Spletni nakupi e-BAY (4)

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Na Slo tracking piše, da je 18 prispelo in v naslednji vrsti, da je 18 šlo v dostavo in da je dostavljeno.
Na china tracking pa še vedno kaže Peking.

Aja, kot sem obljubil, še stran od kje sem naročil
wink-1.gif

Stran je rosewholesale in za to stran najdeš ogromno napisanega, da roba sploh ne pride, pa sem iz radovednosti naročil eno obleko za 5$

Torej, izdelek je prišel v roku 1 meseca in to tak kot je bilo opisano, začuda je kvaliteta odlična in pa vse štima kot mora.

p.s.
Za Tracking sem posebej doplačal 2$ in to samo zato, da bi lahko spremljal kaj se s paketom dogaja.
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
10.6.14 sem naročil izdelek iz UK.
Datum dostave za SLO je bil zapisan 17.6 - 20.6.
Do danes še izdelka nisem dobil, od njega pa sem vzel ravno zaradi datuma do kdaj bi naj izdelek prišel, ker kolega rabi zadevo preden gre na dopust.

A lahko odprem Case, ali moram še počakat, da preteče 30 dni?

p.s.
Do sedaj sem vse kar sem naročal iz UK dobil v roku 7-10 dni, pri tem pa traja in traja in tudi tracking number ni poslal.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Razlog, da sem naročil od tega je ravno datum dostave, ki ga je napisal, časa za čakat pa zmanjkuje, pa tudi tracing number ni poslal kot je obljubil.

V ponedeljek, če ni robe in ne odgovora zakaj tako dolgo traja in zakaj ni posredoval tracking, odprem spor in zahtevam vračilo kupnine.

Do sedaj vedno dobil vse v roku kot je bilo napisano ob nakupu, tukaj pa sem očitno naletel na enega, ki morda robe sploh ni poslal.

p.s.
A je možno na ebay nastavit, da ti izdelkov od kakega prodajalca ne prikazuje več?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Očitno ni
smile-1.gif
Ti datumi na ebay so bolj tak, za občutek, kolko traja v povprečju. Sicer dostikrat držijo, ampak se tudi zgodi, da grdo sfalijo zaradi pošte. Četudi odpre dispute, bo paket že doma, preden se tam kaj reši... Pomojem bv že zdaj odpirat.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
41
28
Tudi meni se je zgodilo podobno - teden pred velikončnimi prazniki sem iz UK naročil izdelek vrednosti cca 10 funtov,
z estimated shipment datumom pred prvomajskimi prazniki. Ker izdelka nisem prejel še 1 teden po prvem maju,
sem kontaktiral prodajalca preko e-baya. Odgovoril mi je v roku dveh ur in ponudil vračilo denarja ali ponovno pošiljanje.
Ker sem mi ni mudilo, sem ga ponovno naročil in ga dobil v petih dneh.Case closed.
Aja, prodajalec je imel rating okoli 99,7 % in več kot 90000 nakupov, zato dvomim da bi goljufal. Pošiljka se je najverjetneje izgubila na pošti.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Prodajalca sem pred nakupom kontaktiral in mi je zagotovil dostavo do dotičnega datuma in tracking številko.
Po par dneh tracking številke ni bilo kljub temu, da je označil, da je pošiljka poslana in ko sem ga ponovno kontaktiral in povprašal kaj je s tracking številko, od takrat naprej več ne odgovarja na maile.

Vse skupaj mi je postalo sumljivo zato sprašujem, če še počakam ali ne.

Za brezveze nimam namena odpirat ampak, ker ne odgovarja na maile sem začel malo dvomit v to, da je sploh poslal.

p.s.
Sem ravno gledal in videl, da ima ta mesec 200+ negativnih feedback in da je dejansko iz Kitajske in ne iz UK, 70% negativnih feedback je zaradi tega, ker robe sploh niso dobili.
Očitno sem naletel na napačnega, je pa res, da sem pozabil pogledat feedback-e preden sem naročil od njega
bonk.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če je iz UK in ti je poslal z Royal Mail, je trajanje pošiljanja po mojih izkušnjah na nivoju kitajske pošte, ali pa še slabše. Sem videl že več primerov, ko je Royal Mail za dostavo v Slovenijo potreboval cca. 2 meseca. En primer je bil zanimiv, ker je šel pošiljatelj večkrat na pošto v Londonu vprašati, kaj se dogaja s paketom. Enkrat kasneje (cca. 2 meseca po začetku) so ga pa poklicali, da so ga našli nekje v poslovalnici
bonk.gif
Tako da... Royal Mail odsvetujem.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
To si pa našel bisera med prodajalci... Dispute odpret pa boš hitro rešil
wink-1.gif
kaj pa pošilja s Kitajske, oglašuje pa pošiljanje iz Uk...

Nimam slabih izkušenj z Royal mail, so pa pred leti bli hitrejši... V četrtek dopoldan poslano z Irske, v soboto dopoldan je bil telefon pri meni (15eur ali celo funtov poštnine, ampak express...) Pač so še vedno samo ljudje, vedno več paketov majo za obdelat... Verjetno podobno sranje kot pri nas... dokler jih nena max izkoristijo nebojo zaposlovali... Naši so sicer našli način dodaten vir zaslužka, upam pa da ga porabijo za novo delovno silo in ne za jahto...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Flet kabel za tab 3, ko je micro usb gor + torbico + zaščitno folijo.

Najbolj se gre kolegu za ta kabel, ker ne more polnit tablice, rad bi jo pa vzel zraven na dopust.

Bomo videli kaj se bo izcimilo iz vsega skupaj
frown-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

jaz pa sem ravno par dni nazaj dobil iz uk tri posiljke vse cetrti dan od narocila. navadna posta (oz nisem nic doplacal extra za postnino-standartnih 2,99 f).

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
ravnokar preko paypala placal narocilo na ebayu pa sem dobil prvic tole obvestilo. je to nekaj novega?

Citat:
Your payment is still processing
If your payment is declined for some reason, we’ll send you an email to let you know. You should then come back to your item(s) and try your payment again.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
Čez par dni je lepo šlo transakcija čez, če bo kdo imel podoben primer

je imel že kdo podoben primer da mu je paket iz kitajske potoval čez belorusijo? ( tracking RD175750685CN )

terezijslo

Pripravnik
10. jan 2014
54
0
6
Seveda, boš plačal carino pa še druge carinske stroške in neznosno visoke poštne storitve znotraj Slovenije. Če ti samo povem moj primer. Naročil sem štiri okvirje za očala, ki so me stala 80$, poštnina od Hong Konga do Slovenije je stala 9€. Za poštne storitve in carinske postopke znotraj Slovenije pa sem moral še doplačati približno 25€. Postopek bo podoben v tvojem primeru.

B81

22. jul 2007
36.715
10.339
113
Cena artikla 135 eur, moj preisvorschlag je bil 100 eur. Konec. Nic. Offer status expired. Kaj to pomeni? To ni drazba, tu ni zavezan ne? Zakaj pa cas odstevalo?