Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
reklamirajte pred 60 dnevi,meni se je zgodilo da sem naročil nekaj 1.12 in nisem dobil po 45 dneh,sem se dogovoril z sellerjem,da pošlje še 1x,spet nič dobil,ona pravi da mi je poslala,sedaj je od tega 3 mesece in nakupov po 60 dneh ni več noter,tak da ji ne morem dati neg. feeedback,lp
Ja, za dispute je 45 dni, za feedback pa 60 dni časa. Če zamudiš si odje...

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Če se registriraš na britanskem ebayu, si potem avtomatsko registriran tudi na nemškem? Ali je potrebno še enkrat?

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
Potem pa ne vem. Meni dela na nemškem, angleškem, ameriškem,.... Preveri če se sploh prijavljaš z istimi podatki
wink-1.gif

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Ja sem preveril in dela na vseh ebayih isti login. Sem pač frišn pri ebayu (me je čas tukaj mal povozil
smile-1.gif
)

Pa še vprašanje: Zneski poštnine, ki so navedeni pri posameznem artiklu, so točni? Ker cena je v funtih in avtomatsko pretvoti v EUR - torej seštejem eur zneske (roba+poštnina) in je znesek končni?

Pa v kakšnem času lahko pričakujem pošiljko iz Anglije (Royal Mail Airmail (Small Packets))?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
Znesek je tocen, samo pazi da si pravo drzavo nastavis za posiljanje. Traja okrog 1 teden

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Znesek je tocen, samo pazi da si pravo drzavo nastavis za posiljanje. Traja okrog 1 teden
5 dni, pa do 3 tedne in več. Je njihova pošta podobna naši:). Običajno pa 1 teden ja.

B81

22. jul 2007
37.907
11.112
113
KSZ

Prvič nekaj prodal na ebayu, do sedaj sem le kupoval.
Kupec še ni plačal, minilo je 3 dni, a zlomka me danes kliče ena, da je videla oglas prek bolhe in si to stvar želi (za nekaj € več kot na ebayu). V 4-ih mesecih pa ni poklical noben.
Kupcu na ebayu sem pisal, da če zadeve ne želi, da ni problema, ker imam kupca in my country
smile-1.gif

Kakšen je zdaj postopek naprej?

Hvala!

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Po sedmih dneh lahko daš dispute (ali je 10 dni), če prodajalec ne plača, mu dajo negativno točko in ti mu daš negativen feedback.
Če ti bo prej preklical boš lahko prej.
Pa če bosta preklicala daj zahtevek za preklic nakupa, ker ti potem ni treba plačat provizije.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

Prvič nekaj prodal na ebayu, do sedaj sem le kupoval.
Kupec še ni plačal, minilo je 3 dni, a zlomka me danes kliče ena, da je videla oglas prek bolhe in si to stvar želi (za nekaj € več kot na ebayu). V 4-ih mesecih pa ni poklical noben.
Kupcu na ebayu sem pisal, da če zadeve ne želi, da ni problema, ker imam kupca in my country
smile-1.gif

Kakšen je zdaj postopek naprej?

Hvala!

Prodaj v SLO, kupcu na ebayu pa napisi da so ti ukradli predmet al pa da si ga poskodoval.

Sicer ni fer,ampak želel si nasvet
grin1.gif

Inquirer

Pripravnik
9. feb 2012
44
0
6
Zdravo!

Zanima me zakaj mi, ko kliknem na levi strani za pošto Worldwide, še vedno kaže predmete, katere pošiljajo samo v Anglijo in podobno? Imam napačne nastavitve? Enostavno ne najdem napake..

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
Na levi nastavljas od kot prodajajo. To kar ti isces, najdes gori desno nad zadetki. Price and postage, zraven nastavis slovenijo

danijel8

Pripravnik
2. nov 2010
201
8
18
Dol klikneš Frage stellen pa potem klikneš Details zum Artikel in Nein, ich möchte den Verkäufer kontaktieren. Daš Weiter in postaviš vprašanje.

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Eno vprašanje, če kdo mogoče ve?

Pred časom sem naročil eno zadevo preko ebaya v vrednosti 130 usd, ki je bila poslana iz Kitajske in za katero sem pred prejemom plačal še DDV in stroške carinjenja. Ker je naprava odpovedala, sem jo poslal nazaj na Kitajsko kot reklamacijo. Odgovorili so mi, da mi bodo v zameno poslali novo.

Sedaj pa me zanima, ali bom moral sedaj še 1x plačati DDV in carino, čeprav gre za blago, ki bo poslano kot garancijska zamenjava? Kako to tretirajo na carini? Jim moram predložiti kakšne papirje da gre za garancijsko zamenjavo? Ali je dovolj, če pošiljatelj napiše, da gre za zamenjavo pokvarjenega blaga?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Dushan pravi:
Eno vprašanje, če kdo mogoče ve?

Pred časom sem naročil eno zadevo preko ebaya v vrednosti 130 usd, ki je bila poslana iz Kitajske in za katero sem pred prejemom plačal še DDV in stroške carinjenja. Ker je naprava odpovedala, sem jo poslal nazaj na Kitajsko kot reklamacijo. Odgovorili so mi, da mi bodo v zameno poslali novo.

Sedaj pa me zanima, ali bom moral sedaj še 1x plačati DDV in carino, čeprav gre za blago, ki bo poslano kot garancijska zamenjava? Kako to tretirajo na carini? Jim moram predložiti kakšne papirje da gre za garancijsko zamenjavo? Ali je dovolj, če pošiljatelj napiše, da gre za zamenjavo pokvarjenega blaga?
Sem imel isti problem - preden pošlješ nazaj, moraš prijavit na carini in uredit izvozno dokumentacijo ali nekaj takega, drugače moraš še enkrat plačat carino.

So mi v paket vključili vso e-mail konverzacijo in njihov "invoice", kjer piše da je replacement, pa sem po nekaj kregarije obupal in še enkrat plačal carino...

B81

22. jul 2007
37.907
11.112
113
Vprašanje:

Kako od iste trgovne na ebayu kupiti 4 artikle, da bi se plačala ena poštnina?
Ni opcije Warenkorb.

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Prodajalci na e-bayu help!
Kako pri prodaji artikla nastaviti poštnino?
Ali na .com ali .de me tole moti!
bonk.gif

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.