Spletni nakupi e-BAY (4)

rno

Zelenc'
22. sep 2013
5
0
1
Citat:
1.) Case se vedno odpira pred koncem poteka roka. Meni se je tudi že zgodilo, da je bil prodajalec izbrisan, pa je zadeva vseeno prišla. Nisem mogel dati niti pozitivnega feedback-a, ampak se nisem sekiral glede tega.
2.) Prodajalec, ki je bil izbrisan, ne more dobiti denarja nazaj, ker je izbrisan (vsaj kolikor jaz vem).

Jaz bi paket prevzel, preveril če je vse ok in pisal na Ebay, da je izdelek prišel in kam nakažem denar. Zelo verjetno ti sploh ne bodo odgovorili, če pa bodo, pa da ni treba nakazat. Če pa dobiš za nakazilo pač nakažeš in se ne sekirat za Kitajca. Ti si pošteno zaključil nakup, izvršil vse obveznosti in s tem zaključil. Kitajc ti sigurno ne bo nič težil, če že kdo, bi ti težil Ebay.

Škoda bi bilo, da Ebay sedaj prenehaš uporabljati, drugič pa ne panično reagirat ob vsaki malenkosti. Lahko tudi prej povprašaš tukaj. S parimi nakupi ti bo pa že bolj jasno kako in kaj pričakovati.

PS: Pa ne poslušat tistih, ki ti pravijo, da je najlepše nategnit kogar se le da in da bodi srečen, ker nisi nič plačal in še dobil izdelek. Pošteno je, da narediš kar je v tvoji moči, da izvršiš obveznosti. Če pač dobiš, da si jih in ti ni treba nakazovat, potem pač enostavno zaključiš in je.

Sicer mislim da ebay ne bi težil zaradi denarja, saj nima (predvidevam) pregleda nad tem ali je pošiljka prispela ali ne, razen če bi se prodajalec oglasil. Je pa itak izbrisan, tako da dvomim...

Kje oz. kam lahko kontaktiram ebay?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik rno pravi:

Kje oz. kam lahko kontaktiram ebay?
Poglej na case-u, če lahko še kaj odpišeš, sicer se pa na Help obrni in tam pobrskaj. Žal pa Ebay nerad komunicira z uporabniki
grin1.gif
. Lastne.izkušnje.press

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.343
2.386
113
Pomurje

sem čisti začetnik za ebay, klikam pa mi nekdo nagaja
smile-1.gif
v čem je finta?

kako se slika doda direkt v odgovor?

Nazadnje urejeno:

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Na strani klikni na sliko z desnim klikom in kopiraj URL do slike...

In ne, nihče ti ne nagaja, samo višjo ceno je že postavil in bo, dokler je ne presežeš, vedno on boljši ponudnik...

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.343
2.386
113
Pomurje
Hvala za odgovor okrog slike.

Kako pa se mu viša cena, če fizično ni prisoten oz. ko jaz višam njemu avtomatsko doda 1€

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
On je nastavil najvišjo ponudbo na 321 €, zato je do tega zneska avtomatsko vedno presegel tvojo ponudbo...

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Recimo, da je aktualna cena 40 EUR. On je recimo ponudil 80 EUR. Ebay seveda ne da takoj 80 EUR ,ampak vedno 1 EUR več kot je trenutna vrednost. Torej, če ti ponudiš 50 EUR, mu bo Ebay avtomatsko ponudil 51 EUR. In tako dokler ne presežeš njegove nastavljene vrednosti. Vse je po pravilih in te nihče ne nateguje.
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Tam kjer daš ceno, to je tvoja najvišja ponudba. Ni kje posebej za nastavit.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ko smo ravno pri tem, bi še jaz nekaj vprašal.
Bom kar vzel zgornji primer, da je aktualna cena 40€, torej, če recimo ponudiš ti iz prve 80€ in je recimo zadnja ponudba od drugih ob zaključku 50€, kaj potem plačaš za izdelek 80€ ali recimo 51€?

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Ko smo ravno pri tem, bi še jaz nekaj vprašal.
Bom kar vzel zgornji primer, da je aktualna cena 40€, torej, če recimo ponudiš ti iz prve 80€ in je recimo zadnja ponudba od drugih ob zaključku 50€, kaj potem plačaš za izdelek 80€ ali recimo 51€?

51€

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Nekako je tako, da če si namenjen licitirat, se pripravi, da boš licitiral zadnjih 5 minut ali mogoče manj, ker boš tako presenetil nasprotnike. Vedno poglej, kakšna je cena izdelka, ki ga licitiraš, v normalni prodaji, da ne boš preplačal, ko se boš "boril" na avkciji.

Cena izdelka je pa, kot sem že napisal, nespremenjena, ne glede na to, kako visoko ponudbo si ti dal, prišteje se pač 1€ glede na zadnjo ponudbo.

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
pa ko greš na licitacijo obvezno označi free shipping, ker te lahko z poštnino oberejo ko mrjasca in pri izdelkih manjših vrednosti, ga skoraj 100% preplačaš z drago poštnino...(drugo so dražji in težji izdelki, ki jih sploh ne pošiljajo z free shiping )..lp

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
782
37
28
Koliko časa ponavadi taja, da če se prodajalac odloči za refund, da dobim denar na kartic (A banka)

Hvala

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Z refundom ne dobiš denarja na kartico, ampak na PayPal račun, razen če imaš predplačniško kartico, kjer gor nalagaš denar.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Denar dobiš na kartico (vsaj js na visi electron, ki je vezana na moj primarni račun), traja pa nekje 3,4 dni.