Spletni nakupi e-BAY (4)

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Meni gre normalno
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.561
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
Prodajalec mi za odškodnino na poškodovani paket ponuja 30€ refunda.
Kam se ta denar nakaže? Me čaka na Paypalu ali ga dobim na svoj račun?

Glede na to, da plačujem z eurocard, bi moral komu sporočiti svoj TRR?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.561
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
Očitno nihče še ni dobil nazaj denarja preko eBaya in PayPala.

Na račun mi je pri kartici priletel znesek -30€.
Torej se je odštel od terjatev za plačilno kartico.

Če bo še koga slučajno zanimalo...

I

Izbrisan uporabnik 3287

saj v bistvu ni. ce placas z kartico, ti povrnejo na kartico. ce placas z denarjem, ki je na paypal racunu, ti povrnejo na paypal in ne na kartico. ali: tocno od koder denar gre, tja se tudi vrne v primeru vracila/reklamacije/....

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Zadnji...

Zanimiva situacija....s tablico sem brskal po ebayu in "kupil" nekaj...ko sem želel plačati me je preusmerilo v paypall aplikacijo...tam sem vse potrdil in plačal....vse šlo kot je treba...tudi vidim da je plačeno na PP...sam izdelka pa ni med orders na ebay...
confused-1.gif
.

Kaj zdaj?

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Je imel že kdo podobno izkušnjo kot jaz z našo carino? Naročil sem 10 inčno torbico za tablico (vrednost s poštnino cca. 13 USD). S carinske pošte dobim obvestilo naj predložim dokazila in ostalo... Na pošiljki je bilo označeno, da je notri "soft pouch bag" in vrednost 8 USD. Naša so mi potem za vse skupaj zaračunali še malo več kot 14 EUR. A je to normalno ali se lahko komu pritožim? Plačati itak moram, če želim paket, ampak to vse skupaj se mi zdi malo too much.

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
V bistvu nisem potem nič plačal. Je poštar napačno izpolnil obvestilo o prejemu pošiljke. Me je pa res pogrelo, ko je na obvestilo pisalo, da moram plačati še dodatnih 14 EUR.
Torbica že na pogled ni vredna 22 EUR, tako da ne vem, zakaj so sploh zahtevali dokazila o vrednosti pošiljke. :)

mr_

Guru
20. sep 2007
9.345
2.711
113
ksz

Na amazon.de sem narocil dva para copat, dobil potrdilo narocila na email, ter da bo sel paket najkasneje danes naprej. Ko hocem na amazonu preverit status narocila pod Mein konto ze tri dni ne uspem. Napisejo mi ' Sie haben derzeit keinen Zugriff auf Ihr Kundenkonto'. Po celem tednu, mi je to ze malo sumljivo. Imel kdo kaksne podobne tezave?
Amazonu sem ze pisal, pa ni se odgovora.

edit:
Dobil sporocilo, da hocejo verifikacijo kartice preko faxa...

Nazadnje urejeno:

abi

Zelenc'
6. apr 2012
9
0
1
Živjo,

Imel bi vprašanje, če se kdo spozna.

Kupujem eno stvar na eBay, prodajalec ni imel določene poštnine za Slovenijo. Ko sem mu pisal, mi je dolčil PTT. Prosil sem ga, da doda na seznam za poštnino slovenijo z zneskom PTT, ki ga je določil.
V odgovor mi je napisal:

Hi,

You can provide us with your full name, email and shipping address to jeremy at gizmosquare.com.sg so that we can send you a Paypal Payment Request.

It will be directly via Paypal.

Thank you.

Nekako mi ni za dajat podatkov preko emaila. Smrdi mi na nateg, imam prav?

PS: gizmosquare.com.sg mi niti ne odpre, vam jo?

Nazadnje urejeno:

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.206
1.355
113
Tudi meni strani ne odpre. Jaz sem nazadnje, ko ni imel napisane poštnine za Slo, zadevo kupil in pred plačilom kliknil na "request total" ali nekaj podobnega. Nato ti tam prodajalec doda poštnino, za katero sta se dogovorila, ti plačaš in dalje je zadeva normalna. Če doda drugo poštnino, ne plačaš in odpreš dispute.

Verjetno se želi ogniti ebaya in tako prišparati na proviziji
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.546
326
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Tudi meni strani ne odpre. Jaz sem nazadnje, ko ni imel napisane poštnine za Slo, zadevo kupil in pred plačilom kliknil na "request total" ali nekaj podobnega. Nato ti tam prodajalec doda poštnino, za katero sta se dogovorila, ti plačaš in dalje je zadeva normalna. Če doda drugo poštnino, ne plačaš in odpreš dispute.

Verjetno se želi ogniti ebaya in tako prišparati na proviziji
smile-1.gif
zmaga.gif

Pravi postopek je Request total.

abi

Zelenc'
6. apr 2012
9
0
1
mah sem raje kupil drugje, ne da se mi ukvarjat z takimi osebki. Zdaj mi je objasnil, da je jeremy at gizmosquare.com.sg, mail ne www naslov :D . Ker v maile preko eBaya ne moreš pisat naslova z @.

I

Izbrisan uporabnik 3287

to je res. ebay avtomaticno zbrise/blokira vse kar vsebuje sled na email naslove v sporocilih