Spletni nakupi e-BAY (4)

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.206
1.355
113
Se registriraš tukaj:

www.cheaperandmore.com

Dobiš naslov v Angliji, vneseš ta naslov v ebay, kupiš na ebayu, dostava v UK je zastonj. Oni prejmejo paket in ti pošljejo v Slo. Prihraniš na dostavi.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Saj imaš cenik:

http://www.cheaperandmore.com/cenik?view=calculator

Lahko pa na tej strani klikneš "Cenik dostav" in imaš cene po mejah - od koliko do koliko teže je neka cena. Tudi roki dostav so napisani.

V praksi pa je tako (govorim za Nemčijo), da kar pride do njih do petka do 10.00 je v ponedeljek ali torek pri tebi (klasična, ne ekspresna pošiljka).

Za vsako prispelo pošiljko ti tudi napišejo težo. Tako lahko združuješ pošiljke da padeš v nek rang. Združevanje stane 2,5 EUR za vsako dodatno pošiljko.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Torej, dal zadevo v košarico že včeraj, danes pa sem spremenil C&M naslov in mi, ko grem v košarico piše Shipping to SL3 0EN:Free
Total: £11.99

Ko kliknem proceed to checkout pa mi javi tole z rdečo: One or more of the items below can't be purchased because the seller hasn't specified postage costs to the location selected

Spodaj pa: Please change your address or go to shopping basket to request a total from the seller
2127571-ScreenShot2014-12-03at12.39.05.png

Priponke

• 2127571-ScreenShot2014-12-03at12.39.05.png
    2127571-ScreenShot2014-12-03at12.39.05.png
    114,4 KB · Ogledi: 274
Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
PayPal nima veze. Sem mu poslal da naj stornira naročilo pa da bom še enkrat dal v košarico.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Smo zrihtali, je naredil cancel pa še enkrat nakup in je šlo. Zdaj pa me tale bidding zanima:
http://www.ebay.co.uk/itm/Mack...r-/231410333578

1 ponudba kot vidim je. Če jaz dam 2 funta in tako ostane, mi mora prodat ali ne? Kakšna je verjetnost, da se tole kupi poceni, ker nova je okoli 650 EUR. Če bi jo dobil za 300, kupim takoj.

I

Izbrisan uporabnik 3287

jaz bi rekel da ne. ne verjamem, da bi ebay to dopuscal. to bi pomenilo, da bi ebay popusil provizijo za 450 funtov

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Anyone? Ali to pomeni, da se plača BID + cash on colletion?
Kaj?

Nekdo je dal oglas, ti bi bidal in dobil zadevo poceni.

Že včeraj, ko si dal link in sem videl, da je že 6 bidov, sem ti hotel povedati, da bo glavno dogajanje v zadnjih 3. minutah.

Če so bili včeraj 3-je biderji pomeni, da je to zanimivo še nekomu razen tebe. Postavi max. ceno, ki jo daš in pozabi.

Ne vem pa o kakšnih dodatnih stroških govoriš. Mogoče ne poznam, ampak prvič slišim za kaj takega.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Sem imel par primerov ko so v zadnji minuti nabijali cene kar trije, v enem primeru sem uspel v dveh pa žal mi ni uspelo.
Pri dražbi so najbolj pomebne zadnje sekunde, če si dovolj hiter in spreten uspeš.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Bom kar tule zastavil vprašanje. Je že imel kdo kdaj kakšno težavo pri naročanju iz Nizozemske in z njihovo pošto (PostNL)? V torek je trgovina dobila denar in paket so spravili na pot. Od takrat naprej je pot paketa precej nelogična. PostNL tracking kaže, da je bil danes izveden poskus dostave paketa, a neuspešno in da je na poti nazaj k pošiljatelju. Enako pravi tudi njihov Twitter support. Na drugi strani pa DPD (ki dostavlja pakete po SLO za PostNL) kaže, da je paket na poti in da sploh še ni prišel v Slovenijo, čeprav po podatkih PostNL kaže, da je v SLO prišel že pred dnevi. Včeraj sem klical na DPD Slovenija in so preverjali in zatrdili, da je paket na poti v Slovenijo. Kje zavraga je moj paket? Na poti k pošiljatelju ali na poti v Slovenijo? Obvestila o pošiljki nobenega, klica nobenega, sosed nič dobil. Nekdo se očitno dela norca.

Pa še dva screenshota trackinga. Kater tracking sedaj laže?

Tracking PostNL

Tracking DPD

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Za zadnje sekunde se uporabi višja cena - ponudba in nič drugega.

Če to narediš, si brezveze dvigneš nakupno ceno.

Sem to parkrat naredil in so mi ceno zvišali za brezveze, ker je iskal kaj sem nastavil za najvišjo.
Če bi rad nekaj res kupil si pač vzameš čas, da si tisto zadnjo minuto zraven.

Sam imam odprte tri zavihke, na prvem osvežujem, da vidim trenutno ceno, na ostalih dveh prilagajam glede na to kako nabijajo.
Do sedaj mi je tako uspelo dobit 90% avkcij na katerih sem sodeloval in to krepko pod zadnjo ceno, ki sem jo bil pripravljen plačat.

Če sem pa na začetku nastavil max bid so pa vedno tisti, ki so hoteli zadevo kupit, nabili ceno v višave.