Spletni nakupi e-BAY (4)

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.354
113
Verjetno kar z navadno pošto. V države eu cca. 20€ od 2-5kg, če se prav spomnim.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Se mi je kar zdelo. Kako bi pa najceneje poslal cca 4 kg na Madžarsko? Pošta , GLS, UPS?
Pa si se ti premislil ali je z robo kaj narobe, ni taka kot je bilo zapisano? Ker če je drugo mu lepo odpiši nazaj, da ni tvoj problem (in tvoji stroški), če pošilja škart robo. Če je pa prvo, pa je normalno, da (najmanj) stroške vračila ti nosiš.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kako dolgo ponavadi traja, da pride paket preko swiss post singapore v SLO?
27.1.14 je šlo na pot 14.2.14 pa piše, da je bil paket sprejet in tudi oddan v tranzit do ciljne države iz Švicarske pošte.

p.s.
Kaj ta paket iz Švice gre tudi na našo carino?
Vrednost paketa je 40€.

22. jul 2007
13.382
1.641
113
124
Seveda, če je Singaporja se pripravi na 22% ddv-ja, kdaj so ti pa napisali da so dali na pošto-shipped?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.453
345
83
34
Na ebayu sem naročil eno zadevo in sem po 45ih dneh od nakupa odprl resolution case, trgovec mi je denar vrnil in napisal, naj mu spet nakažem, ko bom izdelek dobil. Sedaj sem zadevo že nabavil drugje in ne rabim še ene.. Sem mu po preteku 45ih dneh od datuma nakupa dolžan dati denar, če zadevo dobim? Me bo v nasprotnem primeru vrgu na kakšno črno listo in ne bom mogel več kupovati pri njem?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Nad 2kg je cenejši kak GLS ali DPD... nazadnje ko sem preverjal je bil to GLS - odvisno od teže, ker imajo različne cenike po razredih.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Na ebayu sem naročil eno zadevo in sem po 45ih dneh od nakupa odprl resolution case, trgovec mi je denar vrnil in napisal, naj mu spet nakažem, ko bom izdelek dobil. Sedaj sem zadevo že nabavil drugje in ne rabim še ene.. Sem mu po preteku 45ih dneh od datuma nakupa dolžan dati denar, če zadevo dobim? Me bo v nasprotnem primeru vrgu na kakšno črno listo in ne bom mogel več kupovati pri njem?
smile-1.gif

Pošteno bi blo, da mu vrneš keš na paypal ali pa mu vrneš izdelek, če ga seveda dobiš.. Ne vem za kako stvar se gre, vendar lahko običajno pri nas prodaš s profitom. Ja, mogoče te lahko da na črno listo, če jo ima.
grin1.gif
V najslabšem primeru se bo odločo, da v Slo nebo več pošiljal...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kako dolgo ponavadi traja, da pride paket preko swiss post singapore v SLO?
27.1.14 je šlo na pot 14.2.14 pa piše, da je bil paket sprejet in tudi oddan v tranzit do ciljne države iz Švicarske pošte.

p.s.
Kaj ta paket iz Švice gre tudi na našo carino?
Vrednost paketa je 40€.

1 teden je trajalo, da je prišlo iz Švice v SLO
bonk.gif

Zanimivo pa je glede na vrednost paketa, da je šlo mimo carine
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Švica ni v EU, tako da načeloma bi moral plačat uvozne dajatve. Priznam pa, da ne vem, a imata EU in Švica kak brezcarinski dogovor.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Švica ni v EU, tako da načeloma bi moral plačat uvozne dajatve. Priznam pa, da ne vem, a imata EU in Švica kak brezcarinski dogovor.

Švica je v brezcarinski coni...kot EEA samo da ni v EEa

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Če dobro razumem se potem splača vzet kak dražji paket preko swiss post in prideš lepo skozi brez, da te naši " vdrapnejo " ?
evil.gif

ni to isto...tisto je švicarska pošta, ki opravlja storitev v kitajski...tako da boš moral v vsakem primeru plačat, ker je izvor blaga kitajski...enako je to kot da bi iz kitajske prišlo z DHL samo, da pač to dela švicarski nacionalni poštni provajder...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
@HEPAN

Hvala za odgovor.
nahrung002.gif

Nekaj me še zanima, vem da sem zadnjič nekje zasledil, da je nekdo iz SLO prodajal nek izdelek in ga je nato kupil nekdo za katero državo ni bilo navedeno pošiljanje.

Torej, če sodelujem na neki avkciji in zmagam za izdelek za katerega piše, da ni na voljo pošiljanje v Slovenijo kako je potem s tem?
Kaki stroški so potem pošiljanja oziroma ali prodajalec sploh pošlje izdelek?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
@HEPAN

Hvala za odgovor.
nahrung002.gif

Nekaj me še zanima, vem da sem zadnjič nekje zasledil, da je nekdo iz SLO prodajal nek izdelek in ga je nato kupil nekdo za katero državo ni bilo navedeno pošiljanje.

Torej, če sodelujem na neki avkciji in zmagam za izdelek za katerega piše, da ni na voljo pošiljanje v Slovenijo kako je potem s tem?

jaz vedno prej kontaktiram prodajalca in vcasih se da dogovorit...drugače lahko še kakšen negativni feedback dobis

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Citat:
@HEPAN

Hvala za odgovor.
nahrung002.gif

Lahko fašeš negativen feedback, če bi bil pa jaz prodajalec, bi ti lepo poslal račun s poštnino x2
evil.gif
.
Kot že napisano, se vedno pred nakupom povpraša ali pošilja v Slovenijo in kakšna je cena. Pri meni sem še vedno v cca 80% dobil potrditev in ceno, kljub temu, da ni pisalo, da pošilja v Slovenijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Hm. Danes poskušam prodati prvo zadevo na ebay uk in mi zavrne: You're not allowed to sell internationally at this time.

Račun sem odprl pred cca 7 leti na ebay.de, mogoče bi moral tam oddati oglas? Nisem še prodajal nič, nikoli, sem pa opravil 70 nakupov in imam 100% feedback.

Rešitev?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Dodaj UK naslov od cheaperandmore v profil in ga nastavi za primary, potem bo verjetn šlo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Dodaj UK naslov od cheaperandmore v profil in ga nastavi za primary, potem bo verjetn šlo.

Ampak jaz bi rad nekaj prodal, ne kupil?