Spletni nakupi e-BAY (4)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Mene pa nekaj zanima in sicer, pri nakupih preko ebaya sem opazil da imajo po novem tako da če kupiš izdelek s plačilom preko paypala da te nič več ne meče v paypal ampak ti kar avtomatsko izvede postopek na tisto kreditno katero imaš v ebayu registriran paypal račun. Vse lepo in prav in super da se ne rabim več ukvarjat z vpisovanjem uporabniških imen in pogodbnega... Zdaj pa me zanima nekaj druga, kupil sem neko stvar sicer nekaj funtov vredno in sedaj ne vem po kateri tarifi mi je v defaultu vzelo, ali je vzelo paypal menjavo (ki je draga) ali pa mi je vzelo menjavo funta po tečaju moje banke? Namreč sklepam da je po defaultu vzet tečaj paypala in me zanima če se da to kje spremenit da mi v paypalu v teh primerih tujih valut jemlje avtomatično tačaj moje banke ki je izdajateljica VISE? Hvala

LP

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Kako imaš nastavljeno, jaz še imam vedno tako, da moram vpisat geslo za Paypal, če hočem plačat.
Imaš pa nastavitve v kateri valuti plačuješ, oziroma lahko nastaviš.
Sicer pa si preberi TUKAJ

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Mater si trd, če sem ravno prej razlagal da ne znam, da ne najdem, ti pa mi goniš da lahko izbereš in nastaviš.... Zgoraj je sedaj rešitev.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Sem povečal limit na Pay-pal-u, zdaj pa sem dobil mail, kjer piše:

Electronic Transfer Fees
Bank Location Currency Withdrawal Fee Return Fee
United States USD Free None

Card Withdrawal Fees
Currency:
Withdrawal Fee Return Fee Minimum Withdrawal Amount
€2.00 EUR €11.25 EUR €0.00 EUR

If the information in your withdrawal request is incomplete or incorrect, PayPal will return the withdrawal amount to your PayPal account and charge a return fee. Your card issuer might charge additional fees.

A zdaj mi bodo nekaj zaračunali ali kaj?

Nazadnje urejeno:

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ja, bebec sem spregledal "IF".

Samo kaj pa ta zadeva v praksi pomeni?

Pa še to, okoli vračila Ebay-a ali Pay-pala.

Nekdo mi ni poslal vsega (o tem sem že pisal), nakar mi zateži (ko naj bi mu paypal snel denar), naj mu izdelek vrnem. Ker sam ni odgovarjal en mesec, sem si mislil, da naj še on malo čaka.
Pa je spet zatežil, naj mu pošljem stvar nazaj, ker imam vrnjen denar. in sem mu povedal, da denarja nisem dobil (kot ga res nisem).

Nato je zatežil z odvetnikom in ne vem čim še.

Pa sem mu spet povedal, da denarja pri meni ni in naj se naslednjič obnaša poslovno in pošlje, kar je v oglasu ter odgovarja na vljudne maile.

Potem je odgovoril, da denar res ni šel z njegovega računa; posmehljivo, da se opravičuje, da tiste manjkajoče stvari ne najde,...

Zdaj kje sem jaz zamočil, da denar ni bil povrnjen?

Želel sem (pri pritožbi na ebay), da pošlje manjkajočo stvar, ali denar v njeni višini.

Res pa je, da po njegovem mailu, da je denar "snet" iz njegovega računa, nisem več komuniciral z Ebay-om.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Za vsako reklamacijo na ebayu odpreš "case", tam se odvija komunikacija z drugo stranjo preko določenih rokov. Torej ponavadi ti odpreš case, prodajalec ima XX dni časa za odgovor in ponujeno rešitev. Ti rešitev sprejmeš, predlagaš drugačno ali pa escaliraš (escalate) primer tako da ga rešiš ebay "customer support".

Ko enkrat, bilokdaj klikneš CLOSE case je stvar zaključena. Novega case-a za isto stvar ne moreš več odpret!

Ponavadi gredo prodajalci na finto da ti predlagajo rešitev oz. ti celo povejo da so rešili tvoj primer in ti sugerirajo da klikni na "close case". S tem se zaje...., dogovora ne izpolnijo ti pa ne moreš nič. Case se samodejeno zapre tudi če ni aktivnosti, to je pa druga finta ko te prodajalci pustijo čakat oz. napišejo neko bedarijo in ti potem ne odgovoriš dejansko pa so tisto bedarijo označili kot "solution" in se smatra da se ti s solucijo strinjaš če nanjo ne odgovoriš z kontra akcijo.

Skratka ko odpreš case samo slediš rokom, če se s prodajalcem ne moreš zmenit daš escalate in tvoj problem reši ebay support. Lahko tebi v prid (zato moraš vedno vpisovat čimveč detajlov), lahko pa tudi prodajalcu v prid. Vedno skrbiš da je žogica na strani nategovalca in nikoli ne smeš pustit da jo imaš pri sebi (ker s tem avtomatično izgubiš)!
grin1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Skratka ko odpreš case samo slediš rokom, če se s prodajalcem ne moreš zmenit daš escalate in tvoj problem reši ebay support. Lahko tebi v prid (zato moraš vedno vpisovat čimveč detajlov), lahko pa tudi prodajalcu v prid. Vedno skrbiš da je žogica na strani nategovalca in nikoli ne smeš pustit da jo imaš pri sebi (ker s tem avtomatično izgubiš)!
grin1.gif

Stari, hvala.

Tu sem jaz očitno zaj..., ker sem mu verjel, da je denar nazaj. Bral sem tudi, da traja en mesec, da Pay-pal nakaže denar. Zato sem verjel.

Sicer takšnih zadev ni veliko, samo je pa dobro vedeti, kaj narediti.
Hvala!

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
en hiter odgovor rabim, če bo kdo vedel.

"snipe"-am eno avkcijo, kjer bom zgleda edini bidder. zaradi varnosti sem si nastavil visjo ceno, kot je zacetna na avkciji. Ce ostanem edini bider, bom kljub visji ceni placal zacetno celo ali mojo, visjo?

sandichamp

Pripravnik
10. avg 2007
478
15
18
Če edini bidaš bo cena toliko kot je sedaj. Koliko si najvišje postavil nima veze.

LP Sandi

Nazadnje urejeno:

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Po mojih izkušnjah cena bistveno naraste v zadnje pol minute.

Se pa najdejo zadeve, kjer res ni nobenega dražbenika. Pol ure prej ali kasneje pa za 60 % višjo ceno.
stupid-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
sem bil edini, ker artikel spremljam že en čas in je prodajalec spuščal ceno. Dobil za vrednost njegove nastavljene cene, hvala za pomoč.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.437
797
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Še moj problem, verjetno že nevemkolikokrat omenjen ampak verjemem, da vam ni težko odgovorit. Skratka naročil neko navigacijo iz kitajske. Dobim domov z razbitim ekranom. Komu se žalit za to? DHL-u? Spakirano je bilo korektno, zato kitajcu ne morem ničesar očitat.