Spletni nakupi e-BAY (4)

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.373
247
63
Na ebayu.de kupljeno bi rad vrnil. Ker prvič vračam me zanima kakšen je postopek? Kdo krije poštnino v tem primeru? Kaj moram storiti?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Na ebayu.de kupljeno bi rad vrnil. Ker prvič vračam me zanima kakšen je postopek? Kdo krije poštnino v tem primeru? Kaj moram storiti?

postopek je enostavn...javis prodajalcu da bi rad vrnil stvar, mu poveš zakaj in vrneš zadevo... Če vračaš ker zadeva ne funkcionira OK, oziroma je kaj pokvarjeno, ni takšno kot v opisu ipd...ti bo prodajalec praviloma vrnil vse stroške + tvojo poštnino za nazaj...če vračaš ker ti ni všeč plačaš poštnino nazaj ti. Ne pozabi poslat priporočeno in dokumentirat (poslikat) celega paketa...da nebi kdo kdaj reko, da nisi poslal, ali da ni bilo v paketu prave stvari ipd. Se prej pa poslikaj izdelek sploh, če se napaka vidi...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
A nisi to malo preveč na splošno napisal? Veliko prodajalcev, privat osebe, ima "Returns: No returns accepted". Torej pri tistem, kjer si kupil, preveri kakšen ima return policy.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
A nisi to malo preveč na splošno napisal? Veliko prodajalcev, privat osebe, ima "Returns: No returns accepted". Torej pri tistem, kjer si kupil, preveri kakšen ima return policy.

jasno, ampak to predvidevam, da mu je jasno kako in kaj, da privat osebi ne posiljas nazaj...jaz sem povedal postopek tam ko lahko vrnes

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
Tudi privat osebi lahko pošlješ nazaj, če zadeva ni taka kot opisana...ne moreš pa poslati če si se pač premislil.

daj ne serji lepo te prosim...posljes lahko vsem nazaj, samo zahtevat denar nazaj pa bo pri privat osebi tezje...OK? sloh ce ima napisano da prodaja privat...mislim ste znanost naredli iz enega vprašanja " KAKŠEN JE POSTOPEK POŠILJANJA NAZAJ"? se pravi da nekdo omogoča pošiljanje in kako to narediš...zdaj pa prosim nehajte srat brezveze

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ker prvič vrača in mu niso jasne nekatere osnove, se mi zdi opozorilo, da naj najprej preveri, če sploh ima to možnost, čisto na mestu.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Ker prvič vrača in mu niso jasne nekatere osnove, se mi zdi opozorilo, da naj najprej preveri, če sploh ima to možnost, čisto na mestu.

javis prodajalcu da bi rad vrnil stvar - - - - Misliš da ko bo to napisal nebo dobil odgovora?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Denar boš pa vedno dobil, če si le plačal prek paypala, ne glede na to ali gre za privat ali pravno osebo. Pri bančnih nakazilih je pa bolj jeba, si predstavljam. Namreč pri PayPal vračilu, ti eBay/PayPal odtegne sredstva s prodajalčevega računa brez privolitve prodajalca, če se izkaže, da te je nategnil. Od tod tudi buyer protection program.

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
@Dacho: točno to sem želel razložiti hepanu...pa očitno ne prebere dovolj dobro...če je oseba privat in tudi če piše v oglasu, da ne sprejema vračil...bo lepo moral sprejeti, če izdelek ni tak kot je opisan.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Mater ste zagnojili eno navadno vprašanje...
1. Denarja vedno ne dobiš nazaj, ker se prodajalec lahko vedno zagovarja zakaj ti ne misli vrnit denarja...
2. če izdelek ni tak kot je opisan lahko vedno vrneš...to je tudi jasno
3. Vprašanje je bilo na začetku čisto enostavno ..torej kako narediti vračilo...in to sem mu tudi povedal!
4. BTW meni ne rabiš ničesar razlagat...se čisto dobro znajdem na ebayu

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Spet pametuješ, če si plačal prek Paypala si lahko prodajalec zmišljuje kolikor hoče, pa boš dobil denar. Imam več primerov, ko je bilo tako. Vsaj dva Angleža in en Kitajec... je vedno padlo povračilo kljub nestrinjanju prodajalca. In ja tudi jaz se super znajdem na ebayu, me po 350+ nakupih še ni pustil na cedilu. Tako da ne straši v prazno, saj buyer protection program deluje.

