Spletni nakupi e-BAY (4)

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Sem naročil eno zadevo preko ebaya, ki ni bila ok. Sem kontaktiral prodajalca, ta pa mi je vrnil denar. No sedaj pa ima ta izdelek pod My ebay oznako unpaid. Kako odstranim zdaj ta izdelek?

Nazadnje urejeno:

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.206
1.355
113
No zdaj pa mene nekaj zanima. Že mesece nazaj sem na Aliexpress kupil lcd za telefon za cca 60€, ki pa ni delal. Kitajc mi reče, da naj naredim novo naročilo in ne plačam. Ceno je v naročilu spremenil v 1€, to sem potem plačal (prazno ne more biti), on pa je poslal drug lcd. Ta lcd je zdaj na carini, ki želi potrdila o ceni. Mi bojo priznali celo 1€, kolikor sem zanj tudi plačal?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.345
2.711
113
Carinski posti sem preko online obrazca poslal prnt scr narocila in placila. A se dobi kaksno potrdilo o uspesnem posiljanju? V dabem trenutku nisem nic videl na njihovi strani, na mail tudi ni nic prislo. Sprasujem pa zato, ker sem imel v danem trenutki tezave s povezavo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Bi znal kdo povedat kako je z nakupi iz USA, stvar stane 180$ potem pise shipping 40$ in se import charges 60$, ce torej vse to sestejem pride okol 280$ to pomeni da nam da nasa casrina potem mir z DDVjem in carino ali stem podatkom za import charges USA samo zavaja?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
načeloma ja.
ko sem jst nekaj iz ne ebaya naročil, sem tudi tako v naprej plačal storške. naši so pa potem zahteval račun, kjer se vidi, da je res vse že plačano...
tko, da tole mi je čudno, da niso že kitajci pogruntal in kako začel izkoriščat;)

22. jul 2007
13.393
1.647
113
124
Pri mojem zadnjem nakupu preko amazona(USA) so mi tudi zaračunali ta import charges, ampak sem jih na to opozoril in so mi vrnili tisti del nazaj na kartico, ker bi v nasprotnem primeru verjetno moral plačati na celotno vsoto naš davek.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.546
326
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Pri mojem zadnjem nakupu preko amazona(USA) so mi tudi zaračunali ta import charges, ampak sem jih na to opozoril in so mi vrnili tisti del nazaj na kartico, ker bi v nasprotnem primeru verjetno moral plačati na celotno vsoto naš davek.
Ne bi.
Ebay ponuja prodajalcem možnost shippinga, kjer prodajalec že obračuna tudi uvozne dajatve v državi kupca.
Sam sem tako že nekajkrat dobil pošiljko direkt v kaselc, vse dajatve sem pa plačal prodajalcu oz. dobiš dva računa: kupnina gre prodajalcu, stroške pošiljanja in dajatev pa plačaš na nek drug račun podjetja, ki za to poskrbi. Prvič sem bil kar previden in sem preverjal, da ni kakšna prevara zadaj, ampak zadeva štima.

22. jul 2007
13.393
1.647
113
124
Kaj pa vem, našim ni nič za zaupat
rolleyes-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.546
326
83
Kras
www.mtl.si
Hehe. No, praksa govori drugače. Pa nimajo se kaj zmišljevat, saj je zraven vsa dokumentacija in prevoznik tudi poravna davščine, torej naši dobijo svoje.
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V primeru uničenja ponaredka vedno obvestijo prejemnika pošiljke? Ker naročil sem dvojna očala, ki imajo najverjetneje Armani logotipe gor, tracking pravi, da so 13.8.2015 prispela v SLO, potem pa dalje ne duha ne sluha o njih...

Tracking številka Malaysia post: SYL00066857WQ

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.369
2.369
113
Pomurje
Bom kar tu vprašal za Amazon, da ne odpiram nove teme.

Tale dopis sem dobil:

adressen-bestaetigung@amazon.de <adressen-bestaetigung@amazon.de>

07:55 (pred 23 ure)

Za meni, bestellstatus
Guten Tag,

um Ihre Bestellung weiter bearbeiten zu können, benötigen wir Ihre Unterstützung beim Abgleich Ihrer Zahlungsdaten. Der Zugang zu Ihrem Kundenkonto ist während dieser Prüfung vorübergehend nicht möglich. Bitte eröffnen Sie bis zum Abschluss der Überprüfung kein neues Kundenkonto.

Ihre Bestellung wird 3 Tage für den Datenabgleich aufrechterhalten. Nach Ablauf dieser Frist wird Ihre aktuelle Bestellung automatisch storniert.

Bitte lassen Sie uns eine aktuelle Kreditkartenabrechnung zukommen, aus der Folgendes hervorgeht:

- der Karteninhaber
- die Kreditkartennummer
- die gespeicherte Rechnungsadresse

Geben Sie bitte Ihre Bestellnummer und Ihre E-Mail-Adresse an, um die Bearbeitung innerhalb von 24 Stunden zu gewährleisten.

Unsere Faxnummer finden Sie auf der Hilfeseite von Amazon.de:

www.amazon.de/fax

Sollten Sie keinen Zugang zu einem Faxgerät haben, so können Sie uns die Kreditkartenabrechnung per Post an folgende Adresse senden:

Amazon.de GmbH
Abteilung: Adressen-Bestätigung
Gewerbepark D55
D-93059 Regensburg

Nach erfolgter Überprüfung benachrichtigen wir Sie per E-Mail.

Wir hoffen auf Ihr Verständnis für diese Sicherheitsmaßnahme, die zum Schutz unserer Kunden durchgeführt wird.

Freundliche Grüße

Amazon.de
http://www.amazon.de

Je 'pametno pošiljati podatke o kreditni po faxu ali je to fishing?

Hvala za mnenja!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Sicer vse skup smrdi, ampak, dejansko če vtipkaš v naslovno vrstico www.amazon.de/fax te vrže na njihovo pravo stran, da si dobil mail za potrditev.

Morda jim je dost, če s črno pobarvaš vse številke kreditne razen zadnjih štirih?