Spletni nakupi e-BAY (4)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jst sem tole dobu

Citat:
Hi,

Your item has been shipped out via Swedish Post with tracking no. RXXXXXXXX
Usually, registered mail takes 2-3 weeks of delivery time.

You can track at http://www.track-trace.com/post, after 1 - 2 working days time.

Kaj tole lahko pričakujem, da me bodo obdavčili. Drugač se pa nisem nič za tracking menil.
rolleyes-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
"Q: Do you have warehouse in EU?
A: There is no EU Warehouse, we send EU Direct goods from world factory to EU (24 countries), and have cooperation with Post NL to make faster delivery."

kakor berem, pa naj bi sami poslali v več paketih, če je vrednost naročila več kot 30$, si tracking number že dobil?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj tole lahko pričakujem, da me bodo obdavčili. Drugač se pa nisem nič za tracking menil.
rolleyes-1.gif

tracking nima veze ali ti bojo carinili ali ne, čisto odvisno od carinika ali se mu bo zdela vsebina za carinit ali ne. Brez tracking pa ne vem kdo še pošilja, ker potem komot dispute daš?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne nisem še dobil tracking numberja, naročil sem namreč včeraj pozno zvečer (tik preden sem dal na forum vprašanje). Malo so me zavedli s tem EU dx... Pa dobro bom požrl tud DDV, konc koncev je bilo vse skup 38 eurov.

Problem je le v tem, da bo večja škatla - dvoje sončnih očal z etuijem, palica za go pro, bobber za go pro in ena povečevalna očala, in se bo sigurno kdo not vtaknil, če bo vse skupaj pakirano.

Edino ne vem še, kako bo ta Post NL funkcioniral, morda gre skozi carinjenje na nizozemskem? Pa da vidimo kolk majo oni "stroškov obdelave".

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.150
3.615
113
Marlbor
Če jih bo sploh dobil. Pri DX je zadnje čase kar konkretno nekaj narobe, ker plačani artikli ne pridejo!

birca

Pripravnik
26. okt 2007
420
19
18
Pred enim mesecem sem naročil en artikel iz kitajske. Danes gledam 13 mestno cifro in opazim, da je bil paket s to kodo dostavljen 29.8 v Belorusijo. Se vam je že kaj takega pripetilo? Je možno, da sta dva paketa z enako oznako?

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
meni se je kaksen mesec nazaj ... v roku 10-12 dni je prispel v slovenijo

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
ima kdo probleme s prijavljanjem v ebay, kajti meni se od cca 19h ne prijavi v ebay, medtem ko dam da sem pozabil geslo pravi da tega mejla ni registriranega?

EDiT : baje imamo neki uporabniki probleme s prijavljanem

Citat:
http://community.ebay.com/t5/My-Account/logging-in-problem-invalid-id-or-password/qaq-p/22637913

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
"Q: Do you have warehouse in EU?
A: There is no EU Warehouse, we send EU Direct goods from world factory to EU (24 countries), and have cooperation with Post NL to make faster delivery."

kakor berem, pa naj bi sami poslali v več paketih, če je vrednost naročila več kot 30$, si tracking number že dobil?

cheer.gif

Vsaj malo so razpakirali - dali so v dva paketa.

Vrednost enega je $13,2, drugega pa $36,68. Sicer je ta drug še vedno čez 22 eurov, ampak vseeno bo pa vsaj prvi neobdavčen. Pa ker bo manjši paket bo lažje šlo mimo carine. Itak pa so ful lahke zadeve.

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Jaz pa imam problem s prijavljanjem v Aliexpress, ko se logiram mi napiše da je račun iz security reason disabled. Za reaktivacijo pa zahteva scan potnega lista, valjda ne bom pošiljal scana dokumentov kitajcu!
bonk.gif

Ali je še kdo imel podoben problem?

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Hvala!

edit:

Sedaj je začelo delati, naj bi bila napaka v sistemu!

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

ebay ima zopet neko sranje. prijava je bila nemogoca, seveda me je prijavljenega ven vrglo in zahtevalo novo prijavo. potem (ko se je dalo prijaviti, ni kazalo mojih feedbackov (v profilu ja, da pa bi jih lahko kjerkoli videl ali kdo prebral pa ne). potem kako ne kupujem nic, nic nimam v watch listi, nicesar ne pricakujem po posti,.... vceraj. danes vse ok

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Ja včeraj jih je nekaj hecalo ... sem pogledal kdaj je bil poslan izdelek, ki sem pred kratkim kupil ... kliknem na prodajalca tega izdelka, pa mi javi da ne obstaja... potem da je bil artikel odstranjen ... pa še lista mojih izdelkov je enkart bila enkrat ne ...

Danes vse OK
smile-1.gif