Spletni nakupi e-BAY (4)

I

Izbrisan uporabnik 3287

Lahko, da je vzrok up ime. mogoce model proda tega na "tone" pa se mu ne da gledat od kod je denar. poslji ebayu. je kupec bolj "zasciten" od prodajalca.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Sem pomislil isto, kot ti.
Samo ima 460 prodaj od leta 2010 in trenutno nič na ebayu.

Bom videl.
Dobil sem rok, da moram plačati že plačano do 27.6.
V skrajnem primeru, če me bo blatil, bom pa še jaz njega. Samo z argumenti.

I

Izbrisan uporabnik 3287

lahko, da nima nic na ebayu na katerem si ti. lahko, da prodaja na drugi "koncnici". lahko pa, da bo zakljucil z ebay-om in zeli nabrati za dopust. vendar ne vem kako bo ebay gledal na to.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik shift pravi:
kopijo potrdila pošlji uporabniku in ebayu pa bo stvar rešena

Evo, sem ti ravno želel napisati, da na Ebay pritožbo ali dokazilo poslati je skoraj misija nemogoče (vsaj za nemški).
Danes sem prodajalcu še enkrat odgovoril in poslal dokazilo.
Samo ne pod temo "Želim poslati prodajalcu sporočilo", ampak pod temo:
"Nisem prejel artikla".

Potem se je nadaljevalo na sporočilo Ebayu, pa me je zavrnilo, da do tega ni prišlo, ker artikel ni plačan.

No, ravno ko sem začel pisati (tu, na Alterju), sem pa dobil na mail zahvalo od Ebaya za plačilo in da me ne bodo vodili v evidenci neplačnikov.
cheer.gif

Je prodajalec očitno le ugotovil, da ima denar (1,70 eur
10.gif
) že nekaj časa in kliknil "case closed".
Mislim...
bonk.gif

Saj mi je popolnoma jasno, da je toliko uporabnikov Ebaya, da dejansko mora pritožbe reševati računalnik (do določene faze).
Samo sem se pa ob tem počutil rahlo nelagodno...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Je vspostavil kontakt z mano.
Se je opravičil in povedel, da je danes zjutraj opazil nakazilo.

Najprej v nemščini, nato je počasi prešel na vljuden "naš" jezik.

V glavnem naj bi mi poslal zdaj direktno v Slovenijo, ne na nemški nalov.
Brez doplačila poštnine, čeprav sem le to ponudil.

Izgleda, da bo zaključek te "moreče izkušnje" o.k.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Ali ima ebay neko foro, da lahko kupiš takoj po neki znani ceni ali pa licitiras predvidevam da z nižjo ceno. Ker sem kitajca pred nakupom nekaj spraševal, mi je v mejlu sam omenil neko tako opcijo
Kako ta sistem deluje?
Artikel je stal sicer dobrih 30$
.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Verjetno je bolj mislil takle primer: BEST OFFER

Ne vem pa, kako deluje. Pomoje podaš neko zate sprejemljivo ceno, in jo mora prodajalec potrditi, če se z njo strinja
cool-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

mogoce kdo ne ve: v kolikor das "ponudbo - best offer" in prodajalec sprejme: se ne morete premisliti. si se zavezal, da bos kupil.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Preveri ali com oz de oba prodajata zadevo in ali jo obe posljeta na tvoj nasov. nekatere stvari so regijske.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik smt pravi:
mogoce kdo ne ve: v kolikor das "ponudbo - best offer" in prodajalec sprejme: se ne morete premisliti. si se zavezal, da bos kupil.
Ko ti daš best offer, ima prodajalec 48 ur (nisem siguren, je pa nekaj takega), da tvojo ponudbo sprejme. Če se v 48 urah ne zgodi nič, se šteje, da ni sprejel tvoje ponudbe.
Če pa tvojo ponudbo sprejme, moraš zadevo kupiti po tisti ceni, ki si jo ponudil.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Jaz sem pa napisal kaj?

Fanta, ne se kregat
evil.gif

Je pa to tudi primer licitacije, pač prodajalec počaka 48 ur in pogleda vse ponudbe ter lahko proda najbolj ugodnemu = tistemu, ki se najbolj približa zahtevani ceni
cheer.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik chancey pravi:
Verjetno je bolj mislil takle primer: BEST OFFER

Ne vem pa, kako deluje. Pomoje podaš neko zate sprejemljivo ceno, in jo mora prodajalec potrditi, če se z njo strinja
cool-1.gif

Ta varianta je bila
Med drugim mi je odgovoril tole (na moje vprašanje glede lastnosti izdelka pred nakupom) :
Citat:
We were also mentioned in the auction

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Jaz sem pa napisal kaj?
Au, šele sedaj vidim, da nisi spraševal, ampak postavil trditev. Malo na hitro sem prebral tvoj post, pa se mi je zazdelo kot vprašanje: "mogoče kdo ve"
Ena besedo spustiš, pa taka razlika rata
cool-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.535
320
83
Kras
www.mtl.si
Eno kratko opozorilo. Pri PayPal-u očitno lahko plačaš tudi tako, da nakažeš denar na PayPal.
PayPal prodajalcu takoj potrdi plačilo, vendar z opozorilom, da je še na čakanju. Zraven je tudi opozorilo, da se ne pošlje artikla, dokler se plačilo ne potrdi.
Dejansko nategun naredi sledeče: kupi artikel, označi plačilo s PayPalom z nakazilom na PayPal in upa, da bo prodajalec spregledal to ''malenkost''. Prodajalec potem pošlje artikel in ker plačila ni, PayPal stornira plačilo po cca. 10-ih dneh.