Spletni nakupi e-BAY (4)

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Sem skoraj 100 % da znajo oni angleško.

eBay DE očitno nima webchata. Pa tudi supporta prek maila ne. Imajo samo prek telefona. Klical pa ravno ne bi tja. Vglavnem, po daljšem Googlanju še vedno ne vem, kakšna možnost je, da me prodajalec "nategne" in odide z denarjem.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Eno vprašanje.

En tip z 0 feedbacka iz nemčije, je dal gor en strokovni aparat. Napisal je, da je samo osebni prevzem nekje v nemčiji pač. To je dal gor v ponedeljek in bi se naj avkcija iztekla naslednji ponedeljek. Jaz sem še včeraj biddal 2000 eurov, samo zato, da me ebay spominja kako gre avkcija.

Danes popoldan ga že ni bilo nikjer več med mojimi biddi in med mojimi opazovanimi artikli, sem ga pa še našel, če sem direktno v iskalnik vpisal. Ampak tudi ko sem potem kliknil na njega, mi ni šlo več odpret, ampak me je samo na sorodne rezultate vrglo. To je bilo 3 ure nazaj, zdaj ga pa nikjer več ne najdem.

Kaj bi lahko bilo to?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Nekaj podobnega sem že opazil. Samo je bilo tako, da nisi mogel bidati, ker je, ko si kliknil na izdelek, vrglo (kot pri tebi) podobne rezultate.

Včasih pa ebay nagaja. Včeraj mi je izginila vsa zgodovina nakupov ter bidani artikli, čez čas pa se je spet pojavilo. Po mojem poskusi kasneje.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ma ne morejo se vsak dan 10x zmotiti. Niha pa cena med redno v klasičnih trgovinah in poden ceno, po kateri ne dobiš nikjer.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Saj te ne bodo pojedli.

Če si premisliš, je spodaj telefon za klice izven Nemčije:

+49-33203-851021

Na še malo čtiva:

http://pages.ebay.de/kaeuferschutz/

Sem sedaj zmagal na tisti njegovi avkciji. Prek Paypala noče, predlagal sem mu Escrow (na moje stroške), a se kao boji, da bi ON ostal brez vsega. Ne vem, kaj še lahko. Nakazati 700EUR in moliti, da ne bom nategnjen?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Si dobro prebral za kaj licitiraš? Stanje,...?

Pay-pala neče, ker plača provizijo.

Predvidevam, da je nemški Ebay isto zaščiten kot .com. Vem pa ne.

Lahko se pa zapelješ na izlet in plačaš na roke.

Za kaj je pa šlo?

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Vse dobro prebral, seveda. Sem mislil, da zaradi provizije noče in mu tudi ponudil, da mu sam pokrijem provizijo, a vseeno noče.

Jaz mislim, da ko enkrat denar nakažeš na njegov TRR, je težko karkoli doseči oz. ga dobiti nazaj, če me slučajno nategne. Zato bi tudi rad prek Paypala/Escrow.

Gre pa za foto opremo v vrednosti 750EUR.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.530
320
83
Kras
www.mtl.si
Absolutní rekord v pošiljanju.
Kupil artikel na Ebay-u 6.11 (lokacija artikla HongKong), zadeva danes pride v kaselc, poslano iz Švedske. Najcenejša poštnina. Ko bi le vsi tako pošiljali.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Jaz imam sedaj en čuden primer - dobil obvestilo o prispeli pošiljki iz Kitajske in bi moral plačat 14,11€.
confused-1.gif
Pakete, ki čakam, sem itak že takoj plačal s Paypalom, artikla sta pa vrednosti 2€ in 8€.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Poštar je pustil obrazec tu, od carine nisem dobil nobenega obvestila o carinjenju. Pa tudi stroški so nerealni za 2 oz. 8€ vreden paket.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Imaš na obrazcu kakšno tel. številko ali kontakt? pokliči in vprašaj, vsaj tako sem jaz rešil meni nerazumen strošek (ki je bil itak povsem razumen, samo sem pozabil, da sem to sploh naročil
bonk.gif
)

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ok, sem šel na pošto in dvignil paket brez, da bi bilo potrebno kaj plačati, očitno je poštar malo čudno izpolnil obrazec.
2119934-obrazecposta.jpg

Priponke

• 2119934-obrazecposta.jpg
    2119934-obrazecposta.jpg
    106,8 KB · Ogledi: 210