Spletni nakupi e-BAY (4)

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
Problem pri cheaperandmore.com je v tem, da veliko prodajalcev pošilja samo na verified Paypal naslov, kar je pa težko dobiti v UK, če plačuješ s SLO kartico...

Potem pa uporabiš njihovo storitev eNaročilo kjer oni opravijo nakup ti jim pa denar nakažeš...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
156
63
Morda kdo ve, kdaj se začne tiste huda jesensko/zimska gužva na carini za pošiljke predvsem iz Kitajske?
Vem da je bil nekje nek članek, pa ne uspem najti.
Predvsem me zanima, če sedaj naročim, a pade pošiljka ravno v to hudo gužvo ali se ji za las izognem? Je ista gužva tudi za stvari poslane iz USA?

LP

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.163
4
38
Maribor
Mene pa zanima par stvari, glede prodaje na eBayu...

Prodal bi nekaj reči, ki se mi valjajo po bajti in me zanima, na kaj moram biti pazljiv, oziroma če sploh lahko kot slovenec prodajam na eBayu. Račun kot kupec že imam odprt. Nakupe plačujem z MC + Moneybookers.

Kako je s prejetim plačilom v takem primeru? Ostane na PP in si ga lahko izplačam le preko Vise? Kolikšen je max. znesek, ki mi ga lahko kupec nakaže?

Kako določiti znesek poštnine, če bo šlo za prodajo po bol ko ne celem svetu?

Namen imam narediti avkcijo z izklicno ceno 1€, vendar če ne doseže neke želene vrednosti, da avkcija ni uspešna.

Mi lahko nasploh da kdo kakšne nasvete in odgovore na moja vprašanja.?

Aja, ne vem če je pomembno... Stvari, katere nameravam prodati so stare (cca. 20+ let).

LP

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Zadržane cene kot vem ni. Poštnino lahko daš kolikor hočeš, preveri na Pošti koliko stane poštnina. Le to lahko vkalkuliraš v ceno izdelka in daš brezplačno poštnino ali pa ....
Če boš imel dražje zadeve obvezno pošiljaj priporočeno, da imaš dokaz o prejemu, sicer te lahko kupec nategne.
Plačilo ostane na PP in je najbolje, da ga porabiš za nakupe na Ebayu. Sicer si ga lahko na Viso prestaviš.
Max zneska ni, kolikor vem.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Citat:
Če boš imel dražje zadeve obvezno pošiljaj priporočeno, da imaš dokaz o prejemu, sicer te lahko kupec nategne.
Sam vedno pošljem priporočeno s povratnico. Zadnjič(3 meseca nazaj) sem od 5 kom dobil 1 povratnico nazaj v osmih dneh od podpisa(zda) .. Ostalih ni in so se izgubile(povratnice). Sicer tokrat na srečo nisem imel nobenih težav(da bi kdo odprl dispute) vendar glede na to da plačam povratnico bi bilo fajn da jo dobim vsaj v roku 30 dni, ker si ne predstavljam da mi napiše nisem dobil.
npr do teže 1 kg je za zda me je prišlo cca 13€ proporočeno, s povratnico(kot pismo)

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Tudi ebay ima reserve price, ki jo lahko nastaviš - mislim, da ti posebej računajo za to opcijo, vendar se jo da uporabiti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Jaz sem s povratnico nehal pošiljat, ker jih več kot pol nisem dobil nazaj, drugo polovico pa po enih dveh mesecih. Redko katera je prišla v normalnem roku. Izgovor: ko gre čez mejo nimamo več vpliva.
Če pošlješ priporočeno itak podaš poizvednico in po kakšnih 14ih dneh dobiš nazaj informacijo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Jaz je nisem dosegel, res pa, da sem prodal morda tam 200 USD na mesec.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Ve kdo, zakaj mi je ebay danes trgal s kartice še 18$ kot nek seller feed? Do sedaj sem tam prodal le en izdelek v vrednosti 170$ in še to kakšen mesec in pol nazaj. Že takrat je bilo za nekih 20$ feeja, sedaj pa še tole? Kaj se grejo, peesde pokvarjene? Je še kdo imel podoben odtegljaj?

zajeta-slika.jpg

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Poglej za kaj so ti to trgali. Da ni bila takrat provizija za OBJAVO oglasa, sedaj je pa za PRODAJO, % je že taprav.
PS: Če si mislil, da delajo zastonj se motiš, Ebay je začel kar lepo obirat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Tisto je bila provizija od Paypala, to je pa za prodajo preko Ebaya. Računaj nekje 15-20% ti oboje vzame.