Spletni nakupi e-BAY (4)

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.965
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Saj zdaj menda ne smeš več uvažati baterij za laptop? Gre direktno na uničenje, ker je nevarno za letalski promet, čeprav je pot z letalom že opravljena? V eni temi je blo napisano nekaj v tem smislu v teh dneh.

Pred 14 dnevi sem naročil tole baterijo za laptop

http://www.ebay.com/itm/290703752136?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

In je danes prišla brez problema. Jo je SLO carina odprla, ampak brez komplikacij in problemov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.559
6.642
113
pri taščici
Tudi sam sem včeraj dobil baterijo za gsm po avionski pošti iz malezije. Sicer je hodila tri tedne, ampak... Zadnje čase hodijo kitajske stvari 2+ meseca.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
S prvim majem začne veljati novo pravilo?n
smile-1.gif

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
naročeno Jan. 21 2014 ....danes dobil....
bonk.gif

ampak OK, je v dobrem stanju...sploh se ne pozna da je toliko potovalo
cool-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
ksz...nekaj sem vzel prek "izanglije.com" (prvič uporabil, pa ne najdem info na njihovi strani) - se poštnina potem plača ob dostavi na moj naslov?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Morda je že bilo in se v tem primeru oproščam, a jaz sem bil danes zgrožen, ko mi je kolega pokazal pismo od Pošte... pač mora poslati dokazilo o vrednosti pošiljke iz Kitajske, a na hrbtni strani so se na veliko razpisali o uvajanju novih tarif po 1.6. in sicer (pišem po spominu):

- za vse pošiljke, tudi tiste, katerih vrednost ne presega vrednosti 22 EUR, bodo po novem zaračunali 3 EUR stroškov postopka!
- za pošiljke nad 22 EUR bodo zaračunali stroške carinjenja 0,5 EUR na kos
- ležarnina za pošiljko je prvih 15 dni zastonj, potem pa 1 EUR na dan

Banda garjava, zdaj bodo pa računali za npr. kitajske drobnarije v vrednosti 1 USD po 3 EUR, da gospoda spusti pošiljko skozi svoje roke.
jezen.gif

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
klik

Tukaj imaš objavljen cenik, pričel pa naj bi veljati že s 1.5.2014.
Bomo vidli, kako bo v praksi
crazy1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Dej točno preberi vse skupaj, pa potem komentiraj.
rolleyes-1.gif

Praksa bo pa pokazala kako in kaj bodo kasirali.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
danes prejel etuij iz CN brez kakšnega doplačila.
shocked-1.gif

Sigurno ne veš, da ti je poštar vmese ukradel par EUR, ko si gledal paketek.
evil.gif

Heh, se vidi zakaj smo v Sloveniji kjer smo. Vsi kot papige ponavljajo tisto, kar enemu na pamet pade, ko ne zna pravilno funkcionalno prebrat napisano zadevo. Čudno, da niso vključili zraven še tiste fraze: carina je kriva
evil.gif
.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
danes prejel etuij iz CN brez kakšnega doplačila.
shocked-1.gif

Sigurno ne veš, da ti je poštar vmese ukradel par EUR, ko si gledal paketek.
evil.gif

Heh, se vidi zakaj smo v Sloveniji kjer smo. Vsi kot papige ponavljajo tisto, kar enemu na pamet pade, ko ne zna pravilno funkcionalno prebrat napisano zadevo. Čudno, da niso vključili zraven še tiste fraze: carina je kriva
evil.gif
.

daj daj, ne glede na to kar piše noter je to svinjarija...ok večina ne prebere niti priblizno in ne razume pa ***** za brezveze...

ampak kriva pa je carina...ker gospodje ne morejo sami kontaktirat kupca ampak jim to mora delat posrednik, ki za eno kopijo računa 1€...mogli bi dat opcijo, da jim pač fizično dostaviš dokaz, pa to ne samo v LJ, ali izbereš svojega ponudnika, ki dela za manj denarja, da bi bilo to ok...do takrat ko nebo tako pa je krivda na strani carine...

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
A še nisi pogruntal, da nisi v brezplačnem svetu? Če carinski obrazec ni prav izpolnjen, mora POŠTA narediti dodatno zadevo in jo pač plačaš. Tudi sam se s tem ne strinjam najbolj, ampak ej... Zato pa kitajcem težit, da pravilno izpolnijo obrazec in bo. Če pa ti bodo ob pravilno izpolnjenem obrazcu pokasirali potem pa pritožba do konca. Ker ne gre za denar, ampak princip.

