Spletni nakupi e-BAY (4)

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ja, cariniki se bojijo za službe in sedaj garajo kot nori, da bi upravičili svoj obstoj. Tudi jaz jim pošljem linke za vse stvari, ki jih pričakujem, pa naj sami raziskujejo, če mislim slučajno ogoljufati državo za 2 centa.

Kar naj se bojijo, teh 5-15€ k bodo pobrali in čez roko spustili par miljončkov jih ne rabimo; Še na sodišče bi te poslali za 5€, pa niso normalni
stupid-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
391
83
KSZ

Ali pa se je folk po spletu preveč hvalisal, kako so jim šle pošiljke skozi...

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
233
8
18
Z`dežele
Res je in zato so se podaljšali časi dostav tudi do 5 dni. Včasih pride po trackingu v LJ in potem miruje tam 4-5 dni.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Citat:
Sedaj v enem mesecu 3x obvestilo za čisto navadne pakete z robo pod 10 EUR.
hehe, jest sam upam,da nam ne prepovejo kupovat prek spleta iz kitajske....meni nonstop pošiljajo pisma, da rabijo dokazila o plačilu....na njihovo žalost, imajo z mano sam zgubo
cheer.gif

in ja kot je že nekdo napisal.....tolk enih komplikacij pa zajebavanj, za par €
bonk.gif

rno

Zelenc'
22. sep 2013
5
0
1
Zdravo,
imam eno (zapleteno) vprašanje...
1 mesec nazaj sem naročil izdelek iz Kitajske. Takoj sem plačal prek paypal, potem pa dobil email iz ebaya da so mogli izdelek umakniti zaradi nevemčesaže. V paniki sem takoj odprl primer na ebay in napisal da se bojim da ne dobim izdelka in bom izgubil denar. Čez dan, dva sem dobil povrnjen ves denar, in ko sem potem gledal, prodajalec ni več član ebaya.
V petek pa dobim carinsko pošto da je izdelek pri njih in naj pošljem kakšno potrdilo. Poslal sem izpisek iz paypal-a, ker iz ebaya ga ne morem-se ne da več videti za kater nakup se je šlo.
Ker ne bi imel rad težav s kitajci bi rad ta denar nakazal nazaj. Imam email prodajalca na paypal-u, vendar ne upam direktno njemu nakazat, ker me je enkrat že peljal na led, in tudi sedaj bi lahko kaj zamutil. Rad bi to uredil prek ebay-a, samo nevem kaj naj jih kontaktiram...
Kaj bi vi storili v mojem primeru? Bo pa to definitivno moj zadnji nakup prek ebay-a. Ko se to uredi, zbrišem račun na ebayu in paypalu, ne da se mi sekirat zaradi tega...
bonk.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Kvečjem si ti
bonk.gif

Kakšna panika zaradi nakupa. E-bay je skenslal prodajalca zaradi takšnih in drugačnih razlogov, ti si dobil denar nazaj... in očitno še izdelek. Kaj se bojiš, da ti bo prišel pobiti družino, ker ti je poslal izdelek, za katerega mu je e-bay vzel denar? Verjetno je šlo za celo bogatstvo?

Če imaš elektronsko pošto - potrdilo o nakupu, ki ga dobiš ob vsakem nakupu na e-bayu, pošlji to na carinsko pošto, lahko tudi printscreen paypal transakcije, kjer si plačal... lahko tudi razložiš, da zadeva ni več na voljo na e-bayu ali pa najdeš enak izdelek v drugi trgovini, predvidevam, da so cene več ali manj enake še pri vsaj 10 drugih Kitajcih.

Pa srečno
priden.gif

rno

Zelenc'
22. sep 2013
5
0
1
"Bojim" se tega, ker ima izdelek tracking number, torej lahko izve da je bil izdelek prevzet... Šlo se je za okoli 28€. Nimam mirne vesti, bojim se tega da ne bi čez čas dobil pošto da imam izdelek, pa nisem plačal, zraven pa še kakšna položnica...
Je že kdo imel tako situacijo?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Sej dokler ga ne boš prevzel nima veze s track number, bo lepo zabeležno da nisi prevzel...zmeni se s prodajalcem kako pa kaj...na koncu pač ne dvigneš izdelka in je to to.
Drugače da bi pa zaradi tega ebay skenslal je res mimo, to je tko kot da če se 1x spotakneš na pločniku in si potem rečeš da ne boš več hodil po njem. Sploh pa verjetno so zadevo skenslal ker je bog ve kakšen kitajski šit prodajal ta kitajc (ali pa pač izdelek ni ok). Sam še nimam niti ene slabe izkušnje...kvečjemu dobre saj sem že ogromno prišparal napram SLO zlatarjem. Jest vsakič še pregledam feedback prodajalcu in komentarje ipd.

