Spletni nakupi e-BAY (4)

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
KSZ: A vam kaj zamujajo Kitajci pri zadnjih naročilih ?
Čakam par paketov 15.9.13 nekaj iz Kitajske in nekaj iz Hongkonga pa jih kar ni
crazy1.gif
Dve stvari naročeni 18. septembra, pri različnih prodajalcih. Še nič ni prispelo, tako, da sem že v prijaznih kontaktih s prodajalci. Rok za dispute se izteče 1. novembra. Ne vem, ali je generalno problem s kitajsko pošto, ali pa spet kdo na veliko krade pošiljke.
Skratka, denar ponavadi prodajalci brez težav vrnejo. Če dobiš kljub vrnjenemu denarju naknadno še izdelek, mu pa še enkrat nakažeš. Stane te nič, pa še poštenost je lepa čednost.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Kako naj naredim reklamacijo (robe namreč še vedno nisem dobil), pa da mi resolution centre ne nakaže takoj denarja?
Rad bi samo sprožil dispute, da se zazihram, potem pa še 15 dni počakam, če pošiljka vseeno pride. Šele potem bi zahteval denar.

Do sedaj sem vedno dobil denar še isti dan, ko sem sprožil dispute.

Nekako slutim, da bo roba prišla naslednji dan, ko dobim povrnjen denar, potem pa moram še enkrat plačevati.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ali so se kaj spreminjali datumi, oz. roki za posamezna opravila na ebay-u?
Sedaj sem odprl "case" (45 dni po nakupu). nameraval sem počakati še 15 dni, da artikel prispe po pošti, v nasprotnem bi zahteval vračilo denarja.
Sedaj pa dobim email od Ebay-a, da jim moram javiti do 30. novembra (torej rok 30 dni), kaj sva uredila s prodajalcem, v nasprotnem primeru bodo smatrali, da je primer zaključen.

Ali ni bil ta rok včasih 15 dni po tem, ko si odprl "case"?

picero

Pripravnik
25. jul 2007
67
2
8
Pred 10 meseci sem kupil dve bateriji za laptop iz Nemcije. Ena baterija je pred enim tedno zacela zafrkavat. Baterija se napolni in ko izklopim kabel se racunalnik takoj ugasne - kot da bi bila baterija prazna. Ali ima kdo kaksne izkusnje kako je v teh primerih z garancijo?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Če je zadeva v garanciji, napiši mail trgovini kjer si kupil zadevo in boste rešili. Kje je problem?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.485
1.584
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Imam problem. Nekaj bi rad kupil preko e-baya. Piše, da se glede poštnine vpraša prodajalca. Ta mi je odpisal, da je poštnina 27 funtov. Kako naj jaz to zadevo plačam, ker ko kliknem, da bi plačal, mi prikaže samo ceno brez poštnine?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Ko zadevo kupiš, ne greš takoj na Pay now ampak v My ebay in tam na seznamu kupljeni zadev boš našel novo kupljeno zadevo, ki pa še ni plačana. Tam na desni imaš verjetno pod other actions tam nekje opcijo request total. Prodajalec ti bo nato poslal račun z dogovorjeno poštnino.

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Nova fora kupcev, da ne dobijo slabega feedback-a.
Ga kontaktiraš s problemom, on pa enostavno umakne (izbriše artikel). In tako ga nimaš več v zgodovini nakupa, torej tudi feedback-a ne moreš več dat in ne moreš ga niti več kontaktirat preko Ebay sporočil.
No, na PayPal-u lahko še vedno dispute odpreš
evil.gif
. Ne bo pa nič s slabim feedback-om.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.057
113
?

Jst sem dal pozitivne pa tudi negativne feedbacke tudi že prodajalcem ki jim je ebay banal artikle. Edina opcija da mu ne moreš dati feedbacka je da banajo celega prodajalca oz. sam zapre ebay account ... ampak to pomeni da zgubi itak ves feedback (slabi feedback je še vedno bolši od 0).

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Lool, preveril še enkrat in je artikel spet noter. Izgleda ga je nekaj Ebay sral. Tudi feedback lahko dam, tako da je zgornji zapis napačen.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Bi si upal trdit da sem vceraj gledal nekaj za 30$ pa je danes pripisano se One-day shipping available 7$, a je to mozno da se dnevno menjavajo pogoji? Nevem a je to nekaj extra omenjeni shipping al kaj, ampak jest vzamem ponavad free kar traja.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
žurnal

Za blago, ki prispe iz držav, ki niso članice EU, morajo biti ob uvozu opravljene carinske formalnosti. Za blago v pošiljki, ki jo pošlje fizična oseba drugi fizični osebi brezplačno (tako imenovane pošiljke nekomercialne narave), se ob uvozu obračuna DDV, če vrednost blaga v pošiljki presega 45 evrov, carina pa se obračuna, če vrednost blaga presega 150 evrov.

telih 45€ mi ni jasno?? kako vedo da ni komercialne narave?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Se komu sanja zakaj so opravili carinski postopek na pošiljki poslani iz Nemčije?

Odgovor iz carinske pošte je bil da zato ker je bil izdelek zihr narejen na kitajskem
crazy1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
žurnal

Za blago, ki prispe iz držav, ki niso članice EU, morajo biti ob uvozu opravljene carinske formalnosti. Za blago v pošiljki, ki jo pošlje fizična oseba drugi fizični osebi brezplačno (tako imenovane pošiljke nekomercialne narave), se ob uvozu obračuna DDV, če vrednost blaga v pošiljki presega 45 evrov, carina pa se obračuna, če vrednost blaga presega 150 evrov.

telih 45€ mi ni jasno?? kako vedo da ni komercialne narave?

saj to je v veljavi že od kar kupujem preko ebaya...ko te pozovejo z carine jim lepo napisi da ti je to poslal prijatelj in da je bilo brezplačno poslano, kupcu pa reci da naj napise svoje privat ime gor in je to to...se vedno obstaja moznost da naletis na kretenskega carinika, ki te bo drkal do onemoglosti.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A po novem zaračunajo stroške carinjenja tudi če ni bilo preko 45€? Dobim tisto klasično pismo, da jim naj pošljem račun iz eBaya, pošljem na e-mail in čez 2 dni poštar zahteva 1,02€ zaradi stroškov carinjenja
bonk.gif
A bomo zdaj mi plačevali zato, ker nekaj za 13€ odpirajo brezveze?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Se komu sanja zakaj so opravili carinski postopek na pošiljki poslani iz Nemčije?

Odgovor iz carinske pošte je bil da zato ker je bil izdelek zihr narejen na kitajskem
crazy1.gif

Samo postopek ali tudi zaračunali carino? Ker glede na to, da lahko carina ustavi vsakogar, ki ga sumi nečesa, se tudi temu nebi čudil.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:

crazy1.gif

Samo postopek ali tudi zaračunali carino? Ker glede na to, da lahko carina ustavi vsakogar, ki ga sumi nečesa, se tudi temu nebi čudil.

Računali niso nič,samo odprli in zaprli kuverto.