Spletni nakupi e-BAY (4)

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
zadnji mesec 800 pozitivnih in 5 negativnih, vecinoma da je prislo poskodovano oziroma da ni bilo ok kvalitete

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Oj,

Včeraj sem na .de zbidal eno zadevo. Zdaj tu je situacija taka, da me ne spusti k plačilu, ker mora biti naslov v Nemčiji. O.k. ga imam preko Cheaperandmore (zanj sem izvedel na Alterju).
Piše pa tudi, da naj kontaktiram prodajalca, če naredi izjemo. Danes sem poslal že dve sporočili le temu, pa ne odgovarja.
Kaj naj naredim, če ne odgovori do jurti recimo 10.00? Pošljem nemški naslov in plačam?

Gre zato, da bi z direktnim DHL prodajalec prišparal 8 EUR, ker ima pošiljanje po Nemčiji v ceni, jaz pa 12 EUR. Prodajalcu sem predlagal, da sam krijem vse stroške pošiljanja, pa kot rečeno odgovora ni.

Pa še to: Skoraj pri vseh oglasih piše, da ne pošiljajo v Slovenijo. Ko o tem vprašam prodajalce, so mi do zdaj vsi odgovorili, da ni nobenega problema.

Tu se je prvič zataknilo pri izvedbi plačila. Prej ni bilo nobenega signala, da ne bo šlo, tako kot pri nekaterih oglasih, ko sploh ne moreš bidati, če si iz Slovenije.

Pa še to: Prodajalec ima 100 % feedback, same hvalospeve. Bil pa sem edini ponudnik
sprasujem se.gif

Pa sem prebral opis izdelka in ostalo.

I

Izbrisan uporabnik 3287

koliko feedbackov pa ima? je ze v "ebay garanciji"? ce je, te boli k..., v nastavitvah nastimaj nemski naslov in placaj. edini ponudnik? za katero stvar pa? da nisi ti bidal samo kake embalaze ali kaj podobnega?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ima 209 feedbackov.
Zdaj če je v ebay garanciji ne piše, piše pa, "Da je prodajalec odgovoren za to ponudbo".

Gre za xbox konzolo . In so vsi podatki o konzoli,..., piše še "Originalno zapakirano, zelo malo rabljeno,...).

In ne, ne gre samo za embalažo.

Kaj pa vem, do zdaj so mi vsi odgovorili v nekaj minutah. Saj ne da pričakujem takojšnji odgovor, samo v celem dnevu pa že nekako.

I

Izbrisan uporabnik 3287

brez pametovanja: a na bolhi ni rabljenih xbox-ov? drugace pa: svabi si vzamejo kar nekaj casa za odgovore (ali pa ti niti ne odgovorijo). nekateri svabi bi si pa raje zvrtali luknjo v koleno, kot, da placajo se komu kak evro provizije ali cesa drugega..... obstaja tudi moznost, da prodajalec upa, da ne bos placal (ce si zadevo dobil prepoceni) ali te preprosto ignorira (da pretece dolocen cas za placilo)....

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
So, samo sem pač nastavil ceno in zmagal z njo. Recimo da je 50 % ceneje, kot so tu. Itak pa ga že imamo. Bilo je bolj za šalo. Je pač ratalo.

A taki da so Švabi praviš. Do zdaj imam v vseh primerih drugačne izkušnje z njimi (obeh dveh)
evil.gif

Koliko časa pa imam za plačati? Da ga zaje..
evil.gif

Samo da mi ne bo iz maščevanja kaj skuril v konzoli. Saj je bila tudi glede na povprečje ebaya kar ugodna.

I

Izbrisan uporabnik 3287

cas za placilo? nekako naj bi bilo to v opisu pri bidanju tega predmeta. ponavadi je 7 dni. so pa nemci skrti glede provizij in ostalih "dajanj denarja". jih je veliko, ki imajo moznost samo direktno placilo na banko (mi je en svabo najprej bluzil o vsem drugem kot o provizijah, potem pa na koncu prizna, da ne da %. ) nekateri pa direkt povejo, da paypala ne bodo imeli nikoli. ..... skuril ti ne bo nicesar. ga lahko prek ebaya oz paypala potem pofu...as nazaj (mu se ti kaj skuris in posljes nazaj, ce se bo sel take igre) in zahtevas refund.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Aha, hvala.

