Spletni nakupi e-BAY (4)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A tudi vam vse prihaja z ogromnimi zamudami? Paket iz češke (leče), ponavadi 3-4 dni, sedaj 11 dni. Paket iz belgije 13 dni. Iz kitajske čakam 2 uri (nista repliki) že 2 meseca, ena je prišla po mesecu dni, ostalih dveh ni... Prav tako etui za telefon že 2 meseca, en je prišel po mesecu dni.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kakor kdaj. Pred mesecem dni sem naročil nekaj iz Anglije, prišlo je po treh tednih. V četrtek sem naročil drugo stvar, prav tako iz Anglije, pa je prišlo danes.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Do sedaj vse kar sem naročil iz Anglije je prišlo v roku enega tedna ali manj. ( ta mesec 6 paketov naročenih pri različnih prodajalcih na različne datume )
Iz kitajske so mi 1 paket izgubili drugi je prišel v roku 20 dni najdalje pa kar sem čakal je slab mesec.
Belgija med 7-10 dni.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
tudi jaz cakam 2 paketa iz anglije ze vec kot 3 tedne

Sam bil zacel prodajat tudi preko ebaya, vendar mi ni ravno jasno ravno glede stroskov oglasa in vsega ostalega kar sodi zraven. Sem brskal vendar vse kar sem nasel so stvari stare 2+ leti kar se je mogoce tudi ze spremenilo. Ce ima kdo izkusnje bi prosil ce lahko kaj napise.

Nazadnje urejeno:

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
KSZ

Pa bom kar tukaj vprašal, ker je več obiska.

Kje je trenutno najugodnejše imeti viso electron? moja bi kupovala preko spleta, pa bi si dala narediti debetno viso electron (banka pri kateri je trenutno je nima). A Banka? Banka Koper?

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Kaj pa v tem primeru:
Štacuna iz Anglije ima napisano pošiljanje free po UK ostalo po ceniku pošte. tega cenika sicer ni zraven ampak OK vse jasno, računajo pač poštnino kot jo računa pošta. Potem recimo kupim in paypal znesek je brez poštnine, kot da bi šlo za free UK poštnino,....lahko plačam ampak kdaj dejansko mi bodo obračunali poštnino, kdo ve?

I

Izbrisan uporabnik 3287

predno placas kontaktiraj prodajalca. (lahko si on doda (zraven postnine v slo) se kake stroske pakiranja, porabljenega casa,...). dobis znesek za vse skupaj predno placas sam izdelek. placas pa potem vse skupaj.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
-Worldwide Shipping
We ship worldwide including the United States and basic shipping costs for international orders are calculated at checkout based on order weight and destination. Again, tracked / signed-for shipping options are available at checkout.

For more information on ordering, shipping and return options please check our FAQ section for answers to the most commonly asked questions. Should you be unable to find the information you are looking for then please do not hesitate to use our Contact Us form.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
torej, vse tri stvari sem preveril:
1. Ko greš plačat ne prišteje nič poštnine, kaj šele da bi kalkuliral kako težo, cena jenapisana cena in nič več
2. FAQ section ne najde nič drugega kot točno ta sestavek ki si ga prilimal,...
3. Na poslani email ne odgovarjajo

Torej vidim dve opciji:
1. ali naročim in plačam ceno brez poštnine pol pa držim pesti da mi ne bodo pribili preveč denarja (koliko je cena obične pošiljke iz UK drugače?)
2. ali ne naročim in naročim pri nas v lokalni trgovini ter plačam tistih 5 ali 6 eur več kot imajo nabite marže?

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Tudi jaz sem danes prejel paket z Anglije, trajalo 23 dni. Nenavadno.

Danes dobil dve stvari iz Kitajske v enem paketu, vrednost 12x2 USD in šlo gladko mimo carine
cheer.gif

Ne morem verjeti, da je prišlo tako hitro naročil 5.11 in danes že pri meni
cheer.gif

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
torej, vse tri stvari sem preveril:
1. Ko greš plačat ne prišteje nič poštnine, kaj šele da bi kalkuliral kako težo, cena jenapisana cena in nič več
2. FAQ section ne najde nič drugega kot točno ta sestavek ki si ga prilimal,...
3. Na poslani email ne odgovarjajo

Torej vidim dve opciji:
1. ali naročim in plačam ceno brez poštnine pol pa držim pesti da mi ne bodo pribili preveč denarja (koliko je cena obične pošiljke iz UK drugače?)
2. ali ne naročim in naročim pri nas v lokalni trgovini ter plačam tistih 5 ali 6 eur več kot imajo nabite marže?

zakaj pa jim ne pises? Email: help@gizzmoheaven.com ... obicajno racunajo par funtov, bos kmalu na isti ceni kot ce bi narocil pri nas