Spletni nakupi e-BAY (4)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ali pa ebay.ie pa imaš še v evrih.
smile-1.gif

zmaga.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
vezo ima, da lahko oddaš oglas samo tam, kjer si ga odprl, šele ko prodaš določeno število izdelkov tam, greš lahko na "katerikoli" ebay in oddaš oglas tam

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Se je komu že zgodilo naslednje - naročil sem artikel, kjer je bilo pod opisom jasno označeno Item location: Salford, United Kingdom

no potem danes pa prejmem sporočilo prodajalca, da je bila pošiljka oddana na pošto v Hong Kongu. Glede na to, da sem artikel kupil v UK predvsem za to, da se izognem dolgotrajnemu čakanju na dostavo in pa carinjenju, je tole kar lep nateg.

Kaj je najbolje storiti v takšni situaciji?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.206
1.355
113
Ko prejmeš, zahtevaj povrnitev carine in ddvja, če ju boš imel. Seveda podkrepi s slikami.

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Mi je prodajalec odgovoril, da bo v primeru uvoznih stroškov, le-te kril on... Upam na čim manj komplikacij.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Da še jaz priložim svojo zelo pozitivno izkušnjo s prodajalcem na eBay. Kakšen mesec nazaj sem nabavil pretvornik iz MiniDisplayPort na HDMI/DVI/DisplayPort, zadeva je prišla in tudi delovala, vendar HDMI izhod malenkost prasketa, ko priklopim na TV. Si rečem ajde 7€ je stalo, ne bom se sekiral, ker ne rabim dosti in mi trenutno ni pomembno. Na eBay sem oddal feedback in v njem opozoril na napako pretvornika. No, 3 dni nazaj me je prodajalec sam kontaktiral in rekel, da mi želi vrniti kupnino in mi jo je tudi vrnil v roku ene ure.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Zadnjič sem imel en zanimiv primer z enim prodajalcem iz UK.

Naročil sem torbico za telefon (8€), točno za en model samsunga. Torbica je prišla, v pravi barvi, samo v verziji XXXL. Ker nisem poznal za kateri model telefona gre, sem dal prodajalcu pozitiven feedback, napisal da je vse ok in je hitro prišlo.

Potem ko je sodelavka prejela torbico in mi sporočila da je precej prevelika, sem poskušal kontaktirat prodajalca, če se lahko kako dogovoriva za menjavo, ali nabavo druge. Pa mi ni več uspelo. Na prvi mejl mi je odgovoril po 10dnevih ... napisal, če še nisem prejel izdelka?
Mu ponovno odgovorim in pojasnim situacijo, da bi rad izdelek zamenjal, pa spet po enem tednu mejl .. a še nisi prejel izdelka? ...

Pa sem odnehal in nabavil še eno torbico pri drugem prodajalcu.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
že če pri tem prodajalcu če gledam me s poštnino vred pride ceneje ko pa bilokje v Sloveniji!
aplauz.gif

Nč več mi ni jasno!
bonk.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Tolko samo glej, da ne boš potem odpiral teme in spraševal kako ojačat posteljo, ker škripa in leze narazn
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Zadnjič sem imel en zanimiv primer z enim prodajalcem iz UK.

Naročil sem torbico za telefon (8€), točno za en model samsunga. Torbica je prišla, v pravi barvi, samo v verziji XXXL. Ker nisem poznal za kateri model telefona gre, sem dal prodajalcu pozitiven feedback, napisal da je vse ok in je hitro prišlo.

Potem ko je sodelavka prejela torbico in mi sporočila da je precej prevelika, sem poskušal kontaktirat prodajalca, če se lahko kako dogovoriva za menjavo, ali nabavo druge. Pa mi ni več uspelo. Na prvi mejl mi je odgovoril po 10dnevih ... napisal, če še nisem prejel izdelka?
Mu ponovno odgovorim in pojasnim situacijo, da bi rad izdelek zamenjal, pa spet po enem tednu mejl .. a še nisi prejel izdelka? ...

Pa sem odnehal in nabavil še eno torbico pri drugem prodajalcu.
Kadar dobiš od trgovca neumen odgovor, v 99% pomaga, da vprašanje/pripombo napišeš v angleščini, si v google translate prevedeš v kitajščino in potem pošlješ v kitajščini. Odgovor boš sicer dobil nazaj v kitajščini, toda to kar ti bo potem pokazal google translate bo veliko bolj uporabno kot prejšnji odgovor kitajca
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Prosim za pomoč !

Na ebay.co.uk sem objavil oglas, prvič.
Oglas bi rad, da bi bil viden na vseh EU Ebayih ( international visibility ).
Šel sem če help proceduro, vendar neuspešno....

Oglas je še vedno samo na ebay.co.uk !

Kaj in kako oz kje sem ga pobiksal?

HVALA!

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Prosim za pomoč !

Na ebay.co.uk sem objavil oglas, prvič.
Oglas bi rad, da bi bil viden na vseh EU Ebayih ( international visibility ).
Šel sem če help proceduro, vendar neuspešno....

Oglas je še vedno samo na ebay.co.uk !

Kaj in kako oz kje sem ga pobiksal?

HVALA!

Drugi odgovor na tej strani:

Citat:
vezo ima, da lahko oddaš oglas samo tam, kjer si ga odprl, šele ko prodaš določeno število izdelkov tam, greš lahko na "katerikoli" ebay in oddaš oglas tam