Spletni nakupi e-BAY (4)

birca

Pripravnik
26. okt 2007
420
19
18
Tudi jaz imam podobno situacijo. Za kolega naročil eno poceni gps navigacijo, kjer je pisalo, da je artikel v Belgiji:
Artikelstandort: Belgium, Belgien

Trenutno čakam deseti dan, pošiljka je bila 26.9 odpremljena iz letališča (Kitajska).

Plačati bom moral cca 10€ stroškov carinski pošti. Lahko za to sprožim spor na paypal-u?

Prodajalec ima še vedno oglas, da pošilja iz Belgije.

Spor moram sprožiti šele ko dobim stvar v roke, ne?

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
587
8
18
Če ti piše Artikelstandort: Belgium, ne bo dodatnih dajatev. Tudi če pošiljajo s Kitajske nekako preroutajo preko Evropskih držav.
Vsaj pri meni je bilo vedno tako, razen v enem primeru. Takrat sem pa od prodajalca zahteval vse stroške carinjenja in obdelave in jih tudi dobil.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.355
113
Ja če piše, da je v Belgiji/Nemčiji/Kje koli v EU, pošiljka pa pride s Kitajske in imaš dodatne stroške, seveda kontaktiraš prodajalca, saj gre za zavajanje pri oglaševanju izdelka. Če ne dosežeš dogovora, odpreš dispute. Sem mel podoben primer za PS3 joystick. Na sliki je bil joystick z vibriranjem, dobil pa sem običajnega. Sem odprl dispute in pojasnil, da pač takega ne rabim, da ga za to ceno dobim tudi v SLO. Ker je vedel, da je zaf*kal, mi je 50% vrnil. And guess what? Oglas ma enak naprej, verjetno tako nateguje folk.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
A vas lahko nekaj vprašam?

Sem prebral vso temo, ampak bi zdajle rabil še malo pomoči.

Namreč sem nov na e-bayu in sem bil ravnokar najboljši ponudnik za xbox.

(Aja, gre za nemški e-bay).

Kaj moram pa zdaj narediti?

Prvič sem kupoval in licitiral. Pa nekako sem predvideval, da ne bom najvišji ponudnik in je zdaj to nekaj novega zame.

Opcija, da plačam takoj odpade, ker ta trenutek ne morem prenesti denarja na predplačniško kartico.

Pa še en problemček se mi zdi da je, kot sem razbral iz te teme. In sicer prodajalec (iz Nemčije) ni imel pri opisu možnosti pošiljanja v Slovenijo.

Kaj naj naredim? Mu pišem? Kje pa je njegov naslov? Do kdaj moram plačati?

Hvala za pomoč.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Imaš eno agencijo, ki ti lahko uvozi , ti pa dobiš dva naslova en je angleški drugi je pa nemški, sam sedaj se ne moram spomniti kak ma www...... naslov, naj mi nekdo pomaga

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ja hvala.

Pa je to tudi za privat?

Tista škatla je namreč rabljena in bi najprej kontaktiral prodajalca, če pošlje v Slovenijo.

Samo nikjer mi ne odpre njegovega maila.
jezen.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Seveda je tudi za privat, samo pravi naslov mora napisati pošiljatelj pa boš dobil paket.

Prodajalca kontaktiraj preko ebaya, ne rabiš njegovega maila.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.483
1.050
113
Obišči stran
Resno ne štekam, zakaj bidaš če nimaš razčiščenih osnovnih pojmov o ebayu?

Prvo kontaktiraj takoj prodajalca preko ebay sporočilnega sistema.
Če ti bo poslal v SLO boš dobil invoice s celotnim plačilom.
Ti nato plačaš zadevo, predvidevam da jutri si boš menda lahko nakazal denar.
V roku tedna dni bo xbox pri tebi.

Če ne pošlje v SLO pa: ali naredi na xheaperandmore račun in si prepošlji tja
Ali pa pač trpi posledice neplačila
grin1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Ker se ravno učim. In če me šimfaš mi ne pomagaš s tem.
frown-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
A nemščina ti ne gre ali kaj? Potem odpri ebay.co.uk ali pa ebay.ie.

Na nemškem greš: Mein ebay/Übersicht Ihrer KäufePage/ desno Weitere Aktionen/Verkäufer kontaktieren/Sonstiges ter potem Weiter.

No tu imaš potem okno za vprašanje. "Senden" gum pošlje sporočilo.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Ker se ravno učim. In če me šimfaš mi ne pomagaš s tem.
frown-1.gif

Na tej povezavi imaš kontaktno številko prijaznega gospoda, povej problem pa ti bojo vse uredili, dobil boš nemški naslov in prek njihove agencije ti bojo paket dostavili na tvoj dom, mislim, da ti celo oni tudi lahko plačajo. Vprašaj vse ti bojo povedali.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
A nemščina ti ne gre ali kaj? Potem odpri ebay.co.uk ali pa ebay.ie.

Na nemškem greš: Mein ebay/Übersicht Ihrer KäufePage/ desno Weitere Aktionen/Verkäufer kontaktieren/Sonstiges ter potem Weiter.

No tu imaš potem okno za vprašanje. "Senden" gum pošlje sporočilo.

Mi gre ja, samo ko sem kliknil "kontaktirajte prodajalca" mi je odprlo stran z različnimi vprašanji in že pripravljenimi odgovori ter spodaj na koncu teksta vprašanje, če mi je odgovor pomagal. Pa me ni zanimalo ne vprašanje ne odgovor.

Na koncu sem našel vprašanje (Kombiversand) kjer ni bilo odgovora in mi je dalo možnost komunikacije s prodajalcem. In sem ga vprašal, če mi pošlje v Slovenijo, ali mu sporočim naslov v Nemčiji. Čakam na odgovor.

Aha, drugič stisnem Sonstiges.

Vsekakor hvala za pomoč.
zmaga.gif