Spletni nakupi e-BAY (4)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Prosim za pomoč !

Na ebay.co.uk sem objavil oglas, prvič.
Oglas bi rad, da bi bil viden na vseh EU Ebayih ( international visibility ).
Šel sem če help proceduro, vendar neuspešno....

Oglas je še vedno samo na ebay.co.uk !

Kaj in kako oz kje sem ga pobiksal?

HVALA!

Drugi odgovor na tej strani:

Citat:
vezo ima, da lahko oddaš oglas samo tam, kjer si ga odprl, šele ko prodaš določeno število izdelkov tam, greš lahko na "katerikoli" ebay in oddaš oglas tam

Šel sem po tem postopku ;
http://sellercentre.ebay.co.uk/advanced-international-selling#list

In ne gre...
rolleyes-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Amm ne
smile-1.gif

Vidim, da moraš imeti at least 10 seller points...
Jaz,kot sem že povedal, sem sedaj oddal prvi oglas
smile-1.gif

Hvala za pomoč!

Še nekaj...sedaj je oglas na .co.uk. Za oglas sem dal cca 9£.
Rad bi ga skenslal, ker je za mojo zadevo bolj zanimiv nemški trg.
Torej, sem pušnil 9£ ?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Jaz sem ravno zadnjič prodal nekaj in sicer ravno preko co.uk .

en kupec je bil iz Belgije , en pa iz Portugalske , tako da verjetno čekirajo tudi oni več ebayev....
Imam pa international tracked shipping, za oglas nisem dal pa nič,ker dam kar avkcijo 0,99GBP dalje....

Ti si dal 9 GBP za oglas, ebay ti bo vzel še 10% , pa še paypal ti vzame mislim da okoli 3-4% .

Ni tako poceni ebay,tako da če nisi nastavil zanimive cene,bos samo zapravljal na oglasih ( ki pa mimogrede tudi če niso nevem kako dodelani, se artikel vseeno proda če je kupec za to stvar.)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ja.

Še nekaj, kar ne razumem. Oddal oglas na .co.uk, ni problema, probal še na .de ( sicer za drugo stvar ) in je ne morem, ker nisem še prodal 10 stvari.
Torej, zakaj razlika?
Še nekaj, cena je praktično identična ( na uk in de ), vendar na de je oglas free ( čeprav ne morem zaključiti oglasa zaradi prej omenjenega ).
sprasujem se.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ksz...

je kaka varjanta kot borderlinx za nemčijo? Nekaj kupujem, pa noče poslat v Slovenijo, pa bi rabil nekaj takega...

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Čeprav je tema o Ebayu, lahko nekdo preveri, če mu dela Aliexpress. Odpreti moram dispute, pa mi ne odpre strani ne v FF, ne v Cromu.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kakšne velikosti oblačil kupujete iz kitajskih trgovin? Naročil bi jakno, nosim M oz. 48, kaj je to v azijskih velikostih? L? XL?

Glede na nekatere 'pretvornike' bi naj bil naš M njihov XL:

942704883_768.jpg

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kolegi,

imam par zanimivih stvari za prodat, nemški trg je idealen za to.
Imamo koga z dobrim ratingom, ki bi mi bil pripravljen pomagati pri prodaji.

Jasno, provizijo sem pripravljen plačati !

Hvala!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz dvomim, da bom mel dovolj, mam samo 32 ocen, nič prodaj, pa še na .com sem se prvič registriral.

Mimogrede - kako hitro cheaperandmore aktualizira, ko je dostavljeno v njihovo skladišče? Čakam neki nujno...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Če s tem misliš, v kolikšnem času te obvestijo, da je prispelo, so mene vedno v nekaj minutah po prispetju (nemško skladišče).

mr_

Guru
20. sep 2007
9.345
2.711
113
ksz

Kupcu bi rad vrnil par eurov, ker je bila postnina manjsa, kot sem jo napisal/racunal v oglasu. Placilo je bilo preko pay pal-a. Denar je prisel in je ze 'sproscen'. Ker te stvari pocnem prvic, se nisem se znasel v PP, kako tej osebi placat teh par eurov. PP zahteva e-mail, pa ga ne vidim nikjer.

aha, nasel, issue refund....
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Pod shipping je običajno zajeto tudi pakiranje, embalaža, tvoj čas , itd... tako da upoštevaj da večina prodajalcev ne računa samo tistega kar plačaš na pošti oziroma kurirju.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.345
2.711
113
Vse jasno.
smile-1.gif
Jaz sem napisal in racunal, 4 ali 3 funte, na posti pa sem dal 1.30 Eur za posiljanje brez trackinga. S trackingom bi bilo tocno. Malo skrtica sem bil. Pol pa sem pomislil, da me brez trackinga lahko zafrkne in rece, da ni dobil. Sem mu pisal, da sem dal tolk in tolk za postnino, pa da mu bom vrnil razliko.... Zdej k se mi je denar sprostil sem mu vrnil, ce sem mu ze obljubil.