Spletni nakupi e-BAY (4)

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Hvala za odgovor, zato pa nisem mogel bildat, pe če sem glih spremenil na angleški naslov
bonk.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
evo našel TUKAJ

Kakšne imate izkušnje s tem pošiljanjem preko Cheaperandmore?
Je to zanesljivo, da ne bom naročil za jurja potem bo pa zadeva ostala pri njih?

Imajo kakšno garancijo, da zadevo zanesljivo dobiš?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala za nasvete.
Glede na to, da očitno ni imel nihče problemov, je potem zadeva najbrž zanesljiva.

Pišejo, da je vse zavarovano do 250 evrov samo kdo ti to pokrije pa ne vem?

So pa žal kar precej dragi za 5kg 28 evrov.
Torej ugoden nakup samo poštnina podraži za vsaj 10% kar je pa marsikje še vedno nekje četrtino ceneje kot pri nas.

A pozna kdo kakšno resno nemško tehnično spletno trgovino, ki bi pošiljala izdelke k nam?
Gedgods ne pošilja več, Digitalo ne pošilja več, Voelkner ne pošilja več, Conrad ne pošilja k nam-izdelke imajo pa v nemški trgovini vsaj tretjino cenejše kot pri nas....

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
A pozna kdo kakšno resno nemško tehnično spletno trgovino, ki bi pošiljala izdelke k nam?
Gedgods ne pošilja več, Digitalo ne pošilja več, Voelkner ne pošilja več, Conrad ne pošilja k nam-izdelke imajo pa v nemški trgovini vsaj tretjino cenejše kot pri nas....

Kolikor sem videl pri Voelknerju, bodo po novem letu spet pošiljali v Slovenijo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Najbolj pogrešam ravno njih(Voelkner) in res škoda, ker so nehali.

Imajo dokaj ugodne cene in si za 9,95€ poštnine dobil karkoli iz njihove trgovine.
Če ti je kaj odpovedalo so ti pa poslali brezplačno nalepko, ki si jo nalepil na paket in jo odnesel na pošto ter dobil nov izdelek.
Pa še kreditne kartice nisi rabil, ker si enostavno samo nakazal denar njim.

V več letih nisem imel z njimi enega samega problema, zdaj ko ne pošiljajo jih imam pa cel kup.
Preko Autoundsound sem dobil neke rabljene izdelke, preko Hardwareversand sem naročil precej stvari potem mi pa sporočijo, da izdelkov nimajo, čeprav so imeli napisano dobavljivo takoj, potem sem jih pa dva meseca prosil, da mi vrnejo denar.
Še hujši problem ima s FotoPalme, vse so imeli napisano dobavljivo takoj, ko sem jim denar nakazal pa nič, po dobrem mesecu tečnarjenja so mi odgovorili, da nimajo zaloge, zdaj jih pa že spet vsaj dva meseca prosim, da mi vrnejo 600 evrov pa še vedno nisem dobil nič.

Kaj bo po novem letu je še vprašanje, očitno se jim žal ne splača, ker sicer sploh ne bi nehali pošiljat.
Preko Cheaperandmore je pa takoj dodatnih 30 evrov stroškov
frown-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Carlito149 pravi:
Kaj pa kupuješ?

Evo tole spodaj sem naročil pri Voelknerju pa še marsikaj drugega bi, če bi še pošiljali v Slovenijo pa žal ne.
Tam me tole stane slabih 200 evrov pri našem Conradu bi me pa vse isto stalo vsaj 300 evrov
bonk.gif

Bodo pa žal očitno še pri Cheaperandmore za prepošiljanje zaslužili 28 evrov. ampak še vedno je četrtino ceneje kot pri nas.

