Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
če se prodajec strinja, ti prekliče nakup. Torej, ti si mu pisal in s tem zaključil zadevo.... Te ni brigalo naprej. Jao ej. Plačaj. Še poceni šola bo tole...
Za vnaprej pa se drži Bolhe s takim načinom.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Evo zdaj pa eno specialno EbAy vprašanje... do sedaj sem za bančna nakazila imel v eBayu vpisan Nemški TRR od sestrične gori ker včasih ni šlo vpisat našega.. Ok, po 5-6 letih probam danes spremenit in dodat moj TRR in naletim na težavo, ko označim Slovenijo sploh ni nikjer da bi vpisal BIC banke, prav tako pa zahtevajo da vpišem not Bankleitzahl?!?! Wtf? Naše banke nimajo BLZ-ja... Torej a je komu in kako? uspelo v eBay not vpisat točne podatke svojega bančnega računa, torej TRR z SI56 od spredaj ter BIC banke? HVALA

PS:. Za te Nemše badake smo še očitno vedno balkanci in še vedno nismo v EU
bonk.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik rantanplan pravi:
Ne, ne, ne bo šlo to na bolho! Ne želim ga prodati v svojo bližino. Stroj je zanimiv izključno za vzhodno europo. Plačilo je sprejemljivo edino ob prevzemu.
Če ima kdo kako idejo mi lahko pošlje tudi na privat.
Mnjah, kupil sem že kar nekaj ljudem, prodajal pa ne bi, ker je preveč tveganja, če imaš dober feedback. Namreč če bo karkoli narobe (in ker te ne poznam, ne vem, če ne bo), spušim jaz feedback (v najboljšem primeru) ali pa mi celo zaprejo account (v najslabšem primeru fašem še kakšno tožbo). Ne hvala. Odpri si sam account pa prodajaj, čeprav pri 0 feedback-a in ceni stroja 20.000 EUR tega ne boš prodal.

Morda bo sedaj lažje prodajati z majhnim feedbackom. Ebay Nemčija in Avstrija spreminjata pravila.
Meni se zdi super, še večja varnost za kupca in boljpe možnosti za prodajalca-začetnika: http://www.zps.si/tehnologija/...html?Itemid=628

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Lool. No, ti pa jaz napišem dve negativni stvari pri tem:
1.) Ebay v najslabšem primeru (zase) obrača denar 1 dan. Fajn ne...
2.) Kako boš dokazal, da si poslal, razen če boš dal tracking nr. od hitre pošte, kar ni težava pri dražjih zadevah. Pri poceni stvareh pa zadeva ne gre skozi, ker je poštnina x-krat višja od vrednosti stvari.

Zaščite za kupce je bilo že sedaj čisto dovolj. In kolikor vem, če si bil na novo registriran že sedaj nisi dobil denar direkt nakazan, ampak je moral kupec potrditi, da je prejel in je vse ok. Potem je pa Ebay sprostil denar. Sedaj bodo pa s tem lepo obračali vmes denar in vlekli obresti.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Bedarija. Preko Paypala je bil sistem že zdaj za kupca zelo varen. Se mi zdi, da bodo s tem dosegli predvsem da bodo trgovci šli ali višali cene, ostajali pa predvsem kitajci...

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Bedarija. Preko Paypala je bil sistem že zdaj za kupca zelo varen. Se mi zdi, da bodo s tem dosegli predvsem da bodo trgovci šli ali višali cene, ostajali pa predvsem kitajci...
Tudi Kitajcev ne bo več (vsaj dobrih s kvalitetno robo). Meni ni bilo jasno zakaj so se kakšno leto nazaj, nekateri Kitajci z več tisoč pozitivnega feedbacka in očitno uspešno prodajo, umiknili iz Ebaya in šli v svoje internet trgovine. Ni bil razlog provizija, temveč butaste omejitve Ebay-a.
Očitno se bo sedaj to preneslo še na Evropejce.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Danes sem naročil izdelek od enega angleža s 400 pozitivnimi feedback-i. Niti enega negativnega. Cena je bila smešno nizka. Za menoj je bilo še cca 20 nakupov, nakar je bil oglas izbrisan. Gre se za 30 evrov. Tip je že zamenjal nick na ebay-u. Kako naj ukrepam?
Takoj zatežim na paypalu?

