Spletni nakupi e-BAY (4)

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
ksz

Nek nategun (do časa mojega naročila še ni bil glede na mnenja), bi mi moral poslati zadevo do 17.12.2014. Dva dni pred 17.12. je poslal mail, da naj počakam še par dni. Ker do danes ni nič, sem pogledal mnenja in si jih je v mesecu dni pridobil 221 negativnih s podobno zgodbo. Plačano je bilo preko Pay-pal.

Se da še kaj ukreniti, ali je prepozno? Plačal sem 14.11.2014.

Odpri "case"
10.gif

Jaz ponavadi počakam nekje 45 dni in pošljem prodajalcu sporočilo. Ponavadi je odgovor " Zorry mi frend,.."
Po 55 dneh mu zopet pošljem sporoæilo in če naslednji dan ni pošiljke odprem Case.
Seveda sledi izvijanje in ... ampak ko ti začne oktobra bloditi, da so božični prazniki, ... hitro veš koliko je ura.
Potem pa dobiš kakšen tak odgovor: Friend , you will not lose your parcel , the shipment to your country is slowly .

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Potem pa takemu biseru pošlješ nazaj tak mail:

Friend, you send my packet with bicycle?
I recive all orders from your country in 30 days with the same carrier that you use.

Do sedaj "moram potrkat", se mi je izgubil samo en paket in še za tega se je dalo s prodajalcem lepo zmenit, mi je vrnil denar in sem še enkrat naročil od njega in je paket prišel brez problemov.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Hvala vsem trem.

Saj sem zelo potrpežljiv in strpen, samo ko pa vidim, da me nekdo nateguje, pa nisem več tako zelo.

Sem mu zadnjič potem dal negativno oceno in napisal, da nisem prejel, kar sem plačal.

Včeraj mi je poslal sporočilo, da se opravičuje in da mi v zameno za pozitivno mnenje da denar nazaj ali pošlje "še enkrat".

Nato sem šel malo brat komentarje nanj zadnjega meseca in pišejo, da tudi ne vrne denarja.

Na ebay sem poskusil odpreti pritožbo, pa mi napiše, da je poteklo 45 dni in da naj kontaktiram prodajalca.

Je kakšna možnost na pay-pal?

P.s.
Gre za nemški ebay, kjer je "Problem klaren". Je to isto kot "Case"?

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Na kaj vse moras pazit ko prodaja na ebayu, baje ti neke procente trgajo kljubtemu ce ne prodas, podrobno napises v opis da je to kar vidis da ne odgovarjas za druge stvari itd, Ko kupec placa mu samo das svoj paypal al kako se to poveze paypal z ebayom?

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Da se, verjemi. Moraš sicer podati nek razlog zakaj si skenslal dražbo (poškodoval izdelek recimo) in po vsej verjetnosti ne smeš tega narediti večkrat, ampak da pa se...za kakšno stvar pa se je šlo?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
1x na leto(ali 1x na račun? - nisem prepričan) lahko brez kazni skenslaš ebay licitacijo, drugače pa plačaš nek penal.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ali se da na ebayu iskat samo med dobrimi prodajalci? da ima recimo vsaj 99% pozitivnih feedbackov?

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Tokrat so mene našli, da me zajebavajo na carini. Ve kdo, koliko me bo tole pismo stalo v evrih?

Glede na to, da je vrednostnst pošiljke le nekaj €, je bolje, da pismo ignoriram in ga carina vrne pošiljatelju, jaz pa ga še enkrat naročim in upam, da gre naslednjič skozi brez pregleda?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To ni nič takega. Pošlji jim potrdilo Paypala in link na Ebayu. Stalo te bo pa 22% DDV in nekaj evrov manipulativnih stroškov.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Glede na to, da je vrednost nekaj €, potem boš plačal cca 4-5€ manipulativnih stroškov, DDV-ja pa ne bo.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Saj za to gre, da bodo ti stroški nekajkrat večji od vrednosti nakupa, ki je slaba 2€.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ko jim boš poslal navedene dokaze, je velika verjetnost, da ne boš nič plačal in boš robo čez nekaj dni dobil. Meni se je to že nekajkrat zgodilo, ko genij na carini ni verjel napisani ceni.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Upam, da bo pri meni enako. Verjetno ti geniji res ne vedo kakšna je tržna vrednost posameznih izdelkov. Sigurno ni takšna, kot so cene v Soveniji.