Art.-Nr. Artikelbezeichnung Menge Einzelpreis Preis
C69663 KMP Druckerpatrone Kompatibel L2 ersetzt Lexmark 17 Schwarz 2 Stück 12,73 € 25,46 €
C69668 KMP Druckerpatrone Kompatibel L16 ersetzt Lexmark 27 Cyan, Magenta, Gelb 1 Stück 13,35 € 13,35 €
Q042311 Karcher UR 1040, Radiowecker, UKW, Grün 1 Stück 17,98 € 17,98 €
X45423 Kühl- und Gefrierschrankthermomter 1 Stück 6,90 € 6,90 €
C17000 ACE Alkoholtester AL5500 Messbereich Alkohol (max.)=4 ‰ inkl. Display 1 Stück 50,00 € 50,00 €
V735121 Xoro DVB-T Receiver HRT7520 Aufnahmefunktion, Front-USB Anzahl Tuner: 1 1 Stück 34,90 € 34,90 €
W90699 Techno Line Funk-Wetterstation WS 6750 2 Stück 29,95 € 59,90 €

Zwischensumme: 208,49 €
Gutschein (FSA100W): - 10,00 €
Versandkosten: 0,00 €
Netto-Betrag: 166,80 €
enthaltene MwSt. (19%): 31,69 €
Summe: 198,49 €

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
evo našel TUKAJ

Kakšne imate izkušnje s tem pošiljanjem preko Cheaperandmore?
Je to zanesljivo, da ne bom naročil za jurja potem bo pa zadeva ostala pri njih?

Imajo kakšno garancijo, da zadevo zanesljivo dobiš?

Kupil 4 iphone skupaj cca 2600€ vse ok. SEm pa doplačal 10€ za zavarovanje do 2000€.

Citat:
Uporabnik maremm pravi:
Ali je to da ne pošiljajo več, povezano s tem če prodaš za več kot 35 000 EUR v drugo državo članico se moraš v tisti državi registrirati za DDV?
DDV pri prodaji izdelkov
Ne, v tem primeru ti morajo le obračunati slovenski DDV torej 22%. To že delajo recimo pri hardwareversand.de ali computeruniverse

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Zavarovanje že ampak kdo dejansko garantira za robo preposlano preko njih?

Jaz mislim, da je problem pri tujih trgovinah v tem, da dobavitelji močno pritiskajo nanje, da jim ne bodo več dajali rabatov in podobno, če bodo pošiljali v tujino.

Proizvajalci(dobavitelji) imajo poslovalnice po "vseh" državah, povsod so jim te poslovalnice prinašale lepe dobičke, zdaj pa vsi nabavljamo v Nemčiji pa te poslovalnice proizvajalcem kar na lepem ne prinašajo več dobičkov in so jezni in zato po moje težijo trgovinam, da ne smejo pošiljati v druge države.

Recimo Garmin ima pri nas 50% dražje izdelke kot so v Nemčiji.
Karcher ima pri nas vsaj tretjino dražje enake izdelke, laserski tiskalniki Brother so pri nas 50% dražji...
Conrad ima pri nas vse vsaj tretjino dražje kot v svoji nemški trgovini...

Vse te firme zaradi nemških trgovin ne delajo več plusa in zato verjetno proizvajalci težijo spletnim trgovinam dokler se te ne uklonijo in nehajo pošiljat.

Jaz drugega razloga enostavno ne vidim.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
narocil sem stransko ogledalo za avtomobil iz nemcije, vendar je prodajalec poslal napacnega, najprej sem ga kontaktiral preko sporocil v angleskem in nemskem jeziku skupaj, ker ni bilo odgovora v 1 tednu sem odprl dispute, tudi ni bilo odgovora nato sem vkljucil se ebay, ki pa je odlocil da moram prodajalcu vrniti izdelek in bom dobil refund, seveda moram jaz kriti stroske posiljanja v nemcijo kljub temu da ni bila moja napaka. Je imel ze kdo podoben primer in kako ga ja resil?

I

Izbrisan uporabnik 3287

ce zelis denar nazaj bos zal moral pozreti placilo postnine nazaj v de. to je ena od bedarij na ebay-u. sam sem anglezu posla nazaj fake spominske kartice. priporoceno (da ne bi bilo,da ni dobil), potem pa ga ocenil in v komentarjih v vecih jezikih napisal z veliko fake

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
ze tako sem placal postnino za slovenijo pa jo bom moral zgleda se za nazaj, potem takem najbolje da posiljas cudno robo in upas da se ljudjem ne da posiljat nazaj in ukvarjat z reklamacijami

najbolj cudno mi je da ima prodajalec 99,2 % pozitivnih feedbackov