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
kaj si celi posran..za Ðabe si dobo..btk za kitajca.. itak bo to noter dobo,ko prodaja na ebayu vsaki dan...za dobro ime in feedback so pripravljeni marsikaj narediti..in ne nebo te gnjavil za teh 28€..verjemi mi
smile-1.gif

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
izdelek je bil ukinjen ker je bil ponaredek!
Ne rabiš mu nazaj nakazovati!
Zadeva je adakta!

rno

Zelenc'
22. sep 2013
5
0
1
Ko ga prevzamem bo v tracking number zabeleženo da je paket prevzet. Do prodajalca ne morem več priti, ker ni prijavljen na ebay, kar tako, brez ebaya pa se tudi ne mislim pogovarjati z njim - če se meniš prek ebaya je vse beleženo...
Kitajec ne bo dobil denarja noter, ker ne prodaja več. Nevem kakšne pravice še ima na ebayu, da bi mu "pomagali" iztržiti denar, ker ni več njihov član...
Ne mislim skenslat ebaya zaradi te situacije, nasplošno ne mislim več uporabljat/naročat iz tujine

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
daj ne nabijaj!
On je pušnu ker prodaja ponaredke!
Ti prevzami paket in gotovo! Presneto kaj maš tu še za komplicirat!

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Kakor hočeš... jaz osebno sem v 6 letih uporabe e-baya privarčeval že vsaj tisočaka (ali več), si niti ne upam računati koliko sem zapravil. Opravil sem že krepko čez 300 nakupov in sem imel do sedaj le eno slabo izkušnjo (podobno kot pri tebi so kitajca skenslali, vendar jaz sploh nisem dobil izdelka in so mi s Paypala sporočili, da bo malo dlje trajalo, da mi vrnejo zaradi nezadostnih sredstev (verjetno so takrat imeli manj kontrol kot danes)... vendar sem po kakem mesecu dobil tistih 7 dolarjev nazaj.

Drugače pa ja, sem dobil tudi kako pokvarjeno zadevo ipd, vendar to ne štejem kot negativno izkušnjo, ker sem vedno dobil denar nazaj ali pa nadomestni izdelek, ki je bil potem ok. Skratka, danes več kot polovico stvari kupim v tujini (e-bay, amazon ali pa direktno v online trgovinah v Avstriji, Nemčiji in UK), razen če slučajno ne najdem ceneje pri nas. Tu pa tam se zgodi, da je kaj ceneje pri mimovrste.com ali kakšni drugi trgovini. Od drobižkov po 1 dolar do zadev po par sto evrov. Ravno danes kupil Makito za 129 EUR v Nemčiji, pri nas je pa v "akciji" 260 EUR
hysterical-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik rno pravi:
Zdravo,
imam eno (zapleteno) vprašanje...
1 mesec nazaj sem naročil izdelek iz Kitajske. Takoj sem plačal prek paypal, potem pa dobil email iz ebaya da so mogli izdelek umakniti zaradi nevemčesaže. V paniki sem takoj odprl primer na ebay in napisal da se bojim da ne dobim izdelka in bom izgubil denar. Čez dan, dva sem dobil povrnjen ves denar, in ko sem potem gledal, prodajalec ni več član ebaya.
V petek pa dobim carinsko pošto da je izdelek pri njih in naj pošljem kakšno potrdilo. Poslal sem izpisek iz paypal-a, ker iz ebaya ga ne morem-se ne da več videti za kater nakup se je šlo.
Ker ne bi imel rad težav s kitajci bi rad ta denar nakazal nazaj. Imam email prodajalca na paypal-u, vendar ne upam direktno njemu nakazat, ker me je enkrat že peljal na led, in tudi sedaj bi lahko kaj zamutil. Rad bi to uredil prek ebay-a, samo nevem kaj naj jih kontaktiram...
Kaj bi vi storili v mojem primeru? Bo pa to definitivno moj zadnji nakup prek ebay-a. Ko se to uredi, zbrišem račun na ebayu in paypalu, ne da se mi sekirat zaradi tega...
bonk.gif
1.) Case se vedno odpira pred koncem poteka roka. Meni se je tudi že zgodilo, da je bil prodajalec izbrisan, pa je zadeva vseeno prišla. Nisem mogel dati niti pozitivnega feedback-a, ampak se nisem sekiral glede tega.
2.) Prodajalec, ki je bil izbrisan, ne more dobiti denarja nazaj, ker je izbrisan (vsaj kolikor jaz vem).

Jaz bi paket prevzel, preveril če je vse ok in pisal na Ebay, da je izdelek prišel in kam nakažem denar. Zelo verjetno ti sploh ne bodo odgovorili, če pa bodo, pa da ni treba nakazat. Če pa dobiš za nakazilo pač nakažeš in se ne sekirat za Kitajca. Ti si pošteno zaključil nakup, izvršil vse obveznosti in s tem zaključil. Kitajc ti sigurno ne bo nič težil, če že kdo, bi ti težil Ebay.

Škoda bi bilo, da Ebay sedaj prenehaš uporabljati, drugič pa ne panično reagirat ob vsaki malenkosti. Lahko tudi prej povprašaš tukaj. S parimi nakupi ti bo pa že bolj jasno kako in kaj pričakovati.

PS: Pa ne poslušat tistih, ki ti pravijo, da je najlepše nategnit kogar se le da in da bodi srečen, ker nisi nič plačal in še dobil izdelek. Pošteno je, da narediš kar je v tvoji moči, da izvršiš obveznosti. Če pač dobiš, da si jih in ti ni treba nakazovat, potem pač enostavno zaključiš in je.