Spletni nakupi e-BAY (4)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.535
320
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Lej, poznam šefa, poznam pol ljudi ki tam delajo, sam sem nekoč delal tam, pa sem plačal...
tako da... kak carinik še lahko, poštarji pa velika večina ne.
Nimam kaj dodati
evil.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.488
1.591
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Zdaj pa res ne razumem. poslal sem jim link strani, kjer sem robo naročil, gre se za cca, 40€. Pa so mi poslali nazaj sporočilo, da:
Bančni izpisek ne zadostuje. Prosimo vas, da naredite print screen spletnega naročila (v zgodovini naročil) ter priložite še link do artikla na spletu.
Bančni izpisek verjetno res ni dovolj, saj si lahko kaj drugega kupil.
Hehe, so pa postali zahtevni. Jah, naredi to kar ti piše in je. Tam imaš pod my orders ali nekaj takega.
PS: Kapo dol, da ne probaš kakšnih ''vez'' izkoristit.
smirk-1.gif
Pa saj fora je v tem, da jim bančnega izpiska sploh nisem poslal!
smile-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Še glede Ebay-a

Včeraj sem licitiral eno zadevo, zmagal, nakar mi prodajalec pošlje sporočilo, da se je zadeva dva dni nazaj pokvarila in da se opravičuje, samo da ni mogel umakniti oglasa.
Verjetno to piše zato, ker je bila cena res ugodna. Samo ne mislim komplicirati, ker se mi ne da.
Morava kaj narediti na Ebay-u da se stornira, ali pustimo zadevo pri miru?

Nadalje sem poiskal drugo podobno zadevo in se zatipkal pri licitaciji.
jezen.gif

Namesto npr. 121 eur sem pritisnil 212 in jasno zmagal.
jezen.gif

Še dolgo pred potekom sem se prodajalcu opravičil in razložil zadevo.

Po koncu licitacije sem ga vprašal, kaj predlaga in mi je predlagal, da on krije poštne stroške 7 eur, da pa lahko ponudi stvar drugemu najvišjemu ponudniku, s čimer sem se strinjal (da ponudi drugemu ponudniku).
Danes pa mi je poslal sporočilo, naj na ebayu odstopim od nakupa in nosim neke stroške.
Na vprašanje koliko, ni odgovoril.

Zato sem mu rekel, da sem pač sam naredil napako in da bom plačal stvar. Ni še odgovoril.

Ima kdo izkušnje, kakšni so stroški pri sporazumnem odstopu? Ali posledice nenakupa?

Če mi ne odgovori, naj vseeno plačam? Samo ni pay-pal ampak bančno nakazilo.

Hvala.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Plačati bi moral njegove stroške, ki jih mora on zdaj plačati v vsakem primeru, 10% zmagovalnega bida oz. nekaj takega.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Aha, hvala obema.

Sicer bi denar itak dobil od drugega najboljšega ponudnika, če bi ta pristal na nakup.

Sem vzel v zakup, da sem sam naredil napako in mu že plačal izdelek in poštnino, čeprav je rekel, da jo bo kril on.
Jeb.t ga. Vsaka šola nekaj stane.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Zakaj zaboga hoče zdaj prodajalec sliko mojega osebnega dokumenta?

Ker si mu sumljiv zaradi svoje (pre)poštenosti in ga to spominja na afriške natege, kjer tu kupci velikodušno nakažejo 10% več.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Zdaj me zaj...va s tem, da kako naj ve, da sem star 18 let in da izpolnjujem pogoje za e-bay.

Mamomu....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Kje si pa našel tega starega fotra, potem mu pač reci, da je to med ebayem in teboj, če mu kaj ni všeč, naj pa stornira tvoj nakup.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Odgovoril sem mu, da sem registriran na ebay-u in pay-pal-u in da sem star toliko in toliko.

Njegov odgovor je bil, da potem pa res ne razume, zakaj mu ne pošljem slike dokumenta, če je vse res.

Spet moj odgovor je bil, da ker ni normalno, da kupci prodajalcem pošiljajo svoje osebne dokumente.
Da pa če želi, bom kontaktiral ebay in jih vprašal za mnenje.

Odgovoril je, da če že tako neumno vztrajam, bo poslal zadevo.

Najlepše sem se mu zahvalil in zaželel vesele praznike.

Ravnokar mi je odgovoril, da mi tudi on želi vesele praznike.

Kako srerčen konec. Kar zjokal se bom.
cry12bpy.gif

Hvala za menja, ste mi pomagali.
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
eno vprašanje. A lahko pri prodaji na ebayu kje določiš da ne more kdo kupit ki nima še nobene ocene oz. kurci iz rusije ipd.?

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
eno vprašanje. A lahko pri prodaji na ebayu kje določiš da ne more kdo kupit ki nima še nobene ocene oz. kurci iz rusije ipd.?
Ja. Omejiš lokacijo ali pa število feedbackov.(pod Add other details in potem tam označiš Buyer requirements).