Spletni nakupi e-BAY (4)

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
ali pa poskusi vseeno poslat za katero stvar gre, ce bos videl da bo postar zahteval denar pa zavrni pa naj potem posiljajo nazaj
smile-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Rabil bi pomoč nekoga, ki obvlada nemščino oziroma pozna nemške trgovine v katerih pošiljajo v Slovenijo.

Tole sem našel na ebay pa me zanima kakšne imajo kaj cene v nemških trgovinah: Klik

Na Petrolu imaš do konca januarja akcijo za prenosni radio z zvočnikom, MP3, ....., bla bla bla.

Imel sem ga v roki, izdelava je dobra, ima prostor za mini kartico, deluje 6 ur minimum, anteno, usb, polni se preko tistega starega usb-ja.

Cena najbi bila 13-14 eur.

Glede na mojo izkušnjo super. Za tistih 15 minut.
cheer.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Če nisem prepozen samo še en namig:

Če greš fizično na petrol(ne spletna trgovina), jih imajo za 70 točk v več barvah za 12 eur in ne samo roza. Sem ravno bil.

Nazadnje urejeno:

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
No, če si ravno svetujemo, bi lahko nekaj povedal o temle solarnem polnilcu:

http://www.dx.com/p/portable-5...03#.VME5tnse0hw

Ko sem ga jaz kupil, je bil 16 eur, zdaj je še cenejši, dostava brezplačna. Meni se carina ni spustila vanj.

Izdelava je kar dobra, stestiral pa sem na amaterski način resnično kapaciteto akumulatorja (tako, da sem ga napolnil na elektriko, obrnil na čeber - s solarnimi celicami na mizo, da se ni mogel polniti in večkrat polnil moj gsm).

Vem, da nisem mogel dobiti točnega rezultata, sem pa vsaj približnega.

Po moji oceni je kapaciteta akumulatorja cca 8.000 mAh. V podatkih piše, da je 30.000, realno pa 15.000. No po mojem je realno kot sem omenil 8.000.
Glede polnjenja s sončnimi celicami pa ne morem podati ocene, ker le tega nisem sprobal.

Moj zaključek pa je, da je zadeva vredna nakupa.

No, dejansko je bil tale:

http://www.dx.com/p/3000mah-so...14#.VME9snse0hw

Če je sploh kakšna razlika.

Nazadnje urejeno:

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik sung pravi:
ali pa poskusi vseeno poslat za katero stvar gre, ce bos videl da bo postar zahteval denar pa zavrni pa naj potem posiljajo nazaj
smile-1.gif

Epilog:
Sem jim poslal račun in link iz Aliexpresa. Danes sem dobil list za dvig na pošti in po preverjanju je bila vmesna postaja res carinska pošta. Paketa nisem dvignil, naj ga imajo ali pa pošljejo nazaj, mojega denarja na tak način ne bodo dobili. Ga že rajši dam kitajcu, kot pa tem našim uradniškim paraziitom ki si samo izmišljujejo načine, kako bi navadnim državljanom izpulili še kakšen evro. Kako se je končalo takrat, ko je nekaj posameznikov te postopke prijavilo na ZPS in inspekcijske službe? Je prišlo do kakšnega premika?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@marc

Pa ti je na listu za dvig pisalo, da moraš kaj plačat?

@Mont

Tisti za 70 točk so model 0028, ta na linku v mojem postu je pa 0029 in ga imajo v (roza, modra, rdeča, črna, srebrna, zelena).
Sem preklical po Petrol servisih v moji bližini, pa ga nimajo nikjer na zalogi in sem nato naročil preko eshop-a.

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
No, če si ravno svetujemo, bi lahko nekaj povedal o temle solarnem polnilcu:

http://www.dx.com/p/portable-5...03#.VME5tnse0hw

Ko sem ga jaz kupil, je bil 16 eur, zdaj je še cenejši, dostava brezplačna. Meni se carina ni spustila vanj.

Izdelava je kar dobra, stestiral pa sem na amaterski način resnično kapaciteto akumulatorja (tako, da sem ga napolnil na elektriko, obrnil na čeber - s solarnimi celicami na mizo, da se ni mogel polniti in večkrat polnil moj gsm).

Vem, da nisem mogel dobiti točnega rezultata, sem pa vsaj približnega.

Po moji oceni je kapaciteta akumulatorja cca 8.000 mAh. V podatkih piše, da je 30.000, realno pa 15.000. No po mojem je realno kot sem omenil 8.000.
Glede polnjenja s sončnimi celicami pa ne morem podati ocene, ker le tega nisem sprobal.

Moj zaključek pa je, da je zadeva vredna nakupa.

No, dejansko je bil tale:

http://www.dx.com/p/3000mah-so...14#.VME9snse0hw

Če je sploh kakšna razlika.

jaz ga tudi imam, samo mi je nekaj crknilo.
Sem ga odprl pa je not paket li-ion 6000mah+2000mah skupaj povezano.
Odpri, boš videl prave podatke na paketkih
smile-1.gif

Drugače mi je poln gnal cel dan ZTE MF60 pod polno obremenitvijo....točno tile so top

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@marc

Pa ti je na listu za dvig pisalo, da moraš kaj plačat?

Pisalo, odkupnina 4,05€. Odgovor uslužbenke na pošti je bil, da so to stroški carinske pošte. Torej, stroški za paket z brezplačno dostavo iz Kitajske v vrednosti 2 dolarja, bi mi naši paraziti v JU, kljub pravilno izpolnjenem CN22 obrazcu vzeli 4€. Razumel bi, če bi šlo za stvar, katera bi morala skozi cariski postopek, tako pa nam prodajajo in močno zaračunavajo meglo.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
ksz...

Kaj pa storiti, če ti pošljejo iz carine obvestilo, da hočejo podatke od nakupa, ti pa pričakuješ istočasno 3-4 skoraj identicne stvari (recimo majice), kjer je nekaj razlike v ceni med izdelki - kako veš katerega imajo - kdo dejansko preveri in pogleda in javi kaj nazaj?

sandichamp

Pripravnik
10. avg 2007
478
15
18
Pošlji jim linke od vseh nakupov. Bodo že ugotovili kateri je pravi. Sam sem naredil tako in je bilo OK.

LP Sandi

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
@sergio ce bos klical naj ti pogledajo, znajo tudi to racunati, tudi postavka v ceniku

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik scmoky pravi:
A če pustiš da pošlejo nazaj more kitajec kaj plačat dadobi pošto? KEr potem če bo to delalo več folka nebojo več pošiljali v SLO..
mogoče je pa to pravi namen,glede na to da sedaj že skoraj kruh kupujemo na kitajskem