Spletni nakupi e-BAY (4)

adela

Zelenc'
15. apr 2012
8
0
1
"KAO" tako naj bi blo. Jaz sem mela za repetitor tracking še vedno na poti, ko je na vratih pozvonil poštar
wink-1.gif

Niso najbolj ažurni pri teh sledenjih...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Ne se hecat, sem naročil 12.12.2013, pa je zadeva še v Pekingu in stoji?
bonk.gif

Problem je ker te kitajci/lkorejci koristjo dropshippinge, vsaj to opazam zadnje čase. in poslje iz kitajske/koreje v francijo, od tu pa potem dalje.
Vmes pa seveda polovico pokradejo
bonk.gif
, že dvakrat sem naročil isto stvar, nikol ni prisla, pa je minilo od zadnje že več kot 45 dni, tako da imam dispute odprt. Seller me sicer prepričuje da bo "zdej zdej" , ampak realno pa jutri dam Escalade pa nej se kdo drug ukvarja z njim.
Razlog da mi je pa tako vseeno je pa tak, da je napisal da pošilja iz Italije, na koncu je pa priznal da pošilja iz Koreje preko dropshippinga.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.354
113
Še 8 dni ma časa za dostavo, nato nisem več zaščiten. Naj prosim za podaljšanje tega roka, ali pa odprem dispute?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Se mi zdi, da tisto kar je bilo naročeno pred našim novim letom, vse zamuja. Recimo en moj primer.
Received by China Post Ningbo Slovenia 20131029 1635
potem pa je hodilo čez 4 večja kitajska mesta dobra 2 meseca dokler je ni končno zapustilo
Sent to airline Beijing Slovenia 20140107 0425

pa še potem je trajalo 14 dni da je prišlo do mene.

tako da tvoja še ni tako huda, samo dober mesec da je šla dejansko na pot
Received by China Post Changzhou Slovenia 20131217 1518
zapustila kitajsko
Sent to airline Beijing Slovenia 20140131 0306

če bi ugibal, bo čez ene 10 dni pri tebi.

edit: za tracking uporabljam http://track-chinapost.com/startairmail.php se mi zdi, da se lepše vidi kje hodi paket

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Čas od decembra do februarja ni najboljši za nakupe iz Kitajske. Decembra (tudi prej) je povečanje naročil od drugod, Januarja-Februarja imajo pa Kitajci nov let. Naročila ves časa padajo in se malo zabaše vse.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
meni je pa tale boljša 17track ...ni treba vedet prek katere pote je bilo poslano...vse preišče
cool-1.gif

tudi pkaže vsako postojanko....

22. jul 2007
13.382
1.641
113
124
Kot je že nekdo pred tem napisal, če seveda ima prodajalec izbiro naj se pošlje z; singapor, sweden ali pa vsaj hong kong post in izogibajte se china, ker je zadnje pol leta res pogreb ratal
tongue-1.gif
, se v časih splača doplačati kakšen dolar poštnine.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.453
345
83
34
Kdej naročim več kakšnih artiklov, ki jih probam šele čez en čas, po preteku 45ih dni in pozitivnem feedbacku trgovcu. Kitajčki vrnejo denar v tem primeru oz. pošljejo nov artikel? Nisem še nikoli pisal po tolikem času, pa ugotavljam, da sm že kar dost denarja spušil, ker nisem reklamiral stvari.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Po 45 dneh ne bo nic od vracila.... Ocitno kupujes zadeve katere ne potrebujes....

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.453
345
83
34
Naročiš 10 istih artikliov, na njih čakaš 40 dni, v preostalih petih pa ne sprobaš/porabiš vseh..

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Seller je lociran na Kitajskem,medtem ko proizvod bos dobil iz EU. Ena opcija je da ima robo že v EU, druga je pa da uporabi dropshipping in pride roba do tebe, v nobenem primeru nebos dolžan plačat carine ali ddv.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Mi lahko nekdo pomaga pri tej zadevi?

Dobil pošto iz carine, da so zadržali paket in da jim naj pošljem račun ali kako drugo dokazilo.

Torej dobil sem zastonj stvari, ki so v tem paketu in za njih nimam nikakršnih dokumentov in nisem rabil nič plačat.

Sedaj me zanima kaj jim naj v takem primeru sploh pošljem, da bodo zadevo poslali naprej brez kompliciranja.

Klical sem na tel številko, ki je na tem potrdilu iz carine in tam so mi rekli, da naj pošljem mail in napišem kaj je v paketu in da sem zadevo dobil zastonj in da moram tudi napisat vrednost paketa.

Če naredim tako kot so mi svetovali po telefonu bi mail izgledal nekako takole: " v paketu je ta in ta roba, vrednost je po moji oceni 5€ "

Bo to šlo skozi ali je potrebno napisat še kaj druga?

Koliko bo sedaj potrebno plačat za to njihovo storitev, ko so pošiljko zadržali?

Hvala že vnaprej vsem za odgovore in pomoč.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Prvi problem je, da so not deli, drugi problem pa je v tem, da na avkcijah cene skačejo različno tam od 1$ pa do 50$ in seveda kot zakleto sedaj ni niti enega, ki bi bil izpod 40$, torej če jim pošljem kakršenkoli link od podobnega izdelka zategnem sam sebe.

Ta paket, ki je pa sedaj na carini pa sem dobil popolnoma brezplačno.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.204
1.354
113
Kako si ga dobil, kako si se dogovoril s pošiljateljem? Če po mailu, naredi printscreen mailov.