Spletni nakupi e-BAY (4)

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Eno vprašanje ... Kakšna je možnost, da dobim polomljen ekran, če si ga naročim preko ebaya? Kot vemo, gre pošta oz. paket čez kar nekaj rok, vprašanje kako nežno bodo potem tudi s tem paketom ravnali. Sicer vem, da piše po navadi gor, da trebapaziti, ker je notri steklo ali pa kaj podobnega, ampak komur je vseeno, je potem lahko problem. In še, kako potem onemu dokazati, da sem dobil polomljen ekran če bo/bi bil?

Nazadnje urejeno:

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Saj maš vsak paket zavarovan
wink-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
v kakem principu? On meni lahko potem trdi, da mi je poslal cel ekran, če pa sem jaz takega dobil, pa niso oni nič krivi. Jaz pa se pol lahko pobrišem pod nosom? Nisem še nikoli kupoval preko eBaya, sem si končno kreditno kartico usposobil preko paypala, tako da zdaj končno lahko kupujem.

I

Izbrisan uporabnik 3287

narocis/placas-dobis/odpres-polomljeno/pokvarjeno/napacen izdelek-open a case on ebay-opises problem/prilozis slike-ebay se ukvarja naprej-dobis povrnjen denar/drug izdelek. svetujem:dobro preberi opis izdelka (da ne bos slucajno kupil pokvarjen izdelek, samo embalazo in podobno. ce je napisano - vedno je - ne dobis denarja nazaj). kupuj od prodajalcev, ki imajo ze veliko feedbackov (in so dobro ocenjeni - sam kupujem od takih, ki imajo nad 95%). za vecje (beri drazje - placaj drazjo postnino).

I

Izbrisan uporabnik 3287

prodajalci drazje stvari kar lepo zapakirajo. ar iz anglije bil zapakiran tako dobro, da bi z paketom lahko fuzbal spilal.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
ksz....

A sem jaz postal čuden, ali se je kaj spremenilo, kajti na ebay.co.uk, ne morem več izbrati, da mi pokaže samo izdelke iz EU only?

Je tu kaj za nastavit ali ......?

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik 3287

pojdi pod advanced. cisto spodaj oznacis eu. je bilo pa bolj prirocno na desni spodaj

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Kako izgleda vrnitev kupnine na paypal: kitajc je dobil vrnjen paket, ki mi ga je poslal in bi mi kupnino vrnil na pp.
Me zanima ali ostane denar na pp računu in se koristi ob naslednjem plačilu preko pp ali gre iz pp na moj account na banki?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Če ti je trgalo s paypala gre na paypal, če ti je trgalo s kartice gre nazaj na kartico.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.342
2.708
113
Nekje je bila debata kako nakazati preko bancnega okenca denar na pay pal. Pa ne najdem. Kaksen je net naslov? Hvala.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.645
113
pri taščici
Anglež mi je poslal napačno baterijo za gsm. (premajhna, premalo mAh)
Želim da mi pošlje tako kot jo prodaja.
Ali bo to zahteval nazaj (piše v "pogojih" za vračilo denarja) ? Sicer je naša poštnina brez trackinga samo en evro, ampak zakaj bi jaz njegovo napako plačeval.
Kako se običajno rešuje taka težava. Baterija je vredna cca 6 evrov, ta ki jo je poslal kak evro manj.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Če je njegova napaka mu napiši, da vračaš baterijo in da ti vrne tisti euro.