Spletni nakupi e-BAY (4)

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.354
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Mamicu jim spaljeno, location item :UK - malo morgen
jezen.gif

Potem pa ko plačaš, pa dobiš tole
10.gif

Sem za hec pogledal moje naročilo iz UK, ki ga čakam že 3 tedne... pri artiklu piše, da se zadeva nahaja v UK, pod profilom pa mu piše "Based in UK". Pa zdaj je kar nekaj ljudi zapored pod feedback napisalo, da zadeva ni v UK in da dostava traja več kot en mesec... Z veseljem mu bom pripopal rdeč feedback, čeprav mu zgleda dol visi.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Kako si ga dobil, kako si se dogovoril s pošiljateljem? Če po mailu, naredi printscreen mailov.

Se ti ne zdi print screen mailov malo preveč osebna zadeva za pošiljat nekam naprej, ko ne veš kdo bo to vse čital?

Debatirala sva o veliko stvareh in vmes v mailu mi je napisal, da mi stvari pošlje brezplačno, ker jih ne potrebuje, torej bi potem moral začetek in konec maila izbrisat in s tem si na carini nimajo kaj za pomagat, ker kaj je v paketu sem jim že napisal kot tudi, da je ocenjena vrednost 5€, če so že hoteli po vsej sili, da jim napišem koliko je paket vreden.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Winning bid 1 eur. Kaj ti misliš?

Es ist kein weiteres Zubehör, außer die Anleitung und das auf den Bildern ersichtliche dabei.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Kako si ga dobil, kako si se dogovoril s pošiljateljem? Če po mailu, naredi printscreen mailov.

Se ti ne zdi print screen mailov malo preveč osebna zadeva za pošiljat nekam naprej, ko ne veš kdo bo to vse čital?

Debatirala sva o veliko stvareh in vmes v mailu mi je napisal, da mi stvari pošlje brezplačno, ker jih ne potrebuje, torej bi potem moral začetek in konec maila izbrisat in s tem si na carini nimajo kaj za pomagat, ker kaj je v paketu sem jim že napisal kot tudi, da je ocenjena vrednost 5€, če so že hoteli po vsej sili, da jim napišem koliko je paket vreden.

POPOTNIK, napisi jim da gre za neke dele, ki ti jjih jhe poslal prijatelj zastonj za tvojo osebno uporabo in da vrednost ne presega 45 €. Oziroma da po tvojem mnenju, ker gre za poceni dele ne presega niti 22 € in je to to. Meja, če ti pošlje fizična oseba zastonj neki artikel je 45 € da se izognes dajatvam. Zdaj lahko mas debilnega carinika, lahko imas pa normalnega in bo slo skozi...druagce bos moral vlozit zahtevek za vračilo preveč plačanih dajatev.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.123
10
38
Ksz...

Prodajal zadevo, kjer sem imel opcijo posiljanja v Nemcijo, v opisu dodal druge eu dezele, sedaj mi zbida tip iz Armenije, ki sicer zgleda ok, ampak, Armenija ni ne Nemcija, ne EU, paket je recimo tezak 30 kg in vreden 900 eur. Kako ga skenslat? Ali poslat pa mirna bosna? Ker postnina bo pomoje ohoho!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
POPOTNIK, napisi jim da gre za neke dele, ki ti jjih jhe poslal prijatelj zastonj za tvojo osebno uporabo in da vrednost ne presega 45 €. Oziroma da po tvojem mnenju, ker gre za poceni dele ne presega niti 22 € in je to to. Meja, če ti pošlje fizična oseba zastonj neki artikel je 45 € da se izognes dajatvam. Zdaj lahko mas debilnega carinika, lahko imas pa normalnega in bo slo skozi...druagce bos moral vlozit zahtevek za vračilo preveč plačanih dajatev.

Hvala ti za info.
nahrung002.gif

Mi je pa ženska, ki se je javila, ko sem klical na pošto isto omenjala teh 45€ samo mi ni bilo jasno zakaj se gre.
Sem jim pa v mail napisal še mojo telefonsko, če bi slučajno rabili še kake informacije.

Upam, da pride paket v ponedeljek ali torek do mene, bom javil kako se bo zadeva razpletla.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.123
10
38
Tnt, ups itd so kar okol 500 eur
smile-1.gif
)))

Sicer to mene niti ne zanima, placa kupec, v bistvu me bolj zanima kako skelnslat zadevo, da je za ebay cisto!

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, pomoje tudi gre samo za embalažo, samo je res neumnost, da se prodaja embalaža, očitno cilja na to, da bi kdo biddal misleč, da pride zraven tudi vsebina emabalaže.
smile-1.gif
Winning bid pa ni ravno merilo, precej stvari se lahko proda pod ceno.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ksz...

Prodajal zadevo, kjer sem imel opcijo posiljanja v Nemcijo, v opisu dodal druge eu dezele, sedaj mi zbida tip iz Armenije, ki sicer zgleda ok, ampak, Armenija ni ne Nemcija, ne EU, paket je recimo tezak 30 kg in vreden 900 eur. Kako ga skenslat? Ali poslat pa mirna bosna? Ker postnina bo pomoje ohoho!

naj ti nakaze dnar potem pa poslji.ne vidim problema...lepo vse poslikaj ko bos pakiral pa dajal na posto ijn je to to

bla11111

Pripravnik
18. apr 2012
117
-2
18
Citat:
Uporabnik bla11111 pravi:
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
uf, sej imaš še čas. vsaj en mesec moreš počakat potem mu pa butni dispute, pa dobiš dnar nazaj
smile-1.gif

Kaj pa si to naročil...če ni skrivnost
smile-1.gif

link

Se je pa danes spremenil status v "Parcel sent to country of destination" tako da bo očitno vse OK

Hmm, še malo pomoči bi rabil. Sedaj imam že od 6.2 status "Parcel at customs in country of destination" kaj naj bi to pomenilo, poslano je iz Nizozemske zakaj bi bil sedaj na carini?

I

Izbrisan uporabnik 3287

Kaj je sedaj fora. neko zadevo bi moral dobiti do vceraj (max datum za dostavo). ko zelim odpreti case, mi ebay napise: da se ni dovolj casa poteklo (narocil in placal 31/12-2013). poslal mail prodajalcu - ne odgovori. delam kaj narobe?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Kaj je sedaj fora. neko zadevo bi moral dobiti do vceraj (max datum za dostavo). ko zelim odpreti case, mi ebay napise: da se ni dovolj casa poteklo (narocil in placal 31/12-2013). poslal mail prodajalcu - ne odgovori. delam kaj narobe?

dispute lahko sprozis v 30 dneh od datuma max dostave...prvi dan po predvideni dostavi ocitno se ni dovolj casa

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
KSZ

A kdo pozna sistem koliko se Pošta sploh ukvarja z izgubljenimi / ukradenimi pošiljkami? Namreč meni se zdi da oni samo zapišejo da se je to pa to zgodilo in zadeva je zaključena
crazy1.gif

Ebay ali Amazon sicer krijeta kupca vedno v takem primeru.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik smt pravi:
kje lahko vidis vse svoje nakupe? recimo par let stare?

Slikic in tega ne moreš več videt. lahkopa vidiš opis nakupov. ce imas nemski ebay gres na Ubersicht ihre kaufe -->Archieveiert

in tam vidis potem svoje nakupe za zadnja 3 leta