Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.407
7.076
113
eno hitro vprašanje dečki... če recimo ne dobim paketa v 45 dneh, dam tam Dispute, da potem ebay rešuje to (ker meni se ne da s azijci jebat)...torej to pomeni da moram v roku 45 dni od nakupa dati Dispute, ali se mora Dispute rešii v 45 dneh in moram torej oddati Dispute nekaj dni prej ?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Iz amerike sem dobil disk, oziroma prazno pismo v katerem je mogoče enkrat res bil disk. Zgleda je nekoga vmes zamikalo, pa si je postregel. Se da kaj naredit? Mogoče na pošti, da bi se dalo videt kje je naenkrat pismo postalo lažje? Al je bolje pozabit vse skupaj, neka huda vrednost ni bla, cca 40$.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Moram ga it še podpisat in prevzet en izvod. Zanimalo jo je, če sem kontaktiral pošiljatelja, kar ga še nisem. Škoda, da sem v tisti ihti raztrgal folijo. To se mi je prvič naredilo, pa sem že kar dosti stvari naročil. Disk bi naj bil v kuverti iz tankega kartona, ta kuverta je bila pa v foliji, pa napis od francoske pošte gor. To folijo sm raztrgal, pa vzel ven prazno kuverto, ne vem kako da nism pomislil da ni diska not.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Danes sem zbidal en izdelek iz Floride. Za pošiljanje v Slovenijo je pisalo 12 dolarjev, takoj plačal s paypalom.
Sedaj mi je pisal prodajalec in dejal, da je pisalo za tuje biderje, naj vprašajo za stroške poštnine. Logično bi bilo, za tiste države, ki jih ni na listi. Haloo? Če sem lahko izbral Slovenijo in je pisalo 12 dolarjev. To je bila njegova napaka. Takoj mi je naredil refund na paypalu in sedaj zahteva 20 dolarjev za poštnino. Naj mu ponovno plačam ali lahko dobim izdelek po prvotni ceni?

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik birca pravi:
Danes sem zbidal en izdelek iz Floride. Za pošiljanje v Slovenijo je pisalo 12 dolarjev, takoj plačal s paypalom.
Sedaj mi je pisal prodajalec in dejal, da je pisalo za tuje biderje, naj vprašajo za stroške poštnine. Logično bi bilo, za tiste države, ki jih ni na listi. Haloo? Če sem lahko izbral Slovenijo in je pisalo 12 dolarjev. To je bila njegova napaka. Takoj mi je naredil refund na paypalu in sedaj zahteva 20 dolarjev za poštnino. Naj mu ponovno plačam ali lahko dobim izdelek po prvotni ceni?

Kakšna je pa cena izdelka?

Če je 5USD + 20USD potem se splača skregat

Je pa tudi res, zakaj bi mel ti 5€ več stroška, če ga ima lahko prodajalec
wink-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Jaz sem tudi pokasiral tole kakšen mesec nazaj
wink-1.gif
. Vendar me to še vedno ne potolaži. Isto kot ko ti zavarovalnica dvigne premijo za 50%, potem ti pa pošlje voščilo za rojstni dan...

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Rabil bi eno pomoč čim prej

Naredil sem napako pri naročilu, pa ne veliko, namesto 3 kosa sem kliknil 2.
Pisal sem trgovcu če lahko plačam še tretjega, pa da vse trije zapakira skupaj da nebi plačal 2x poštnino.

Odgovoril je da lahko, da ko plačam ga obvestim in bo zrihtal.
Zdaj me zanima kako to naredim ker mi je v mailu poslal svoj mail, kao da kliknem na povezavo in plačam artikel.

Kako naj to naredim, mi ni jasno, prosim za pomoč.

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Kupi še enega in mu potem skupaj plačaj vse tri artikle + poštnino kot sta se dogovorila. Višino poštnine lahko sam prilagajaš. Ali pa kupi še enega in potem pošlji prodajalcu request for invoice ali kaj že je?
Pred tem pa imej 100% potrjeno z njegove strani, da sta se tako dogovorila.

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Bom moral drugo varianto, ker je imel samo 3 artikla,
Najbrž je potrjeno če mam email kot dokaz da sva se dogovorila.
Bo zadostovalo?

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Sem hotel narediti nakup pa ne gre ker nimam opcije BAY.
tisto k mi je poslal meil je najbrž mislil da se zmenimo mim ebay-a, kako naj mu plačam mim, pojma nimam.
Drugače ni velik znesek

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Zahtevaj račun od njega za še eno. Če ti bo poslal. Ali pa naj naredi še eno avkcijo, pa potem združi.

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Parkrat sem mu pisal da mi pošlje številko računa na katerega bom plačal, in včeraj mi je odpisal da je poslal vse trije
kose in vpraša če sem plačal.

Občutek mam da se bo zakomliciralo
na ebay-u ni več tega izdelka pri njem.

kaj naj zdej, upam da bo poslal št. kje naj bi plačal

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
reklamirajte pred 60 dnevi,meni se je zgodilo da sem naročil nekaj 1.12 in nisem dobil po 45 dneh,sem se dogovoril z sellerjem,da pošlje še 1x,spet nič dobil,ona pravi da mi je poslala,sedaj je od tega 3 mesece in nakupov po 60 dneh ni več noter,tak da ji ne morem dati neg. feeedback,lp

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.