Citat:
1.) Case se vedno odpira pred koncem poteka roka. Meni se je tudi že zgodilo, da je bil prodajalec izbrisan, pa je zadeva vseeno prišla. Nisem mogel dati niti pozitivnega feedback-a, ampak se nisem sekiral glede tega.
2.) Prodajalec, ki je bil izbrisan, ne more dobiti denarja nazaj, ker je izbrisan (vsaj kolikor jaz vem).
Jaz bi paket prevzel, preveril če je vse ok in pisal na Ebay, da je izdelek prišel in kam nakažem denar. Zelo verjetno ti sploh ne bodo odgovorili, če pa bodo, pa da ni treba nakazat. Če pa dobiš za nakazilo pač nakažeš in se ne sekirat za Kitajca. Ti si pošteno zaključil nakup, izvršil vse obveznosti in s tem zaključil. Kitajc ti sigurno ne bo nič težil, če že kdo, bi ti težil Ebay.
Škoda bi bilo, da Ebay sedaj prenehaš uporabljati, drugič pa ne panično reagirat ob vsaki malenkosti. Lahko tudi prej povprašaš tukaj. S parimi nakupi ti bo pa že bolj jasno kako in kaj pričakovati.
PS: Pa ne poslušat tistih, ki ti pravijo, da je najlepše nategnit kogar se le da in da bodi srečen, ker nisi nič plačal in še dobil izdelek. Pošteno je, da narediš kar je v tvoji moči, da izvršiš obveznosti. Če pač dobiš, da si jih in ti ni treba nakazovat, potem pač enostavno zaključiš in je.