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Običajno dobiš s strani Ebay-a mail, kjer te obveščajo, da če še nisi plačal, ne plačaj. Če si in ne dobiš zadeve, pa odpri dispute.
Meni se je tako zgodilo pri eni uri. Po 5-ih dneh je bila izbrisana. Ura je prišla in bila takšna kot bi morala biti. Tako da, razen rahle živčnosti kaj bo in tega, da nisem mogel dati feedbacka ni bilo nič posebnega.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Podobno izkušnjo imam tudi jaz.

Ne vem več točno kaj - naročil sem, plačal s PP.
Dobim maile, potrdilo od prodajalca item shipped.
Po kakih 10ih dneh pa obvestilo ebaya, da je item izbrisan in naj ne plačan oz. odprem dispute.
Mi je pa isti dan pisal še prodajalec in pojasnil, da je izdelek poslal in da je tak kot mora bit.
Skratka, zmenila sva se, da počakam 30 dni, da zadeva pride k meni, drugače pa odprem dispute.

Izdelek je prispel, bil brezhiben.

Torej moj nasvet je da se počaka kak teden..

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Isti primer kot ti sem že imel, oglas izbrisan, izdelek pri meni v enem tednu.

Sedaj pa sem naročil en trdi disk, kateri je imel dejansko 1/3 realne cene. Pred mano ga je v eni uri poklikalo 14 ljudi, za menoj pa cca 20, nato je bil oglas izbrisan.
Prodajalec si je nato že zamenjal nickname.
Naj čimprej kliknem na resolve problem na ebayu, ali raje počakam cca 14 dni in kliknem dispute na paypalu?
Sem pa si sam kriv, ker bi bilo preveč lepo, da bi dobil omenjeno stvar za tako nizko ceno.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...
Po kolikšnem času po nakupu lahko prodajalca še prijaviš? Namreč poslal mi je polovico tega kar je bilo naročeno, sem mu javil in je povedal da izdelke pošiljajo posebej zaradi varnost ter da naj še malo počakami, sedaj je že en teden od odgovora ter cca. 2 tedna od nakupa. Prodajalec ima sicer skoraj 100% feedback, v zadnjem mesecu cca. 2000 pozitivnega. Sicer pri negativnih nekaj odgovoraja, ampak mi je čudno vse skupaj, sploh ker nimam cajta se s tem ukvarjat.

Inquirer

Pripravnik
9. feb 2012
44
0
6
1 mesec???! Meni hodijo po dva meseca tudi! Enega še zdaj čakam! Mogoče kdo ve, kam jim lahko pišem?

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
a je še kdo opazu da zadnje čase paketi iz kitajske hodijo po 1 mesec ?

Odvisno. Naročene imam 4 stvari iz kitajske, 2 sta že prišle (je bilo 3 tedne za čakat), 2 pa še čakam (5 tednov), je pa res da se je doba podvojila (kot recimo iz pred 2 let), vse več pa je tudi "izgubljene robe".
Recimo sem naročil namizni polnilec za HTC-ja z možnotjo polnjenja dodatne baterije. Po enem mesecu me kontaktira prodajalec in mi reče, da je dobil pošiljko vrnjeno in da naj mu ponovno pošljem naslov. No po 2 mesecih paketa še vedno ni bilo in mi je BP vrnil denar in nekako sumim, da polnilca sploh ni nikoli poslal.
rolleyes-1.gif

In recimo še en primer, naročim tisto tlačno posodo (ki jo napumpaš, potem pa šprica) da dam notri moje "kemikalije" za čiščenje avta in jo dobim super poceni in to celo iz UK-ja (še vedno je kitajc to prodajal ampak lokacija je bila UK), nakar mi po 5 dnevih vrne kompletni znesek, kao da je nima na zalogi. Kr neki
stupid-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
Teh izgubljenih zadev je vedno vec. Mene to precej nervira in mi jemlje voljo do online shopinga, predvsem ker se ne mores zanest da bos nekaj dobil v doglednem casu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.