Če pa imaš bolečo izkušnjo, ki dokazuje nasprotno, jo prosim deli z nami.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Spet pametuješ, če si plačal prek Paypala si lahko prodajalec zmišljuje kolikor hoče, pa boš dobil denar. Imam več primerov, ko je bilo tako. Vsaj dva Angleža in en Kitajec... je vedno padlo povračilo kljub nestrinjanju prodajalca. In ja tudi jaz se super znajdem na ebayu, me po 350+ nakupih še ni pustil na cedilu. Tako da ne straši v prazno, saj buyer protection program deluje.

Če pa imaš bolečo izkušnjo, ki dokazuje nasprotno, jo prosim deli z nami.

mater si tele...buyers protection je prav to kar je "buyers protection"...in ne da ti nekaj glumis in ti takoj vrnejo vse...ce kaj ni vredu in imas vredu dokumentirano dobis denar nazaj, ce pa hoces glumit pa ne dobis denarja nazaj...in ne ne strašim nobenega...očitno pa si ti nekaj neupravičeno zahteval nazaj da si sedaj trkaš po prsih kak si dobil vračilo...paypal te lahko tudi pozove, da moraš izdelek vrnit na svoje stroške prodajalcu preden ti bo ta vrnil denar ipd...kar seveda spet govori v prid temu da nimaš pojma kako deluje paypal...

in ne nimam bolecih izkusenj...in ja ce si ze omenjal stevilo nakupov in prodaj sem jih opravil krepko vec kot ti...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
No super, če si več zapravljal na ebayu, toliko bolje... a toliko manj razumljivo zakaj bluziš.
Trkam se po prsih, ker so me hoteli zajebati, pa jim je eBay/Paypal to preprečil. Pa so skušali nekaj bluziti in zavračati krivdo. Tko da ne vem kdo omenja glumo... ti si začel z neumnostmi, da so prodajalci lahko proti vračilu itd.

Če je roba slaba oziroma drugačna od oglaševane, dobiš denar nazaj. In že več nas je napisalo, da za glumo ne dobiš denarja nazaj ampak mora biti nekaj narobe z robo... ti pa še dalje tupi po svoje

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.354
113
Ravno pred 2 tednoma sem odprl case na ebayu. Kupil sem namreč ps3 controller z vibracijo. Sicer je pisalo ps3 controller, seller refurbished, ni pisalo, da je shockwawe 3. Je pa imel v oglasu 2 sliki doma poslikanega controllerja, ki pa sta bila shockwawe in se je to jasno videlo. Nikjer ni mel napisano, da sta recimo sliki simbolični. Pod case sem mu napisal, da s slikami zavaja kupce in da sem preplačal controller, če nima vibracije. Na začetku se ni strinjal. Nato sem prejet controller detajlno poslikal in priložil zraven v case, pravtako sem priložil primerjavo med oglaševanimi slikami in mojimi in zahteval 50% refund. Ko sem slike dodal, mi je seller takoj ponudil refund, ker je vedel, da je on zajebal in nima šans, ko se ebay dejansko vmeša. No, slik ni odstranil in controllerje še vedno oglašuje z njimi.

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.373
247
63
Kontaktiral sem prodajalca, ki mi je dal naslov za vračlilo. Takoj ko dobi mi preko paypala vrača. Glede stroškov pa pravi:
"Versandkosten müssen sie trage."
Google da ven en čuden prevod. Poznavalci nemščine kako bi to prevedli?
thx

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.373
247
63
Se mi je kar zdelo. Kako bi pa najceneje poslal cca 4 kg na Madžarsko? Pošta , GLS, UPS?