Spletni nakupi e-BAY (4)

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Denar dobiš na kartico (vsaj js na visi electron, ki je vezana na moj primarni račun), traja pa nekje 3,4 dni.

Jaz pri MC ne dobim denarja na kartico, ampak ostane na PP računu oz. se skupni dolg preko MC kartice zmanjša za refund vsoto.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Ko je refund narejen je to takoj vidno na Paypalu in če je bil ta izdelek plačan z recimo MC se tudi takoj prenakaže na MC, kjer imaš postavko - (ali +). V glavnem ti zmanjša dolg, kot je že neo32 zapisal. Če bi pa bil plačan iz PayPal dobroimetja potem pa ti ostane tam.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Potrpljenje je božja mast, ampak če boš računal, da boš dobil kaj izredno poceni boš verjetno dolgo čakal. Konkurenca ti je s celega sveta in izredno redko se zgodi, da kaj ''spregledajo''. Ampak probavaj, stane te nič, morda ti pa uspe.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Še nasvet: ne bidaj prej, ampak zadnjo sekundo. In da ne boš ves živčen čakal na zadnje sekunde uporabi tole: http://www.justsnipe.com/
Tole ti bida 8 sekund pred koncem tvojo nastavljeno vrednost. Zadeva preverjeno deluje, mislim pa, da imaš 5 bidov tedensko brezplačno. Ostale je pa potem treba plačat.

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
avkcija ce nima izklicne cene, ali pa tudi ce ima postavljeno ceno za takojsen odkup, se lahko umakne, pac prodajalcu ni do prodaje pod temi pogoji...nemore sistem njega prisilit v prodajo, ce se on s tem ne strinja...vzrok v vecini primerov nezadostna kolicina denara...

je pa tako, da sem ze veliko delal s tem, in je sistem taksen, vsaj meni je ze ratalo precej x, vecino so bli to deli za avtomobile (tuning) vidis izdelek, pregledas vse opcije prodaje, najdes na raznih straneh, pod zasebno mu posljes da mu odkupis takoj, po taksni in taksni ceni in pod taksnimi pogoji ( v 99% se strinjajo)...tud do par 100€ sem profitiral na taksen nacin, da sem zaobsel sistem, in sem bil 100% kupec...je pa tako da tud sama referenca kupca govori na ebayu...sem pa dozivel da je tip iztrzil dejansko vec kot je bila prodajna cena v trgovini z postnino vred...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Imam: http://www.ebay.de/itm/130990650442?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Vendar je stanje žal naslednje: 0 verfügbar / 2.298 verkauft

Razprodano!
grin1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
To kar praviš je sicer strogo prepovedano po ebay pravilih in naj bi to sankcionirali (ker s tem zgubijo provizijo pri prodaji - ki ni tako mala) ter seveda spodbujajo, da se take primere ponudb mimo ebaya prijavi. No, v kolikor je taka kupčija v interesu tako kupca kot prodajalca, vas bo ebay malo težje dobil.
smile-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Morda tudi bom. Trenutno sem tu in plačujem davke v Sloveniji. Vso pravico pa imam zapravljati preostali denar kjerkoli želim. In ja, če je ceneje drugje, ga bom pustil drugje.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Potrebujem hiter odgovor. Hvala vnaprej. Kupil bi neko zadevo, ki je na aukciji. Kontaktiral prodajalca (ni imel opcije buy it now) in mi je zadevo ponudil v takojsen odkup. Pojavlja se vprasanje: ima samo 2 feeda kot kupec (za par evrov), registriran letos, kao italijan, ta zadeva je pa par sto evrov,... Do katere vsote mi ebay povrne, ce se izkaze za nateg? Lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Če ti piše, da je zraven ebay zavarovanje (oz. kako je že napisano), potem ti Ebay vrne v celoti. Se mi pa zdi, da ti bo probal prodat mimo Ebay-a, saj se tako izogne proviziji. Če gre v to smer, bi jaz zadevo pustil pri miru oz. kvečjemu, če gre plačilo preko PayPal-a (v bistvu ti zaščito nudi PayPal). Sam sem tako že kupil par stvari ceneje brez Ebay-a, ampak sem plačal s PayPalom, zaenkrat bilo vse ok. Če bi pa prodajalec hotel direktno nakazilo ali kakšen WU bi pa se samo obrnil.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Kje pa vidim, ce je ebay zavarovanje? Povrnejo za izdelek in postino?

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Pri opisu izdelka imaš tudi Ebay buyer protection. Tam ti piše, kaj imaš krito. Če je prodajalec zanesljiv imaš običajno krito vse, tudi poštnino. V tem primeru pa temeljito preveri kaj piše tam, glede na to, da je nov prodajalec.

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
rad bi kupil en izdelek na ebay.co.uk
prodajalec ima opcijo samo "UK only"...
poznate kako rešitev...?
je kdo od vaših znancev v UK, da bi tole prevzel...?
;o)

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Pošlješ mu mail, če slučajno vseeno pošlje, če ne pa uporabi cheaperandmore.com.

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Problem pri cheaperandmore.com je v tem, da veliko prodajalcev pošilja samo na verified Paypal naslov, kar je pa težko dobiti v UK, če plačuješ s SLO kartico...