Spletni nakupi e-BAY (4)

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:

Na tej povezavi imaš kontaktno številko prijaznega gospoda, povej problem pa ti bojo vse uredili, dobil boš nemški naslov in prek njihove agencije ti bojo paket dostavili na tvoj dom, mislim, da ti celo oni tudi lahko plačajo. Vprašaj vse ti bojo povedali.

Hvala!!!

Še to bi vprašal, nekje v tej temi sem zasledil, da je bolje izbrati plačilo v eur ne v us. Kje pa lahko to spremeniš?

Pa če kdo ve, kaj plačam še poleg artikla in poštnine (v mislih imam e-bay in pay-pal). Davka ni iz Nemčije?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Hvala,

sem učim.

V glavnem mi prodajalec ni odgovoril na dva maila, zato sem se prijavil na tisto stran, ki jo je dal nuvi3790, plačal in dobil potrdilo. Zdaj mislim, da sem naredil vse.
Sicer se je naknadno pojavila še poštnina 7 eur, samo to je verjetno običajno (prej ni pisalo free shiping).

Davka ni ali je iz Nemčije?

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Eno vprašanje glede vračila kupnine.
Prodal sem eno zadevo, žal paket še ni prišel. Prodajalec je odprl case in hočem mu vrniti denar. Vendar mi javi težavo, da naj preverim na PayPal-u, tam pa ni nič zavedeno. Denar v USD sem vmes že porabil, verjetno je to težava. Ampak rad bi, da mi potegne dol s kreditne kartice, kar pa ne morem nikjer označit. Kaj naj naredim?

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Da odgovorim sam sebi
smile-1.gif
. Kontaktirat PayPal je praktično nemogoče po mailu, čakalna doba za klic je pa več kot eno uro. Tako sem si preko Top-Up-a nakazal gor ustrezen znesek v EUR, ga pretvoril v USD (po nategunskem tečaju PayPal-a seveda) in potem je vračilo denarja šlo brez težav čez. Iz kreditne pa za refund ne črpajo, ker bi morali sami poravnati tistih % provizije.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Evo, Xbox je prišel. Poslano 8.10.2014 iz Nemčije, zdaj pa je že tu.
smile-1.gif

Vse je tako, kot je prodajalec rekel. Originalno zapakirano, kot novo,...
Samo še sprobamo.

Vprašal bi, kaj moram storiti zdaj.

Če sem prav razumel, moram nekaj narediti, da dobi prodajalec denar ali kako?
Pa če se ne motim, se oceni prodajalca in poda neko mnenje?

Še malo pomoči prosim. Drugič bom že znal.
grin1.gif

Hvala!

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Glede denarja ne rabiš nič naredit. Ti mu samo 5 zvezdic oceno stisni, noter napiši, da je vse super in da je zelo hitro poslal in si zaključil.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
kaj je to zaena pošta bpost?
Naročil nekaj iz kitajske in dobil tracking številko spodaj pa piše bpost, ki pa seveda ne da podatka kje se pošiljka nahaja.

Sem nekaj že iskal in bi naj bila kako belgijska pošta, samo, ko pri njih vneseš številko je vse prazno ali pa izpiše, da barkoda ni najdena.

Je že kdo kaj dobil preko bpost in kako dolgo je trajalo, da je prišlo iz kitajske?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.355
113
Zdaj mam pa jaz en problem. Na eBayu sem kupil eno zadevo. Preden sem dal svojo ponudbo, sem prodajalca kontaktiral zaradi poštnine. Odpiše mi 15 funtov. Ok, bidam, zmagam. Nato mi pošlje invoice s poštnino 30 funtov. Tega seveda ne nameravam plačati. Prodajalec več ne odpiše, se ne oglaša, dobiva negativne feedbacke zaradi tega. Kaj lahko storim? Dam cancel item, pa mi vrže ven le, da lahko s tem kontaktiram prodajalca in če se strinja, se zadeva prekine. Sem mu poslal, pa ne odgovarja. Kaj še preostane?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Nič mi ni več jasno.

Ob nakupu je Item Location: HongKong, ko pa pogledam tracking pa kaže, da je poslano iz Belgije?
Sem gledal preko 17 tracking in pokaže Origin = Belgium, destination, ko nastavim Slovenija pa Web error.

Komu kaj jasno kaj se dogaja oziroma zakaj se gre?

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
bom napisal kar tukaj

Hočem prodati prvo stvar na nemškem ebay-u. Napišem oglas in dobim sporočilo

Sie können Ihr Angebot aufgrund folgender Probleme nicht senden

Leider können Sie zum jetzigen Zeitpunkt nicht international verkaufen.

Um international verkaufen zu können, müssen Sie mindestens 10 Verkaufsbewertungen erhalten haben und Ihr erster Verkauf muss mindestens 90 Tage zurückliegen.

Tole mi ni čisto jasno. Mogoče kdo ve v čem je problem.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Saj ti lepo piše.
Za mednarodno prodajo moraš imeti vsaj 10 pozitivnih feedbackov pri prodaji in tvoja prva prodaja mora biti najmanj 90 dni stara.
Probaj omejit, da pošiljaš samo v Nemčijo, morda bo to pomagalo.

Še to: google translate dela čudeže in pa še to: ne vem, če je pametno, da greš prodajat na nemški ebay, če si tega ne znaš sam prevest. Znaš hitro naletet na kakšno jezikovno bombo, ki te bo tudi kaj stala. Ebay je namreč na malo višjem nivoju kot Bolha.
grin1.gif

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Ja to sem sam razbral. Povej kako dobim 10feedbackov pri prodaji ce ne morem niti začeti. Ebay nakup drugace kar obladam saj imam ze 400 feedbackov pri nakupih. Ebay uporabljam od leta 2005.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
KSZ:

kaj narest, če ti recimo aliexpress vrne denar na preklicano kartico? Avtomatsko so vrnili na tisto, s katere je bilo plačano, vmes pa je bila kartica preklicana.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Preberi si še enkrat moje sporočilo. Po moje nimaš problema v prodaji ampak mednarodni prodaji. Si probal omejit, da pošiljaš zgolj v Nemčijo?

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
587
8
18
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
KSZ:

kaj narest, če ti recimo aliexpress vrne denar na preklicano kartico? Avtomatsko so vrnili na tisto, s katere je bilo plačano, vmes pa je bila kartica preklicana.

Denar banka preklicane kartice vseeno dobi na prehodni račun. Kontaktiraj banko, na kateri si preklical kartico.