Spletni nakupi e-BAY (4)

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Vprašaj ga, če lahko pošlje običajno, ne priority. Pri nekaterih pač ne gre (pošiljajo samo tako) in se potem sam odločiš ali ti je sprejemljiva takšna poštnina.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Dodaj UK naslov od cheaperandmore v profil in ga nastavi za primary, potem bo verjetn šlo.

Ampak jaz bi rad nekaj prodal, ne kupil?

Ja kaj ti ni jasno? Če si nastaviš UK naslov potem verjetno lahko prodajaš v UK ane.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Ja že ja, videt bom pa res verodostojen, če imam tam vpisan nek fiktiven naslov.

I

Izbrisan uporabnik 3287

so kao neke omejitve kje lahko prodajas, oz moras nekaj doplacati, da si viden na vseh ebay-ih. (lahko, da se motim - naj bi bilo tako)

I

Izbrisan uporabnik 3287

info o feedback-ih: če kupite od istega prodajalca dve ali vec stvari (ne istocasno) v roku enega tedna in vam on takoj da feedback- vam ebay steje pri vasem id-ju samo en feedback. primer: kupite danes in jutri nekaj (recimo) od mene, jaz vam dam takoj feedback danes in enega jutri: ebay prikaze samo enega. pod "opisi" vasih feedbackov pa bosta vidna oba.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Včeraj dobim domov 7" LCD monitor z priloženim računom od carine in ostalimi taksami. Nič ne bi bil presenečen, če ni bi na predhodni poziv carine poslal dokazila o nakupu, katera dokazujejo da je stvar stala 21.87€ in je po mojem mnenju oproščena vseh davščin. Dodatnih stroškov je bilo za 11€.
bonk.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Zadnje čase svinje vse živo odpirajo in upajo, da bodo kaj ujagal.

Ko primerjam par stvari na mimovrste in direkt s kitajske, ene zadeve so dražje ko uračunaš carino in ddv.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Hja, po tej tečajni listi presežem 0,11€. Sem jim pa poslal scan izpiska od mastercarda, kjer se vidi koliko sem dejansko plačal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Če se prav spomim ima fedex neke čudne route. Milano, potem nekam v at, šele potem brnik.

Mogoče pa je zdaj že kaj bolje, to je bilo pred cca 4 leti

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.354
113
Italija sux, Čeprav so nam sosedi, sem na pošiljke vedno čakal dlje, kot iz UK.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.059
113
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:

Z raznimi špedicijskimi lsužbami ki so itak v italiji mafijska združba. Sicer tudi drugod ni drugače (nemčija, anglija), enako je pri nas ko čakaš GLSa 5 dni medtem ko bi pošta slo prinesla naslednji dan.

Posta Prioritaria, srednja italija do mene v 2h/3h dneh, severna italija večinoma 2 dni! Južneje pa ne naročam!
grin1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:

Je danes prišlo v SLO (ne pa še k meni). Pot je pa taka: Milano - Paris - Vienna - Ljubljana. Very efficient.
smile-1.gif

Z UPSom je ponavadi roba iz Milana že drugi dan pri meni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.558
6.641
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Na ebayu sem naročil eno zadevo in sem po 45ih dneh od nakupa odprl resolution case, trgovec mi je denar vrnil in napisal, naj mu spet nakažem, ko bom izdelek dobil. Sedaj sem zadevo že nabavil drugje in ne rabim še ene.. Sem mu po preteku 45ih dneh od datuma nakupa dolžan dati denar, če zadevo dobim? Me bo v nasprotnem primeru vrgu na kakšno črno listo in ne bom mogel več kupovati pri njem?
smile-1.gif

Pošteno bi blo, da mu vrneš keš na paypal ali pa mu vrneš izdelek, če ga seveda dobiš.. Ne vem za kako stvar se gre, vendar lahko običajno pri nas prodaš s profitom. Ja, mogoče te lahko da na črno listo, če jo ima.
grin1.gif
V najslabšem primeru se bo odločo, da v Slo nebo več pošiljal...
Kaj naj naredim. Kitajc mi po 45 dneh vrne denar, ebay primer zapre, jaz pa po dveh mescih dobim led luč. Kako naj mu jo sedaj plačam? Imam viso electron, paypal. Plačano je bilo preko vise/ paypala, potem vrnjeno na paypal/viso račun.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Probaj ga kontaktirat in mu sporoči podatke o kupljeni stvari, naj ti napiše paypal naslov, kam mu pošlješ denar.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.558
6.641
113
pri taščici
Sem že, na nek mejl ki sem ga našel na ebayu se mi zdi. Pa ni odgovora v dveh dneh, prej se je hitreje odzival. Če ne drugače ga bom preko vprašanja pri istem izdelku, kot da želim kupiti še en izdelek. Še vedno lahko kupimo še en izdelek pa mu v opombo ob naročilu napišem, da naj ne pošilja saj je to kupnina za izdelek pred dvemi meseci.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Na paypalu imaš vse transakcije, kjer najdeš tudi njegov paypal naslov v sami transakciji. Pošlješ denar na ta naslov in si zrihtal.