Spletni nakupi e-BAY (4)

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kako je z nakupi preko Amazon.com in Amazon.de, je vseeno na katerem naročiš in pošljejo potem iz skladišča, ki ti je najbližje?

Ima kdo izkušnje s tem
sprasujem se.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.535
320
83
Kras
www.mtl.si
Kolikor jaz vem imata amazon.com in amazon.de različne prodajne politike. Recimo enih izdelkov iz enega ne moreš dobiti, iz drugega pa lahko v Slovenijo. Vsekakor ti pa kje pri artiklu verjetno piše iz kje bo prišel.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ko že skoraj plačaš (v predzadnjem koraku) vidiš, če sploh pošiljajo k nam in koliko bo poštnine.
iz .com zelo malo pošiljajo k nam, ali pa se pripravi na carino in davek.
imaš tudi še http://www.amazon.co.uk/

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
vprašanje za koga, ki je že imel izkušnje s tem.

Kupil sem nekaj, kar ni bilo enako izdelku na sliki Ebay oglasa ter zahteval vračilo. Čeprav je imel prodajalec napisano, da vrača samo vsoto za izdelek, ne pa tudi poštnino, sem dobil nazaj od ebaya obvestilo, da dobim povrnjeno vse (ker je bil na sliki original, dobil pa sem nek 3 razredni fejk).

Potem pa mi piše še:

Next steps:
1. Contact seller to get a return label. The seller will pay for postage.
2. Print and add details of the returned item.
3. You should receive a refund within 6 days of delivery.

Zadeva se pošilja v Anglijo. Kakšen točno return label naj bi dobil od prodajalca? Kolikor razumem bi tole funkcioniralo le, če bi se tudi jaz nahajal v Angliji (return label naj bi bila kot vnaprej plačana poštnina?)?

Hvala za pomoč.

---------------------------------

Kolikor berem ebay UK pravila, če artikel ni enak opisanem, mora prodajalec kriti povratno poštnino. Kako se zavarovati oz. izpeljati zadevo, da dobiš res povrnjeno? Trenutno mi pod refund piše le znesek izdelka + prvotne poštnine in ker je poštnina nekje 3x kot izdelek, se mi zdi neumno, da zadevo vrnem in potem ostanem brez zneska povratne poštnine (torej si grem v minus in ostanem brez zadeve)
Je že kdo imel podoben primer?

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Jaz bi preveril koliko je shipping quote in ga sporočil Ebayu, da ti uredi tudi ta sredstva, obvezno javi cifro z trackingom, jaz večino posiljam prej DPDja , cene so 25-35 običajno, odvisno od lokacije, teže, itd... zna pa tudi posta.si biti ugodna, vendar obvezno dodaj vrednost.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Ko se nahajam na ebay podstrani, ki mi kaze postopke vracila itd, nimam nikjer opcije kontaktirati ebay :/ Le prodajalca, opcijo dodati tracking number ali odstop od vračila. Bo šlo preko GLS-a, s pošto imam slabe izkušjne.

I

Izbrisan uporabnik 3287

ni tako enostavno. jaz sem od angleza kupil spominsko kako leto nazaj. kao 64gb, dejansko 3.nekaj. kontaktiral prodajalca, nobenega odgovora. dal na ebay, dobil denar nazaj od prodajalca - ko sem poslal nazaj na svoje stroske. bolje je prijaviti, da nisi dobil narocenega. tako placas postnino in nimas zeljene zadeve. v nasprotnem primeru vsaj za postnino ne das. krep zadevo pa vrzes v smeti.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
A to se lahko dela kar po domače na Ebay?
Kupil sem izdelek po redni ceni (ne na licitaciji), plačal s Paypal, nakar mi čez nekaj ur prodajalec odgovori, da mu je izdelek padel na tla in ne dela več, ter mi je vrnil denar na Paypal.
Ta izdelek se je prodajal originalno zapakiran, nov. In tudi če bi ga vrgel iz nebotičnika, bi originalno zapakiran še vedno delal.
I nikome ništa...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Jasno.
grin1.gif

Čudno mi je le to, da te lahko takole skensla. Sam se je odločil prodati po ugodni ceni, ko dobi denar, se pa tole zmisli.
Ker sigurno je izgovor. Namreč pol ure po nakupu je dal nov oglas za isto stvar. Ko sem ga vprašal, če jih ima več, ker sem jaz to že kupil, je rekel, da se je zmotil.
Zdi se mi, da je kupil na drug oglas še eden, pa se je odločil prodati njemu. Mene pa ko je.. balkanca.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ma saj do zdaj sem imel s skoraj vsemi z Ebaya dobre izkušnje (nekaj izjem pač je). Do zdaj še nikogar ni motilo, da sem Slovenec.

In ne, ne da se mi ukvarjati z njim.

I

Izbrisan uporabnik 3287

model se je premislil (da je recimo premalo denarja), dobil boljso ponudbo ali pa je debilko... ce bi ga takrat takoj projavil ebayu, bi ti moral poslati. se pa najdejo debilcki tudi na ebayu.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ja, samo kaj bi mi poslal. Mogoče celo namerno pokvaril.
Je imel pa 9 pozitivnih mnenj (za prodajo po par eur), jaz jih imam pa 87.In se mi ne da reskirati z njim za negativno (jih nimam).

Saj denar je vrnil. Je pa bz nategovanje.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.078
391
83
Kupuješ od nekoga, ki ima samo 9 ocen?

Če jih nima vsaj 1k, raje 10k, me sploh ne zanima.

I

Izbrisan uporabnik 3287

zakaj pa ne? pri "novih" mi je najbolj pomembno, da ima placilo tudi paypal in ne samo bank transfer. 10k uf...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Kupuješ od nekoga, ki ima samo 9 ocen?

Če jih nima vsaj 1k, raje 10k, me sploh ne zanima.

Jaz imam gor slabih 100 ocen kar se tiče nakupov, pa sem vseeno prodal že cca 10 stvari gor, kupci so bili tudi taki s 1 feedbacka in taki z 5000 ... bolj je pomembno naslednje

- plačilo paypal
- poslano s trackingom ki deluje
- natančno opisan in poslikan artikel, bog ne daj skrivati napake za katero veš,ker potem boš pa plačal duplo poštne stroške

Do sedaj, brez enega negativnega feedbacka.