Spletni nakupi e-BAY (4)

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Torej to iz tvojega posta pomeni, da boš kmalu dobil na dom pismo za plačilo carine in ddv?
Če ni skrivnost, koliko si presegel tisto magično mejo, ko gre še mimo carine?

Vrednost je 39eur.

Dobil pa za plačat DDV in Stroške založene bančne garancije? In kva točno je to za 4eure?

Če si ti dobil plačilo carine za 39€, pol sem jaz pečen za nakup nad 60€
bonk.gif

Sej pa je jasno. Načeloma (obstaja možnost, da gre kakšna zadeva čez) nad 22€ plačaš DDV+manipulativne stroške, nad 150€ pa ddv+carino+manipulativne stroške.

bla11111

Pripravnik
18. apr 2012
117
-2
18
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
uf, sej imaš še čas. vsaj en mesec moreš počakat potem mu pa butni dispute, pa dobiš dnar nazaj
smile-1.gif

Kaj pa si to naročil...če ni skrivnost
smile-1.gif

link

Kupujem Avtoradio

Se je pa danes spremenil status v "Parcel sent to country of destination" tako da bo očitno vse OK

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kajvse te pošiljke, ki jih naročiš iz Amerike vozi GLS?
Tisto ko sem par postov nazaj omenil, da ti v paypal piše dva nakazila eno za prodajalca drugo za poštnino sem sedaj gledal tracking number na ebay in videl, da mi piše da je dostavljeno na Arvato za dostavo na cilj in tam piše:

27.1.14 GLS Nemčija
30.1.14 GLS Avstrija

Kaj za vraga toliko prekladajo po teh skladiščih ?
To, da bo pripeljal GLS iz Avstrije pomeni, da gre direktno mimo naše carine ali bodo še naši biseri na carini ta paket prekladali?

p.s.
Če ne štejem stroškov poštnine je en paket v vrednosti 5€ drugi pa 10€

p.s.2
Paket iz kitajske v vrednosti 40€ ( 3 komadi iste stvari od istega prodajalca ) mi je računalo 3 poštnine, to pomeni, da bodo stvari prišle vsaka v svojem paketu čeprav imam samo 1 tracking number ali vse v eni škatli?

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Meni je Kitajc skupaj poslal tudi ko sem opravil ločena nakupa z razmakom dveh dni...
Glede na to da ti si artikle kupil naenkrat in da ti je dal en tracking sem skor 100% da je vse v isti škatli...

Za take primere se je bolje vnaprej dogovoriti s prodajalcem...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

običajno iz aliexpress dobim s chinapost v recimo 1 mesecu, par stvari sem tudi že extendal po 60 dneh, zadnji nakup pa je bil poslan s HK post
Naročeno 19.1., iz HK je šlo 23.1. v SLO prišlo 29.1., 31.1. mi je bilo dostavljeno. Ne vem a je to normalno za HK post ali samo srečno naključje?

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Citat:
Vem sedaj za drugič, tokrat me bo pa očitno ta šola nekaj stala
frown-1.gif
Zakaj bi te stala? Plačal si tri poštnine, če je prodajalec poslal v enem paketu mu opiši situacijo, pripni skenirane dokumente od carine in zahtevaj vračilo stroškov. To je pač njegov problem.
V bodoče pa zadevo prej opiši in zahtevaj 3 ločene pošiljke.
smirk-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če bi prej vedel, da bo vse vrgel v eno bi mu opisal, saj pravim da se še učim na tem področju
wink-1.gif

Do sedaj sem vedno kupoval po en izdelek naenkrat takrat, ko sem rabil, ker je pa ta imel še samo 3 in je bil daleč najcenejši od ostalih pa sem vzel vse kar je še imel.

Glede na to, da mi je pred zaključenim nakupom izpisalo 3 poštnine sem pa predvideval, da bodo 3 ločene pošiljke.

adela

Zelenc'
15. apr 2012
8
0
1
Še ena, ki naroča zadeve iz Kitajske (aliexpress).

Kot prvo me zanima, a kdo od vas prejme račun zraven, ko kaj naroči? Je treba rečt al kako?

Kot drugo me zanima, če tu carina pošlje domov ali te pokliče, da jim dostaviš potrdilo o plačilu, ali velja samo bančno potrdilo? (jaz sem npr. plačala 8 stvari skupaj, od 8 trgovin in en sam izdelek iz tega plačila ni viden).

Hvala!

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.354
113
Račun ti noben ne bo poslal zraven (skoraj), mogoče edino, če ga prosiš.

Carina ti bo po pošti poslala papirje, da imajo na carini tvoj izdelek in da jim moraš poslati kako dokazilo o ceni in poštnini. Jaz sem največkrat šel samo na spletno stran, kjer sem opravil nakup, in iz zgodovine nakupov naredil printscreen, kjer je vidna cena. To je to.

adela

Zelenc'
15. apr 2012
8
0
1
Zanimivo, da je to zadostovalo. Hvala, nisem poučena o tem, kako ukrepati, ko pride do kakšne prepreke... Zaenkart sem prejela samo en paket brez težav (16 dni) repetitor za gsm.

Hvala za odgovor.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Jaz jim napišem ceno in dodam link na aliexpress snapshot, ki je viden vsakomur. Tam je seveda cena, kot je bila takrat, ko je bilo naročilo izvedeno. Recimo en naključen http://www.aliexpress.com/snapshot/298267598.html Snapshot link dobiš tako, da med naročili klikneš na sliko izdelka.

Screenshot se da popraviti, poznam celo folk, ki jih je popravljal in dejansko je celo šlo čez pri carini.

adela

Zelenc'
15. apr 2012
8
0
1
Hvala, samo da vem kako in kaj
wink-1.gif

Ampak kje pa potem nabavljajo firme? Saj nekako morajo poknjižit račune... ampak če jih ni, pa zaloge vodit...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.354
113
Naročilo z aliexpressa in tracking...

jpg.jpg

Dvakrat dispatching, pa pustmo to. Zdaj na koncu pa piše NULL in PEK
confused-1.gif
Se komu sanja?

adela

Zelenc'
15. apr 2012
8
0
1
baje, da PEK je Peking, NULL pa da pošiljka stoji. Naj me kdo popravi.

Jaz vse Kitajce vprašam in mi z veseljem odgovorijo
wink-1.gif