Torej nekih nategov ni, razen če slabo bereš opis oz. pripombe in kupiš npr. samo embalažo. Sem že videl ene dva taka oglasa na ebayu.

Se pravi bo imel prodajalec samo dolg nos. Oziroma jaz, če me nategne.

Samo če so tako škrti, zakaj raje ne prišpara poštnine po Nemčiji, kot sem mu ponudil? Misliš, da res upa, da ne najdem možnosti pošiljanja v Nemčijo?

Upam, da pomeni "Originalno zapakirano" tudi to, da je notri celotna vsebina (konzola, kinect, kontroler, kabli,...)

I

Izbrisan uporabnik 3287

po moje pise: ovp ali slo: (originalna embalaza) in ne originalno zapakirano. kaj vse je v "paketu bidanja" je pa (mora) navedeno v opisu izdelka. koliko si/bos placal? ce se mu zdi prenizka cena se iz principa ne bo oglasil in bo upal, da ne placas.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Opisa z navajanjem vsebine ni. Je pa slika in naslednje besedilo (poleg tehničnih karakteristik same konzole pol strani a4 formata:

"Microsoft Xbox 360 S Kinect Adventues and Kinect Carnival 4 GB Matte Black...
Im orginalverpackung!
Habe ich im Oktober 2012 gekauft, kaum benutzt"

Cena ? 111 eur

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
KSZ

Kaj pa nakupi na Nemškem ebayu? Naletel sem na prodajalca, ki kot plačilno sredstvo sprejema samo bančno nakazilo. No, takih Nemcev ni malo. Feedback ima 100%, okoli 600 prodaj, a le prodaje manjše vrednosti (do 5EUR).

Je pri bančnem nakazilu sploh kakšen buyer protection? Ali na lastno odgovornost? Npr., jaz mu nakažem 200EUR, on pa potihoma izgine ali pa reče, da denarja ni dobil. Ali pa mi pošlje kamen v paketu. Je sploh kaj zavarovano v tem primeru?

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Jaz imam nekaj slabih izkušenj pa tudi kašno dobro z bančnim nakazilom. Najbolj me boli tista iz pred 2. let, ko sem kupil avtoradio za cca. 80€, kateri je bil softwersko zanič, noben gumb ni prijel.... Pa sem odprl spor na ebay-u, pa je se je izmuznil. Pri pay-palu tega ne bi bilo.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
KSZ

Kaj pa nakupi na Nemškem ebayu? Naletel sem na prodajalca, ki kot plačilno sredstvo sprejema samo bančno nakazilo. No, takih Nemcev ni malo. Feedback ima 100%, okoli 600 prodaj, a le prodaje manjše vrednosti (do 5EUR).

Je pri bančnem nakazilu sploh kakšen buyer protection? Ali na lastno odgovornost? Npr., jaz mu nakažem 200EUR, on pa potihoma izgine ali pa reče, da denarja ni dobil. Ali pa mi pošlje kamen v paketu. Je sploh kaj zavarovano v tem primeru?

Tu piše, da ni vezano na Pay-pal (glej pod Money back guarantee):

http://pages.ebay.com/ebay-money-back-guarantee/questions.html

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Hja, gre za 700EUR in ne bi rad reskiral.

UK webchat support mi je rekel, da naj bi bil vseeno zaščiten, nimajo pa podatka kako. Naj se obrnem na DE support. Ampak nemško pa znam zelo slabo.
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.342
2.708
113
Jaz sem pred malo vec kot mesecem narocil en plasc pri kitajcu, ni zgledal slab pa 18 Eur je bil, enak pri ostalih okoli 35 Eur. Ceu nekaj casa je prodajalec zginil iz Ebaya, ampak je poslal nek tracking number in je delovalo vse OK. Link je bil na to stran: http://www.17track.net/zh-cn/
A je ta stran fake?

No vceraj pa sem na Ebayu sprozil spor oz. sem napisal, da nisem dobil, danes pa so ze vrnili denar, kljub temu, da je bilo receno, da se pocaka 4 dni, da si vidi, kaj pravi prodajalec....

Kaj pravite, je bil to nekaksen poskus natega ali bo roba celo prisla?