Spletni nakupi e-BAY (4)

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Vseeno, jaz se se na co.uk (zaradi engleščine). Up. ime pa deluje tudi na ostalih(tako prodaja kot nakup sem delal že na nemškem).
Za poštnino lahko izveš že med iskanjem tako da tam pod Sort. daš Price+shipping(ponavadi dam lowest first) ter imaš nato možnost:Your location
ali pa
Ko klikneš izdelek pogledaš: Shipping and payments(zavihek v oglasu) tam nastaviš slovenijo in ti pokaže koliko bo prišla poštnina
za kake majhne zadeve ponavadi ni poštnine

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hvala. A obstaja globalno iskanje? Mene namreč ne zanime iz kje je kitara, samo, da je v EU. Če iščem na ebay.com - je to globalno ali moram za vsako državo posebej iskat?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
na levi strani.Če greš npr na ebay.co.uk imaš spodaj možno:
Item location( nemškem: Artikelstandort:)
on eBay UK oz. Deutschland
UK Only oz. Deutschland
European Union
Worldwide
tukaj izbereš in ti bo filtriralo izdelke .
Vendar pazi pred nakupom vseeno poglej iz kje bo poslano ko klikneš izdelek pri poštnini(pod
bonk.gif
ceno izdelka) ti piše naslov.

Nazadnje urejeno:

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.323
300
83
39
Ljubljana
ksz:

a kdo ve kaj to točno pomeni:

20 Shipment on hold LJUBLJANA - SLOVENIA 12:28

Monday, January 27, 2014 Location Time
19 Shipment on hold LJUBLJANA - SLOVENIA 14:38

18 Shipment held - Available upon receipt of payment LJUBLJANA - SLOVENIA 12:06

17 Clearance processing complete at LJUBLJANA - SLOVENIA LJUBLJANA - SLOVENIA 09:07

16 Arrived at Sort Facility LJUBLJANA - SLOVENIA LJUBLJANA - SLOVENIA 08:25

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pomeni, da pošiljka čaka na prejem plačila. Ko je bilo plačilo prejeto, so zadevo poslali in je že v Ljubljani

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Pokliči na pošto in vprašaj, včasih oni probavajo dostaviti pa čeprav jih ni niti blizu...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.323
300
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Torej to iz tvojega posta pomeni, da boš kmalu dobil na dom pismo za plačilo carine in ddv?
Če ni skrivnost, koliko si presegel tisto magično mejo, ko gre še mimo carine?

pojma nimam, klical sm DHL pa so pravijo da so sicer poslali obvestilo po smsu ampak nism nč dobu
potem so hoteli neka dokazila po mailu

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.323
300
83
39
Ljubljana
Citat:
Torej to iz tvojega posta pomeni, da boš kmalu dobil na dom pismo za plačilo carine in ddv?

Vrednost je 39eur.

Dobil pa za plačat DDV in Stroške založene bančne garancije? In kva točno je to za 4eure?

bla11111

Pripravnik
18. apr 2012
117
-2
18
Vprašanje za poznavalce
smile-1.gif

že skoraj en teden imam status "The parcel has been announced to PostNL and can be tracked"
Kaj sedaj pomeni ta "announced"? Google vrže ven "Najavljen", torej moje vprašanje je ali to pomeni, da je izdelek že na pošti, ali da je prodajalec samo najvil, da bo zadevo prinesel na pošto?

Nazadnje urejeno:

bla11111

Pripravnik
18. apr 2012
117
-2
18
Trgovina je v Roterdamu in iz tam naj bi tudi poslal zadevo. Zanimivo mi je samo to, ker je že en teden ta status "announced"

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
maš tracking številko?
Verjetno imajo isto za en k tracking po EU kot pa naša pošta...Samo vidiš da je poslano potem pa nič več.

Nazadnje urejeno:

bla11111

Pripravnik
18. apr 2012
117
-2
18
Imam tracking št.

https://www.postnl.nl/zakelijk/english/

Ko na PostNL kliknem track me preusmeri na stran od TNT, kjer vidim ta status. Malo me skrbi, ker je prodajalec izdelek vreden 150€, verjetno pomotoma ponudil za 50€. Jaz sem zadevo kupil, on pa je potem ceno popravil na 150€ za naslednjega kupca. Dal mi je tudi že pozitiven feedback, jaz ga njemu seveda še nisem dal.

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
uf, sej imaš še čas. vsaj en mesec moreš počakat potem mu pa butni dispute, pa dobiš dnar nazaj
smile-1.gif

Kaj pa si to naročil...če ni skrivnost
smile-1.gif

link

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:

Vrednost je 39eur.

Dobil pa za plačat DDV in Stroške založene bančne garancije? In kva točno je to za 4eure?

Če si ti dobil plačilo carine za 39€, pol sem jaz pečen za nakup nad 60€
bonk.gif

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.354
113
Jaz danes prejel paket v vrednosti nekaj čez 30€, prelepljen z napisom, da je bil pregledan na carini. Pa so zgleda ocenili, da gre za manj kot 22€ in samo poslali dalje k meni.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.354
113
Evo in tudi zame prvi problem po XY letih kupovanja po eBayu. Kupil refurbished play station 3 controller. Objavljeni sta dve sliki controllerja, na eni se jasno vidi, da piše dualshock 3, kar pomeni, da vibrira, zato sem ga tudi kupil. Prodajalec ima 100% feedback. Danes sem zadevo prejel, vendar nima dual shocka, je navaden brezžični controller, ki ga v slo tudi dobim za tako ceno oz. še ceneje. Sem odprl case in mu tam pisal, da pač zadeva ni taka, kot ima objavljeno sliko, nikjer pa ne piše, da je slika simbolična. Mam kake šanse? Jaz ga pošiljal nazaj ne bi, ker me pride poštnina 10€, razen, če jo krije. Kake opcije vse mam?