Uni loleki, ki pa papagajsko ponavljajo zadeve, ki jih en ni znal prebrat, pa ne vem kaj naj rečem. Pi.zda če sam nisi sposoben se pozanimat in ugotovit, kaj piše na listku, potem pa bodi papagaj. Ampak ne se čudit, če ti bo kdo rekel, da si idi.ot.

Aja, to da ti bo državni uradnik oz. državni sistem kaj olajšal pa lahko v Slovenistanu pozabiš. Olajšal te bo le za enormne kazni, pa nič drugega. Kapo dol izjemam.
cool-1.gif

Sicer bi bila pa to dobra ideja: sistem, kjer bi preko neta ''najavil'' pošiljko na svoje ime in naslov in že dal zraven dokumentacijo. Bi tako tudi carino razbremenil, saj bi le ti takoj imeli vse podatke pri roki in bi pri taki pošiljki takoj opravili postopek. Torej bi šlo za optimizacijo postopka. Ampak saj veš: optimizacija postopka, manj carinikov potrebnih, ups. odpuščali pa ne bomo. Dejmo raje pošiljat po pošti, pa še na pošilje pod 22 EUR razširit, tako da bo dovolj dela. Hm, v bistvu bomo potrebovali še enih 100 komadov, da bomo vse to podelali, ravno prav tiste iz meje lahko prezaposlimo v to. Evo, ti. To je način dela v tej kur. državi. Off, ja sem pissed.
grin1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
A še nisi pogruntal, da nisi v brezplačnem svetu? Če carinski obrazec ni prav izpolnjen, mora POŠTA narediti dodatno zadevo in jo pač plačaš. Tudi sam se s tem ne strinjam najbolj, ampak ej... Zato pa kitajcem težit, da pravilno izpolnijo obrazec in bo. Če pa ti bodo ob pravilno izpolnjenem obrazcu pokasirali potem pa pritožba do konca. Ker ne gre za denar, ampak princip.

Uni loleki, ki pa papagajsko ponavljajo zadeve, ki jih en ni znal prebrat, pa ne vem kaj naj rečem. Pi.zda če sam nisi sposoben se pozanimat in ugotovit, kaj piše na listku, potem pa bodi papagaj. Ampak ne se čudit, če ti bo kdo rekel, da si idi.ot.

Aja, to da ti bo državni uradnik oz. državni sistem kaj olajšal pa lahko v Slovenistanu pozabiš. Olajšal te bo le za enormne kazni, pa nič drugega. Kapo dol izjemam.
cool-1.gif

Sicer bi bila pa to dobra ideja: sistem, kjer bi preko neta ''najavil'' pošiljko na svoje ime in naslov in že dal zraven dokumentacijo. Bi tako tudi carino razbremenil, saj bi le ti takoj imeli vse podatke pri roki in bi pri taki pošiljki takoj opravili postopek. Torej bi šlo za optimizacijo postopka. Ampak saj veš: optimizacija postopka, manj carinikov potrebnih, ups. odpuščali pa ne bomo. Dejmo raje pošiljat po pošti, pa še na pošilje pod 22 EUR razširit, tako da bo dovolj dela. Hm, v bistvu bomo potrebovali še enih 100 komadov, da bomo vse to podelali, ravno prav tiste iz meje lahko prezaposlimo v to. Evo, ti. To je način dela v tej kur. državi. Off, ja sem pissed.
grin1.gif

za ta CN obrazec se strinjam...ampak ce ti paket odprejo odprejo, pa noter ni racuna in oni to naprintajo in nesejo cariniku pa ti zato zaracunajo 1,2 € pa je katastrofa...

o optimizaciji kar sanjaj...zadeva med posto in carino je lepo dogovorjena...cce bo premalo biznisa bodo pac vse lepo odpirali

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.363
81
48
Kupil sem SD kartico, ki je ponaredek. Na ebayu sem odprl zadevo, javil da gre za ponaredek in poslal sporočilo prodajalcu, da želim da mi vrne znesek nazaj in (ker je iz Kitajske) sem ga vprašal, če želi, da mu pošljem izdelek nazaj.

Odgovoril mi je
'Hello Dear Friend Do not worry I will contact the manufacturer to ask them in the end how it was. Please be patient! I will as soon as possible for you to solve this matter. Thank you'

Imam slab občutek in nisem zadovoljen z odgovorom. Kako postopam naprej, glede na roke?
Treba je vedet tudi to, da so ga očitno skenslal iz Ebaya oz. ni več registriran.
Izkušeni prosim za nasvete. Hvala