Spletni nakupi e-BAY (4)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.607
113
če je to za prodajalca res problem, lahko avkcijo zaklene za druge države (nekateri imajo tako), tako da sploh ne morš biddat. Drugače pa poštnine so v grobem znane, in ni razlike za prodajalca ni (sploh za EU), razen kak evro več za kupca. Isto mora nest na pošto, plačat in poslat. Ali pa živimo na različnih planetih
wink-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Za ta paket mi pa ni nič jasno:

http://www.ebay.com/itm/180899818104?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Tracking je preko strani APC in tole je vse kar mi piše, ko pogledam kje se paket nahaja:

Citat:

Current Status: Parcel Data Received, Shipment In Route To US Export Warehouse
Shipment History :

Event Date Event Time Event Detail Event City
4/4/2014 2:23 PM Parcel Data Received, Shipment In Route To US Export Warehouse

Tracking številka se začne na NK000 in google vrže ven, da je to številka za North Korea, medtem, ko na ebay je item location: North Brunswick, New Jersey, United States

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Saj zdaj menda ne smeš več uvažati baterij za laptop? Gre direktno na uničenje, ker je nevarno za letalski promet, čeprav je pot z letalom že opravljena? V eni temi je blo napisano nekaj v tem smislu v teh dneh.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kako gre s tem tracking number na aliexpress, to vpiše prodajalec sam?

Zanima me namreč, če je možno, da se prodajalec zmoti in ti da napačno tracking številko.

Prvič naročil nekaj na Aliexpress in ko grem na Track/trace je destination country Israel namesto Slovenija.
bonk.gif

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
običajno se "zmotijo" kaki trgovci, ki imajo najnižjo ceno....

tako da, čakaj...če ne dobiš v roku 55 dni, oped dispute....napiši no goods, no tracking information...dobiš 100% povrnjeno
wink-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Lahko da imajo že dalj časa, ampak jaz sem pred dnevi prvič dobil "Your order xxxxxxxxxxx has been frozen due to suspicious seller activity" ko sem kupoval pri takem z najnižjo ceno pa brez feedbacka. Če jim trgovec ne dokaže v 3 dneh, da ni nategun, bom avtomatično dobil nazaj.

Možno da je kaj povezano s tem, ker imajo sedaj tudi sami tracking prikazan (pod statusom naročila direktno vidiš tracking), pa preverjajo če tracking number, ki ga trgovec vpiše, po določenem času res obstaja pri China post.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Hmmm.....jest se s temle nebi preveč ukvarjal....tistih 5 kil paket spodaj nič ne pove...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.558
6.641
113
pri taščici
Ja napisano je pa tako da sdm jaz prvič videl 5ton, potem mi je šele decimalka potegnila.
Tudi jaz se ne ukvarjam preveč. Če ne zna napisat pametnega opisa (dimenzije blaga, oznake za določene vzorce....) Bo še precej dolgo čakal na prvega kupca. Tiste slike skladišča pa mi ne pomagajo pri odločitvi za nakup če ni drugih podatkov.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ker si zadnji:
naročil danes en izdelek iz USA in e-bay pošlje mail, da je že poslano in url tracking-a.
Koliko dni rabi iz USA v SLO in kakšne dodatne stroške lahko še pričakujem (carina, ddv ipd). Vrednost nakupa 98 EUR, ne gre za china ponaredek, izdelek bi naj imel certifikat avtentičnosti ipd jajca..

TNX in lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@ergo

Ponavadi ti pri taki ceni že na ebay eno vrstico nižje pod poštnino že zaračunajo carino in potem ne rabiš nič več dodatno plačevat.
Do sedaj vse kar sem kupil iz USA so mi že dajatve pisale zraven in sem jih ob nakupu plačal in nato so izdelki prišli do mene brez, da bi še kaj plačeval naši carini.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@ergo

Ponavadi ti pri taki ceni že na ebay eno vrstico nižje pod poštnino že zaračunajo carino in potem ne rabiš nič več dodatno plačevat.
Do sedaj vse kar sem kupil iz USA so mi že dajatve pisale zraven in sem jih ob nakupu plačal in nato so izdelki prišli do mene brez, da bi še kaj plačeval naši carini.

No, ne širi krive vere. To, da si ti na par stvareh to plačal ne pomeni, da je to že kar standardna praksa. Jaz recimo od 20+ nakupov iz USA nisem niti enkrat plačal direktno pri prodajalcu.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pri robi, ki jo jaz nabavljam imam vedno po določeni višini cene spodaj že avtomatsko plačilo dajatev.
Nisem pa rekel, da je za vse izdelke tako, vglavnem to kar jaz kupujem iz USA, ima vedno že dajatve vštete v ceni.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik smt pravi:
ni praksa a je kar pogosto

je vedno pogosteje, ampak še vedno daleč od pravila, pa še na ogromno ti piše, pa če želiš lahko zavrneš in naročiš brez dajatev

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ne se kregati. Pri veliki večini izdelkov so zraven stroškov pošiljanja tudi stroški carine, pri tem izdelku tega ni bilo, zato sprašujem.
Hvala za odgovore, anyway.

lp