Spletni nakupi e-BAY (4)

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
A se lahko kje nastavi, da ti ceno vedno kaže v €? Ne da se mi za vsako iskanje štimat...

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
nauci se tecaj napamet
smile-1.gif
ce imas cene v dolarjih racunaj nekje 3/4 cene je cena v evrih, drugace pa spremeni koncnico .com/.co.uk v .de in bos imel ceno v evrih

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Za zadnje sekunde se uporabi višja cena - ponudba in nič drugega.

Če to narediš, si brezveze dvigneš nakupno ceno.

Sem to parkrat naredil in so mi ceno zvišali za brezveze, ker je iskal kaj sem nastavil za najvišjo.
Če bi rad nekaj res kupil si pač vzameš čas, da si tisto zadnjo minuto zraven.

Sam imam odprte tri zavihke, na prvem osvežujem, da vidim trenutno ceno, na ostalih dveh prilagajam glede na to kako nabijajo.
Do sedaj mi je tako uspelo dobit 90% avkcij na katerih sem sodeloval in to krepko pod zadnjo ceno, ki sem jo bil pripravljen plačat.

Če sem pa na začetku nastavil max bid so pa vedno tisti, ki so hoteli zadevo kupit, nabili ceno v višave.

Kompliciraš do amena. Zadnjo sekundo nabiješ maksimum, ki si ga pripravljen plačat potem pa se ne obremenjuješ, a je šlo za 1 euro ali 100 eurov več kot si bil pripravljen dat.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kaj kompliciram?

Če je tebi vseeno če daš za nek izdelek 50€ namesto 20€ ni problema, mene je izučilo, da se ne splača nastavit maksimalne vrednosti, ki sem jo pripravljen dat, ker vedno nabijejo v višave.

Če je trenutna cena v zadnji minuti 20€ in če nastavim 45€ za mojo najvišjo bo tisti, ki bo to hotel kupit, šel vsaj do cca 40€ če že ne bo prekoračil, ker je on pripravljen dat več kot 45€.

Če je trenutna cena v zadnji minuti 20€ in če imam v dveh zavihkih nastavljeno na 22€ in 25€ je 1000% da bom za ta izdelek po vsej verjetnosti plačal 25€ ali manj, nikakor pa recimo 45€, ki sem jih pripravljen dat.

Tak sistem se mi je do sedaj obrestoval in verjemi, da se ga bom držal, ti pa delaj kakor te je volja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Heh. To ti samo misliš, v realnosti pa kupuješ izdelke, za katere nihče ni pripravljen dati več kot tistih 25 eurov.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Citat:
Kaj kompliciram?

Če je tebi vseeno če daš za nek izdelek 50€ namesto 20€ ni problema, mene je izučilo, da se ne splača nastavit maksimalne vrednosti, ki sem jo pripravljen dat, ker vedno nabijejo v višave.

Če je trenutna cena v zadnji minuti 20€ in če nastavim 45€ za mojo najvišjo bo tisti, ki bo to hotel kupit, šel vsaj do cca 40€ če že ne bo prekoračil, ker je on pripravljen dat več kot 45€.

Če je trenutna cena v zadnji minuti 20€ in če imam v dveh zavihkih nastavljeno na 22€ in 25€ je 1000% da bom za ta izdelek po vsej verjetnosti plačal 25€ ali manj, nikakor pa recimo 45€, ki sem jih pripravljen dat.

Tak sistem se mi je do sedaj obrestoval in verjemi, da se ga bom držal, ti pa delaj kakor te je volja.

Za to ti ni treba pred kompom čepet. Naštimaš si justsnipe oz kakšno alternativo, pa to naredi zate.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Citat:
Kaj kompliciram?

Za to ti ni treba pred kompom čepet. Naštimaš si justsnipe oz kakšno alternativo, pa to naredi zate.

Očitno ne razume koncepta ebaya in biddinga in misli, da je pretental cel svet, namesto da bi se naučil kaj novega in nehal tratit cajt pred pcjem.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@KillaKHAN

Mater sem dosti izgubil, če sem tisto minuto za Pc.
Vsak ima svoj sistem, ki se ga drži, samo povedal sem moj način in ne vem kaj sedaj nekaj rogoviliš.

@amacar

Hvala za namig, samo meni je pri avkciji ravno to všeč, da tisto zadnjo minuto čakaš kaj bo, ne kupujem pa ne vem koliko, mogoče cca 3 izdelke na mesec, torej se za te 3 minute na mesec ne sekiram, da sem jih zabil za Pc
wink-1.gif

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Prodajalec na ebayu mi je poslal predračun za blago v vrednosti 900€!
Moj dnevni limit na paypalu je 500€.Kako naj mu plačam?Danes 500,jutri 400?Ali to sploh gre?
Se da zvišati dnevni limit na paypalu tam okrok jurja?
Lahko bi mu plačal po položnici,vendar bi raje prek paypala.
Hvala za pomoč

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
banko kontaktiraj ponavadi je tam limit nastavljen ko si odpiral racun, ti bojo pa racunali spremembo limita

ali pa naj nekdo drug placa preko svojega paypala

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.488
1.591
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Se opravičujem, ampak ne da se mi vse brati, tako da če je kdo pri volji naj pomaga.
v glavnem, prek AliExpres sem naročil helikopter, sedaj mi je seveda pošta zatežila za račun oz. druge dokumente. Kje naj to najdem....?
redface-1.gif

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.206
1.355
113
Tako je, naredi print screen naročila in to je to, v eurih, če se da. Če si plačal preko spletne banke, lahko pošlješ še to.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.488
1.591
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Zdaj pa res ne razumem. poslal sem jim link strani, kjer sem robo naročil, gre se za cca, 40€. Pa so mi poslali nazaj sporočilo, da:
Bančni izpisek ne zadostuje. Prosimo vas, da naredite print screen spletnega naročila (v zgodovini naročil) ter priložite še link do artikla na spletu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.535
320
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Zdaj pa res ne razumem. poslal sem jim link strani, kjer sem robo naročil, gre se za cca, 40€. Pa so mi poslali nazaj sporočilo, da:
Bančni izpisek ne zadostuje. Prosimo vas, da naredite print screen spletnega naročila (v zgodovini naročil) ter priložite še link do artikla na spletu.
Bančni izpisek verjetno res ni dovolj, saj si lahko kaj drugega kupil.
Hehe, so pa postali zahtevni. Jah, naredi to kar ti piše in je. Tam imaš pod my orders ali nekaj takega.
PS: Kapo dol, da ne probaš kakšnih ''vez'' izkoristit.
smirk-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Lej, poznam šefa, poznam pol ljudi ki tam delajo, sam sem nekoč delal tam, pa sem plačal...
tako da... kak carinik še lahko, poštarji pa velika večina ne.