Spletni nakupi e-BAY (4)

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Nekdo mi ni poslal vsega, kar je v opisu. Manjka za nekje 25 eur vrednosti.

Poslal sem mu vljudno sporočilo, na katero pa ni odgovoril že teden dni. Kaj je za storiti in ali se splača?

Hvala.

I

Izbrisan uporabnik 3287

kako kaj? prijava na ebay. dobis povrnjeno, oni pa njega potem pooofukajo

Nazadnje urejeno:

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Aha, hvala.
Še nimam izkušenj s tem. Do zdaj se je zgodilo enkrat za neko malenkost, pa nisem kompliciral.
Za 25 eur mi pa ni več vseeno.
A mu pošljem pred tem še en "opozorilni" mail?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.206
1.355
113
Poslikaj, kar si dobil, ga opozori še enkrat, če ne dosežeš doovora, odpri dispute in priloži slike.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Poslikaj, kar si dobil, ga opozori še enkrat, če ne dosežeš doovora, odpri dispute in priloži slike.

Ampak kaj, če to naredi nategun? Dobi stvar, eno zadevo odstrani in slika in pošlje na Ebay, da ni dobil vsega? Res mi ni jasno kako lahko pravično rešujejo take spore.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Včasih se da kaj pomagati s težo paketa, če se ve, koliko približno tehta vsebina in če je teža označena s strani pošte..

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ko paket pošiljaš poslikaš cel postopek pakiranja.

Enako narediš ko paket prejmeš in ga odpakiraš.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Mu bom poslal še en mail. Če ne bo reagiral, mu dam pač negativno mnenje. Je njegova prva prodaja, tako da za v bodoče to ni najboljša popotnica. Sicer je dal on meni hvalespev, ampak sem mu res plačal praktično takoj. Ima pa precej samih pozitivnih mnenj kot kupec.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ko paket pošiljaš poslikaš cel postopek pakiranja.

Enako narediš ko paket prejmeš in ga odpakiraš.

Ampak to še vedno ni čisto noben dokaz. Kot da med samim postopkom ne moreš prirediti vsebine. Še če bi video delal, bi to mogoče bilo v redu, ko paket prejmeš, ko pošiljaš, pa itak lahko pošlješ potem en čisto drug paket, kot si ga slikal/snemal.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Aha, hvala.
Še nimam izkušenj s tem. Do zdaj se je zgodilo enkrat za neko malenkost, pa nisem kompliciral.
Za 25 eur mi pa ni več vseeno.
A mu pošljem pred tem še en "opozorilni" mail?

Zdaj sem odprl na Ebay-u "Problem Klaren"

Verjetno je računalnik odgovoril, da dajo prodajalcu čas za odgovor do 4.1.2015.

Če ne bo odgovora (s strani prodajalca), naj se obrnem na njih.

Pa je to kaj učinkovito, ali je podobno naši "enotni" državi, ko je ravno tak praznik?

I

Izbrisan uporabnik 3287

je. ce ne odgovori, ebay povrne tvoje stroske. njega pa potem ......

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
650
8
18
50
Kako dolgo v povprečju potujejo paketi iz nemčije v slovenijo preko Hermes paketne službe?
Paket, ki je bil oddan 15.12 še vedno ni prispel
frown-1.gif

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Še boš čakal, dokler se naši zganejo.
Bom povedal primer, iz Ljubljane preko City Exprees-a do mene bi hodilo 7dni, ampak po nenehnem klicarjenju, sem dobil paket v treh dneh, ampak še vedno predolgo za hitro pošto
jezen.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kupil dva različna izdelka iz Anglije, vsakega posebej in za vsakega posebej plačal poštnino in sedaj sem dobil tracking številko in vidim, da je oba spakiral v eno škatlo in cena obeh seveda gre čez 70€ pridpa z DHL Express.

Če se še dobro spomnim je nekdo enkrat pisal, da še DHL nekaj zaračuna zraven.

Kako je sedaj s tem paketom, bo potrebno še kaj DHL-u plačat posebej in glede na to da je iz Anglije, gre mimo carine ali ne?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@sandichamp

Hvala za info

Točno tako kot si rekel, nič ni bilo za doplačat, izdelka pa sta že pri meni
smile-1.gif
to je bila pa res expressna dostava, sem bil prepričan, da bo komaj po novem letu, a je danes že prinesel DHL dostavljalec.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Nek nategun (do časa mojega naročila še ni bil glede na mnenja), bi mi moral poslati zadevo do 17.12.2014. Dva dni pred 17.12. je poslal mail, da naj počakam še par dni. Ker do danes ni nič, sem pogledal mnenja in si jih je v mesecu dni pridobil 221 negativnih s podobno zgodbo. Plačano je bilo preko Pay-pal.

Se da še kaj ukreniti, ali je prepozno? Plačal sem 14.11.2014.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@sandichamp

Hvala za info

Točno tako kot si rekel, nič ni bilo za doplačat, izdelka pa sta že pri meni
smile-1.gif
to je bila pa res expressna dostava, sem bil prepričan, da bo komaj po novem letu, a je danes že prinesel DHL dostavljalec.

Koliko si pa plačal za DHL hitro dostavo iz Anglije, pri plačilu izdelka?????