Spletni nakupi e-BAY (4)

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ja to predhodno plačevanje je malo precenjeno...jaz tega ne uporabljam, ker pomeni še dodatno obiranje..

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kako je pa s tem ko daš nekomu ponudbo ( make offer ) in ti da potem prodajalec nazaj svojo ponudbo, ki ti ustreza?

Če grem na buy mi še vedno piše tista, ki jo je postavil ob oddaji oglasa in nikjer ne najdem tiste, ki mi jo je sedaj ponudil.

Ne bi rad kaj narobe naredil zato raje vprašam, kako se sedaj plača po tej ceni, ki mi jo je ponudil, ker je verjetno kdo od vas že imel podobno situacijo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Hvala za info
nahrung002.gif

Mater je tu enih fint pri tem ebay, vidim, da je še veliko stvari, ki jih morem osvojit.
Hvala še enkrat vsem, ki mi pomagate
nahrung002.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kako je pa s tem ko daš nekomu ponudbo ( make offer ) in ti da potem prodajalec nazaj svojo ponudbo, ki ti ustreza?

Če grem na buy mi še vedno piše tista, ki jo je postavil ob oddaji oglasa in nikjer ne najdem tiste, ki mi jo je sedaj ponudil.

Ne bi rad kaj narobe naredil zato raje vprašam, kako se sedaj plača po tej ceni, ki mi jo je ponudil, ker je verjetno kdo od vas že imel podobno situacijo.

v ebay messagingu si obvescen o nasprotni ponudbi...lahko potem seti das 1x nasprotno ponudbo...inpotem je dalje isto kot pri vsem ostalem :D ...nimas kaj falit

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kako kupim različne izdelke od enega prodajalca?

Sem ga že kontaktiral in mi bo združil/zmanjšal poštnino.
Ko pa želim plačat, pa mi vedno ponudi dve različni poštnini.
Kako lahko sedaj to uredim?

En izdelek sem po nesreči že kliknil kupi, nisem pa še plačal. Kako ga lahko skenslam? Jebiga, nemški ebay, in sem iskal, kje bo zmanjšana poštnina in je že bilo prepozno:(

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Meni je vedno potem ebay avtomatsko ponudil combine nekot. Se pa ne spomnim natančno, ker že več let nisem tega koristil. Ampak to je bilo pri prodajalcih, ki so že v pogojih imeli napisano kako je z dodatnimi artikli - recimo prvi 20, vsak dodaten 10.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ja to predhodno plačevanje je malo precenjeno...jaz tega ne uporabljam, ker pomeni še dodatno obiranje..
Kako precenjeno? Stroški so enaki, kot če bi ti naši po normalnem postopku carinili. Plus je to, da dobiš pošiljko prej, minus pa to, da nimaš možnost, da gre čez brez carine. To je vse. Vsaj v mojem primeru je bilo tako.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Še moja zadnja izkušnja. 31.12. iz USA naročil nek dodatek za telefon s ceno 90$. Prodajalec je na paket napisal vrednost 45$ in je šlo kar mimo carine. Zanimivo.
Aha, na dom sem dobil še prej kot v 14 dneh, pa je šlo za USPS First Class in ne za express varianto.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
evo sedaj po parih dneh sem dobil email z združenim računom.
ampak mi spet nč ni jasno, ker sem dobil 2 emaila. V enem je nižja poštnina (kot sva se zmenla), v drugem pa držaja poštnina (normalna).
Na bilo kater email kliknem pay now, mi vrže na račun z dražjo poštnino.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Kako precenjeno? Stroški so enaki, kot če bi ti naši po normalnem postopku carinili. Plus je to, da dobiš pošiljko prej, minus pa to, da nimaš možnost, da gre čez brez carine. To je vse. Vsaj v mojem primeru je bilo tako.

ko si jaz skupaj potegnem ponavadi tudi z možnostjo carinjena, me pride dražje kot pa če plačam normalno poštnino + davek...

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
še moja ena neverjetnejših
cool-1.gif

poslano iz kitajske 31.12.2013, dobil 17.1.2014
cheer.gif

se mi je pa prvič zgodilo tole....pošta je potovala z švedskim tracking number
shocked-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kitajci se učijo in ponujajo vedno več opcij pošiljanja. Pošiljanje preko švicarske ali švedske pošte je trenutno precej popularno, pa tudi preko singapurske pošte. Paket prispe v nekje 3 tednih, včasih še prej. 1-2 leti in več nazaj je minil cel mesec za kitajske pakete, danes pa je precej izbire za minimalno doplačilo, beri drobiž.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
evo sedaj po parih dneh sem dobil email z združenim računom.
ampak mi spet nč ni jasno, ker sem dobil 2 emaila. V enem je nižja poštnina (kot sva se zmenla), v drugem pa držaja poštnina (normalna).
Na bilo kater email kliknem pay now, mi vrže na račun z dražjo poštnino.

Ker ni bilo veliko razlike in se mi že malo mudi, sem plačal po višji poštnini.
Danes pa dobim vrnjeno razliko
cheer.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pri nakupu na ebay sem plačal poštnino in ceno za izdelek, ki sta bila napisana, sedaj pa gledam na paypal da je samodejno to razbilo na dva naslovnika.

Pod eno je cena artikla + malo poštnine ostali del poštnine je pa šel na drug naslov..

V čem je finta?

Če vse seštejem skupaj pa ustreza tistemu kar je bilo na ebay cena+poštnina.

Edit:

Sem našel v čem je hec
redface-1.gif
, ko sem na paypal malo zaskrolal navzdol in našel tole: Global Shipping Program

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
In koliko hitreje stvar dobiš, če sploh
sprasujem se.gif

Tolk kot si naša carina drgač vzame. Torej v najboljšem primeru profitiraš dan ali dva, v najslabšem pa kak teden ali več.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Vprašanje. Nikoli nisem uporabljal ebay-a, sedaj pa ne vem na katerem se je potrebno registrirati. Nemški? Avstrijski? Vseeno?

Kupujem eno kitaro namreč, moram v zakup vzeti tudi stroške prevoza.