Spletni nakupi e-BAY (4)

I

Izbrisan uporabnik 3287

si kupil na ebayu preden so ga skenslal? open a case (to stori, ce je mozno). ce je (predno so ga skenslal) pisalo o ebay garanciji, in bla bla, bi lahko dobil denar od ebaya. sam imam podoben primer. kupil sem od prodajalca in uk. kartico v telefonu prepozna kot 64GB, pc jo prepozna kot 30.2GB. class 10? iz letala mogoce, resnicno pa class 4. tvoj je tebi vsaj odgovoril, moj se niti ne trudi z odgovorom. do 13. maja ima cas, potem ebay stopi v akcijo

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Če si odprl dispute na paypalu, moraš itak počakati tistih nekaj dni preden lahko eskaliraš v claim in takrat zahtevaš vračilo polne kupnine.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Se bom še enkrat oglasil: če vam gre naš postopek tako grozno na jetra, imate vso možnost, da carinite pošiljke kjerkoli v EU, saj smo z vstopom Slovenije v EU prevzeli tudi evropsko carinsko zakonodajo - pomeni isti pogoji za carinjenje za vse osebe na vseh carinah.
Pošta pa res ni EU, to ima vsaka država zase.

Pa lep pozdrav in mirne živce

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
Citat:
Uporabnik smt pravi:
si kupil na ebayu preden so ga skenslal? open a case (to stori, ce je mozno). ce je (predno so ga skenslal) pisalo o ebay garanciji, in bla bla, bi lahko dobil denar od ebaya. sam imam podoben primer. kupil sem od prodajalca in uk. kartico v telefonu prepozna kot 64GB, pc jo prepozna kot 30.2GB. class 10? iz letala mogoce, resnicno pa class 4. tvoj je tebi vsaj odgovoril, moj se niti ne trudi z odgovorom. do 13. maja ima cas, potem ebay stopi v akcijo
Ja, so ga skenslal tik preden sem dobil izdelek. Sodeč po odzivih nisem bil edini (neg. feedback), zato so ga skenslal. Potem sem odprl case in mi je poslal tist brezzvezen odgovor.

Bom nadaljeval s pritožbo in naj se potem ebay zeza z njim

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Očitno bo potrebno carinit drugje, če pogledaš na spodnjem linku sliko od uporabnika kwa1:

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1906407/page/0/fpart/19/vc/1/nt/20

kjer so CN22 nalepko hladnokrvno prelepili s svojim listkom kot, da ni prostora nikjer drugje za to nalepko.

Vse skupaj smrdi po tem, da so neupravičeno zaračunali storitve.

No ta je pa res čudna...mogoče kakšna razparava v smislu goljufanja pri carini in neupravičenega zaračunavanja?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.642
113
pri taščici
Sam na srečo še nimam problemov z našo pošto, carino. Letos dobil slabih 10 pošiljk. Trenutno čakam eno še iz februarja, katero je prodajalec že enkrat dobil vrnjeno preden je prišla do mene (po dobremmesecu) potem sva se zmenila da še enkrat pošlje. Sedaj pa tracking pravi sledeče
Se pravi že slab mesec ni naslednjega koraka iz kitajske... pa že cca tri tedne je minilo da je od najinega dogovora o ponovnem pošiljanju zadeva prišla do pošte.. dogovarjala sva se okoli 20 marca.
Kaj se dogaja s pošto (svetovno, slovensko). Na svetovni ravni bojkotiramo kitajske pošiljke?)
Kupil sem zadrge

item No Year Status Location Destination Country Date
RC400635075CN 2014 Received by China Post Beijing Slovenia 20140414 1851
RC400635075CN 2014 Export Security Scan Beijing Slovenia 20140415 0031
RC400635075CN 2014 Export Customs Scan Beijing Slovenia 20140415 0952

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ker si zadnji, bom malo zmotil razpravo o pošti:
naročeni kos je bil 28.04. oddan na pošti v Hammond, LA, in od takrat je glede na tracking na depart post offic-u obstal. Verjetno ne, ampak me zanima, če je običajno, da izdelku na USA tleh ne moreš slediti? Namreč enemu drugemu kosu iz St. Ane v CA sem bp sledil vse do Slovenije in je ta prišel na naslov točno na predviden datum. Kako je s temi trackingi in full tracking history na ebay-u?

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Pravzaprav pri USPS šteka in ne kaže trackinga izdelka dlje kot do sprejemne pošte.
Hm.... zanimivo, iz CA je izdelek prišel tudi preko USPS, pa sem mu sledil vse do doma!?
confused-1.gif

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Mi lahko kdo pomaga,

Baje obstaja neko SLOVENSKO podjetje, ki ti za "mali" denar sprovede nakup na ebayu, in ti robo tudi dostavi v SLO.Delajo na principu zbirnikov..Sem pred kakšnim mesecem nekje to zasledil, pa ne najdem več..Problem je ker prodajalec pošilja samo v Nemčijo.

Hvala
cheer.gif

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Kaj pa recimo če je prodajalec iz ITA in pošilja samo v ITA? So makaronarji kaj fleksibilni glede pošiljaja k nam? Se da z njimi kaj zmenit?

I

Izbrisan uporabnik 3287

jaz se jih izogibam. tudi veliko prodajalcev ima pod: kam ne posiljajo : italija. sam zakljuci zakaj. lp

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.355
113
Z ITA hodi pošta izjemno dolgo, zagotovo pa dlje, kot iz UK, vsaj po mojih izkušnjah.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
danes prejel ocala na katerem je pod description pisalo gift
bonk.gif
so res nekateri kitajci toliko nesposobni