Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

B81

22. jul 2007
37.907
11.112
113
Stisni oni vprašaj ? zraven cene, tam piše.
Ponekod previsoke cene ne spusti skozi.
Izberi nekaj drugega, ne Economy. To je vedno jeba s to poštnino.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
rad bi si poslal nekaj v avstrijo postnolezece, dal sem not ta naslov kot primarni, zdaj pa mi ne pusti placat, pravi naj grem na paypal stran potrdit kartico. kaka ideja mogoce?

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.165
4
38
Maribor
Sicer ni prava tema, ampak da ne odpiram nove...

Kje na Amazonu lahko vidim, če pošiljajo v SLO, pa koliko je poštnina? Gledam nekaj na Amazon.com.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.165
4
38
Maribor
OK, hvala

Kaka procedura, da ti na koncu napiše, da k nam ne pošiljajo.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:
19. jul 2007
2.913
1.624
113
Mali oglas na nemskem ebayu: http://kleinanzeigen.ebay.de/
imas samo kontaktno okence, kontaktiral prodajalca, odgovoril me je cena + 25 € postine v Slo + 10 € stroski paypal.
Rekl mi je naj dam email za paypal plačilo.

Kaksno je moje zavarovanje, ce kupim preko te osebe ? Če prav razum to ni preko ebaya in njihovih standarnih zavarovanj, ker se direktno pogovarjam z prodajalcem (ni bilo avkcije ali sofort-kaufen).

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Od katerega zneska dalje te na carini opilijo za baterijo za računalnik in za koliko?
Kupil sem preko ebay.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
Pri baterijah za racunalnik od 15.3€ dalje. Ce si kupil preko ebay, je se za to carina 50%

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
zadnji...

kakšne imate kej izkušnje z prodajalci, ki ne pošiljajo v SLO?....govorim o tistih, ki imajo navedeno, da pošiljajo povsod, razen bla bla...in vmes je tudi SLO...smešno je, da pošiljajo povsod okrog, k nam pa kokr ne...
confused-1.gif

se jih splača prosit, če bi vseeno poslali tudi k nam?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Ponavadi res nočejo, se pa najdejo tudi taki, ki se te usmilijo in so pripravljeni poslati (po mojih izkušnjah bolj izjeme kot pravila, a Malecky bo rekel drugače - njemu vse pošljejo).

RokS

Zelenc'
17. maj 2012
2
0
1
Edit: Šele zdaj videl, da pošiljatelj ne pošilja v Slovenijo
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.165
4
38
Maribor
Kaki carini in terjatvam?
Am, če naročaš kaj iz EU ni carine in dodatnega davka.

Prodajalec iz tvojega linka pa ne pošilja k nam...

Nazadnje urejeno:

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
ksz
Panika
shocked-1.gif

Iz kitajske sem preko ebaya naročila en paket, ki je bil poslan preko EMS in sem ga preko tracking number tudi sledila.
Sedaj je prišel v Slovenijo, in mi pravi, da je paket Not delivered due to a wrong address . Naslov sem dala pravi, razlikuje pa se od tistega, ki je naveden kot primarni naslov za vročanje.
Kaj m je storiti, kam se lahko obrnem? A ima to pošta slovenije čez?
sprasujem se.gif
Res ne bi rada, da ga mi pošiljajo nazaj na kitajsko..
Hvala

Dopis: Sem zrihtala
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Kako dolgo cakate posiljko iz Anglije? Royal mail? Poslano je bilo 21.5 pa je še danes ni v Ljubljani na mojem naslovu :\

teapot

Pripravnik
29. apr 2012
267
0
16
Paket z anglije prek royal mail sem čakal tudi že mesec dni. Ravno ko sem želel sprožiti dispute je paket prišel... res ne vem kaj jim toliko časa traja.

Qve

Zelenc'
16. avg 2010
20
0
1
Poznavalci eBay nakupov, pozdravljeni.

Mogoče ima kdo kakšen nasvet v naslednji zadevi. Prvič se mi je zgodilo, da še po 30. dneh nisem dobil pošiljke iz GB (vrednost s poštnino 31 GBP, plačilo s PayPal). Obvestil sem prodajalca (Top-rated seller), ki mi je poslal sledilno število angleške pošte. Izvem naslednje "Your item has reached the destination country. Your item, posted on 04/05/12 with reference R… has arrived in SLOVENIA and is being processed for delivery.".
Grem na mojo lokalno pošto in pošto za pakete v LJ in izvem, da pošiljke nimajo evidentirane v informacijskem sistemu Pošte Slovenije. Skratka o pošiljki ne vedo nič.
Pošiljatelja sem prosil, naj naredi poizvedbo pri Royal post.
Zanimajo me morebitne vaše izkušnje v takih primerih?
Predvsem v smeri dodatne uspešne poizvedbe pri Pošti Slovenije.
Če pošiljke ne bo, bom sprožil reklamacijo preko PayPal sistema.
Hvala.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.