS s kapaciteto baterije 10 krat manjšo od omenjene v specifikaciji), želeli povrniti 30 % cene. Kao imej revež. Ker je zadeva s kapaciteto baterije 2 uri neuporabna, sem jih zavrnil. Potem so hoteli GPS nazaj, da mi povrnejo kupnino. Pa sem rekel, da ja in kam naj jim pošljem. In zakaj moram imeti stroške pošiljanja zaradi slabega izdelka. Odgovorili so, da mi bodo poslali novo napravo. In so jo. Samo se mi je zamerilo in GPS stoji v škatli neodprt že tri mesece.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz problemov s tem nimam, ker enostavno ne naročujem elektronike. Nekak jim ne zaupam glede teh zadev. Zadnič sem si naročil pretvornik iz mini display port na hdmi in ne dela vredu. Motnje povzroča v sliki.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Največ težav z elektroniko, reklamacijami, vračanjem in stroški pošiljanja sem imel pri naročilu v slovenski spletni trgovini Digitklik. Čisto pri vsakem naročilu so bile težko rešljive težave (in pričakovanja na njihovi strani, da smo vsi doma v Lj in bomo x-krat prišli na obisk v Trzin).

S kitajci se da vse zmenit!

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
tudi sam sem pred kratkim imel problem z reklamacijo, ce si kupoval preko ebaya cisto na dnu pisejo pogoji za returns, in vecina ima pac da jim moras stvar vrnit in hkrati krijes tudi ti stroske posiljanja

v mojem primeru je slo za artikel iz EU, ubistvu je slo za avtomobilsko ogledalo, ki je prodajalec poslal popolnoma napacnega. Sem ga najprej kontaktiral pa se ni oglasal 10 dni, odprl case, tudi brez oglasanja, sele ko sem vkljucil ebay, so mi odgovorili naj posljem artikel nazaj ter navedem tracking number. Tudi ko je že prejel stvar, kar se je opazilo po stevilki za sledenje, je pravil da stvari se ni prejel, sele po print screenu kjer se vidi da je stvar prejel ze 1 teden nazaj mi je le vrnil denar, sam sem pa moral kriti stroske (8 eur) posiljanja.

Tako da ce bos posiljal navigacijo nazaj, racunaj da bo za kitajsko kar velik strosek, poskusi se zmenit, da ga ne rabis posiljat oziroma da bos poslal slike popolnoma unicenega artikla, mogoce pristanejo na to.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Tudi postnino lahko dobiš nazaj, ker je njegova napaka in ni bil razlog vračila da tebi izdelek ni všeč.